Advertisement

Meriç, Final Hedefliyor

Bu sezon yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Türk Telekom'un baş antrenörü Timuçin Meriç, bu sezon hedeflerinin Beko Basketbol Ligi'nde Play-Off, EuroChallenge'da ise final oynamak olduğunu dile getirdi..

Takımı oluştururken, büyük bütçeye rağmen büyük hedefler koymadıklarını ifade Meriç; "İstediğimiz transferler olunca, hedeflerimiz değişti. Geçen yıl ligde play-off'a giremedik. Bu derece Telekom için çok kötü bir dereceydi. Bu yıl hedefimiz olabildiğince play-off'un içersinde yer almayı hedefliyoruz. Şu an Türkiye Beko Basketbol Ligi'ne bakıldığı zaman, gerçekten çok ciddi kadroların olduğunu görüyoruz. Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park gibi takımlar çok iyi kadrolar kurdular. Bence bu üç takım, Avrupa Ligi'nin ilk onunda yer alacak en iyi kadrosudur. Beko Basketbol Ligi'nde diğer takımlarda çok güçlendi" dedi.

Beko Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en iyi ilk üç liginden biri olduğunu belirten Timuçin Meriç; "Bizim hedefimiz ilk 4 içersinde yer almak. Bu kadromuzla play-off'a kalıp neresi varsa zorlayacağız. Lige başlamadan Türkiye Kupası oynadık. Orada da hedeflerimiz vardı ama bana göre kura şanssızlığı ve kurbanı olduk elendik. Artık hedefimiz Türkiye Ligi ve Avrupa Kupaları. Orada da şanssız bir kura oldu. Gelen takımlar en güçlüleri. Geçen yıl çeyrek final oynayan Pınar Karşıyaka, 40 maç'ta 40 yapan Belarus takımı Minsk, Alman Telekom Baskets gibi çok güçlü takımlar var. Hedefimiz burada bir üst tura çıkmak ve çeyrek veya final oynayarak EuroChallenge kupasını Türkiye'ye getirirsek çok mutlu oluruz. Hedeflerimiz arasında bunlar var" şeklinde konuştu.

DHA'da yer alan röportajında EuroChallenge Kupası'na sahalarında ilk olarak Karşıyaka ile başlayacaklarını belirten Türk Telekom antrenörü, "Gerekli galibiyetleri kovalayacağız. Takımımızın bu gücü var ve takımıma çok güveniyorum. Takıma 9 yeni oyuncu katıldı. 3 tane eski genç oyuncumuz var. Biz bu kadromuza inanıyoruz, Ankara seyircisini mutlu etmek ve çok iyi basketbol izlettirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 'Mehmet Okur'un Türk Telekom'a katkısı ne olur sorusuna ise Timuçin Meriç, "Mehmet Okur, basketbolda Türkiye için çok önemli bir isim. Türkiye'de kendini ispatlamış, NBA'de şampiyonluk gücü olan bir oyuncu. Karakter olarak dört dörtlük bir kişilik ve oyuncu. Onu duyuyorduk ama şimdi beraberiz ve daha yakınız. Takıma çok büyük bir güç kattı. Şu an tam olarak hazır değil. Son iki yılda 13-14 maç oynadı. Bize şu anda belli bir kuvvet kattı. Mehmet, yüzde yüz hazır diyemeyiz ama ondan çok yararlanıyoruz. Takımımıza motive ve basketbol açısından inanılmaz şeyler kattığına inanıyorum. Takımımız onunla çok mutlu, hepimiz mutluyuz. Bir sıkıntımız yok ve onunla daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.
Meriç, Final Hedefliyor Meriç, Final Hedefliyor Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:23 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.