Advertisement

Galatasaray Medical Park, Galibiyetle Başladı (72-76)

Turkish Airlines Euro League'deki temsilcilerimizden Galatasaray Medical Park, ilk maçında Polonya ekibi Asseco Prokom'u deplasmanda 72-76'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Maç içerisinde farkı bir ara 18 sayıya kadar çıkartan temsilcimiz, rakibinin 19-1'lik serisine engel olamasa da, son bölümde taktik faulleri sayıya çevirerek karşılaşmayı da kazanmayı başardı..

Günün en dikkat çeken performansı, temsilcimizde bu maçları oynamayan en alışkın isim olan Jaka Lakovic'ten geldi. Deneyimli guard, 6/7 üçlük attığı maçta kaydettiği 21 sayı ile galibiyetin baş mimarı olmayı başardı. Sarı-Kırmızılıların 10/24 ile üçlük attığı maçta Prokom'un sadece 3/18 ile üçlük atmasıyla önemli bir avantaj yakalanmıştı ama Motiejunas ve Hrycaniuk ikilisinin pota altı sayıları ev sahibi ekibin dengeyi kurmasını sağladı.

2.13'lük boyuna rağmen oldukça hareketli bir uzun olan Motiejunas, geçtiğimiz sezon da Benetton forması ile müthiş bir yılı geride bırakmıştı. Bu maçta da pota altını oldukça etkili kullanarak 5/6 isabet bulsa da, üç sayılık atışlardaki 0/5'lik performansı bizim adımıza en olumlu istatistiği oldu elbette. Güçlü fiziğini pota altında iyi kullanan ve kısaların da iyi beslediği Hrycaniuk ise tıpkı Motiejunas gibi 15 sayıyla maçı tamamladı. Atletizmi ile etkili olan Alonzo Gee maçı 10 sayı, 9 ribaund ile tamamlarken, geçtiğimiz sezon içerisinde Beşiktaş'ın getirip sağlık kontrolleri sonrası gönderdiği guard Lafayette ise şut kaçırmadan attığı 12 sayıyla günün dikkat çeken isimlerinden oldu..

Temsilcimizde ise Lakovic dışında Andric ve Shumpert etkili olan isimlerdi. Ender - Shipp - Cevher üçlüsünün toplamda 0/7 üçlük attığı maçta, geldiği günden beri halen takıma adapte görünmeyen Zaza Pachulia'nın da etkisiz bir maç çıkarması, o 18 sayıya kadar çıkan farkın kapanmasına neden olan etkenlerden sayılabilir. Her ne kadar pota altı rotasyonunda rakipten çok daha üstün görünsek de, Polonya ekibi bu maçta iki sayılık atışlarda temsilcimizden 18 sayı fazla üretti. Songaila ve Zaza'nın pek gününde olmadığı maçta Furkan'ı çok daha fazla oyunda tutabilirdik ama coach Mahmuti süreleri yine, birkaç istisna dışında, dengede tuttu oyuncular arasında. Son dönemde oynadığı maçlar içerisinde belkide en kötü performansı gösterdi Galatasaray Medical Park. Ama tabi gerek kalite farkı, gerekse de kazanma alışkanlığı, kötü oynanan bu maçı da kazandırmaya yetti. İlk maç olmasının heyecanı ve baskısı da belkide bunda etkili oldu. Çünkü atletik ve pozisyonuna göre hızlı oyunculardan kurulu olan Asseco Prokom'a karşı tempoyu çok iyi ayarladı Sarı-kırmızılılar ve oyunu düşük tempoda tutarak rakibin patlayıcı gücünü devreye sokamamasını sağladılar uzun süre..

Temsilcimiz grubundaki ikinci maçında, 27 Ekim Perşembe günü Rus ekibi Unics Kazan'ı Abdi İpekçi Arena'da konuk edecek..


SALON: Gdynia Sports Arena

ASSECO PROKOM (72): Oliver Lafayette 12 (1 ribaund- 2 asist), Lukasz Seweryn, Jerel Blassingame 6 (3 asist), Donatas Motiejunas 15 (5 ribaund- 4 asist), Fedor Dmitriev 1, Adam Lapeta 4 (4 ribaund), Prezemyslaw Zamojski 2, Piotr Szczotka, Devin Brown 7, Alonzo Gee 10 (9 ribaund), Adam Krycaniuk 15 (4 ribaund).

GALATASARAY MEDİCAL PARK (76): Josh Shipp 6 (6 ribaund- 1 asist), Jaka Lakovic 21 (3 ribaund- 4 asist), Caner Topaloğlu, Preston Shumpert 12, Tutku Açık 5 (1 asist), Luksa Andric 11 (4 ribaund), Furkan Aldemir 7 (4 ribaund), Jamon Gordon 7 (3 ribaund- 6 asist), Darius Songaila 3 (4 ribaund), Ender Arslan 2 (2 ribaund- 4 asist), Cevher Özer 2.

1.PERİYOT: 19-21
2.PERİYOT: 18-11
3.PERİYOT: 11-27
4.PERİYOT: 24-17
Galatasaray Medical Park, Galibiyetle Başladı (72-76) Galatasaray Medical Park, Galibiyetle Başladı (72-76) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.