Advertisement

Efes'ten Üçüncü Periyot Baskını (73-84)

Turkish Airlines Euro League C Grubu'ndaki temsilcimiz Anadolu Efes, grubundaki ilk maçta deplasmanda karşı karşıya geldiği Partizan'ı özellikle üçüncü çeyrekteki etkili oyunu ile 73-84 mağlup etmeyi başardı ve bu sezonki Euro League macerasına çok önemli bir galibiyetle başladı..

Karşılaşmanın ilk bölümünde her iki takım da savunmada yeterli etkinliği gösteremezken, Anadolu Efes bu bölümde Vujacic - Ersan ikilisinin sayıları ile skor bulurken, Partizan ise Pekovic'in pota altındaki etkinliği ile sonuca gitti. Temsilcimizde Stanko Barac, maçın ilk 1.40 dakikasında 3 faul yapıp kenara geldi, ardından oyuna giren Ermal de Pekovic eşleşmesinde epey zorlandı. Pekovic'in kenara geldiği bölümlerde de temsilcimizden kiralık olarak Partizan'a giden Miroslav Raduljica etkili oldu. Beş numara üzerinden organizeli hücumları ile oldukça etkili olan Sırp ekibine, Anadolu Efes ise 4 numaradaki Ersan - Savanovic ikilisinin etkinliği ile yanıt verdi maç boyunca.

Sırp taraftarların olumsuz tezahüratlarına pek aldırış etmeyen Dusko Savanovic, 5/7 saha içi isabetiyle kaydettiği 17 sayı ile galibiyetin baş mimarlarından oldu. Uzun zaman sonra ilk kez bu kadar istekli görünen Ersan İlyasova ise 10 sayı kaydettiği karşılaşmada ayrıca; 4 ribaund, 3 asist, 4 top çalma ve 2 blok istatistikleri de kaydetti. Müthiş dinamizmi ile hem savunmada hem de hücumda en istekli oyuncularımızdan olan Tarence Kinsey ise; 18 sayı, 3 ribaund, 2 top çalma ve 4 blokluk performansı ile harika bir katkı yaptı takımı adına. Maça üst üste isabetli şutlarla başlayan Sasha Vujacic ise, ilerleyen bölümlerde yüzdesinde düşüş yaşasa da, karşılaşmayı 14 sayı ile tamamladı. Lacivert-Beyazlıların 13 top çaldığı maçta, Partizan ise sadece 2 top çalabildi..

Partizan'da 5 faulle oyun dışı kalana kadar harika bir performans sergileyen Nikola Pekovic, kaydettiği 21 sayı ile maçın en skorer ismi olmayı da başardı. NBA'de pek parlak geçmeyen sezonunun ardından eski günlerine dönüş sinyalleri verdi deneyimli oyuncu. Birkaç gün önce kiralık olarak Partizan ekibine katılan Milan Macvan ise, tutuk başladığı maçta ilerleyen bölümlerde etkili olarak 14 sayı kaydetmeyi başardı. NBA patentli guard Acie Law ise ilk bölümde etkili olsa da, oyun yapısı olarak Partizan sistemine pek uygun görünmedi maç boyunca..

Temsilcimiz, grubundaki ikinci maçında Belçika ekibi Belgacom Spirou'yu 26 Ekim Çarşamba günü saat 20:30'da sahasında konuk edecek..


SALON: Pionir Arena

HAKEMLER: Guerrino Cerebuch – Vicente Bulto – Panagiotis Anastopoulos

PARTIZAN MT:S (73): Acie Law 6 (1 ribaund-3 asist), Dusan Kecman (1 ribaund- 3 asist), Miroslav Raduljica 9 (3 ribaund), Vladimir Lucic 6 (3 ribaund), Dragan Milosavljevic 10 (1 ribaund- asist), Petar Bozic (1 asist), Marko Cakarevic (2 ribaund- 3 asist), Milan Macvan 14 (7 ribaund- 2 asist), Danilo Andusic 7 (1 ribaund-2 asist), Nikola Pekovic 21 (6 ribaund-1 asist).

ANADOLU EFES (84): Vlado Ilievski 4 (4 ribaund-2 asist), Tarence Kinsey 18 (3 ribaund), Kerem Tunçeri 6 (2 ribaund-6 asist), Cenk Akyol 1 (1 ribaund-1 asist), Esteban Batista 7 (1 ribaund- 1 asist), Sasha Vujacic 14 (2 ribaund-2 asist), Dusko Savanovic 17 (3 ribaund), Ersan İlyasova 10 (4 ribaund- 3 asist), Ermal Kurtoğlu 5 (4 ribaund).

1. PERİYOT: 28-27
2. PERİYOT: 17-21
3. PERİYOT: 6-20
4. PERİYOT: 22-16
Efes'ten Üçüncü Periyot Baskını (73-84) Efes'ten Üçüncü Periyot Baskını (73-84) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:19 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.