Advertisement

Erdemir'den İlk Galibiyet (71-62)

Beko Basketbol Ligi'nin 3. haftasında, bu maça kadar galibiyetle tanışamamış olan iki takımın mücadelesinde Erdemirspor, sahasında konuk ettiği Trabzonspor'u 71-62 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini aldı..

Mücadelede her iki takım da iki ve üç sayılık atışlarda yakın sayılar bulurken, Erdemir'in serbest atışlardan ürettiği 12 fazla sayı, maçın da düğümünü çözen etkenlerdendi. Ribaundlarda büyük sıkıntı yaşayan Trabzonspor'da, Gibson dışındaki yabancı oyuncular vasatı aşamazken, Karadeniz ekibi adına yabancı oyuncularda bir revizyon da artık yaklaşıyor..

Maça her iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken, ilk dakikalarda Trabzonspor biraz daha etkili bir görüntü çizen taraf oldu. Karşılaşmanın ilk 4 dakikası 7-10 Trabzonspor üstünlüğünde geçilirken, konuk ekip üstünlüğünü ilk 5 dakika geride kalırken de sürdürdü ve skoru 9-15’e taşıdı. Farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Erdemir, sert savunması ile rakibine periyodun geride kalan süresi boyunca 7 sayı şansı verirken, Trabzonspor potasında ise 10 sayı buldu ve ilk periyot 19-22 Trabzonspor üstünlüğünde geçildi. İkinci periyoda her iki takım da karşılıklı sayılar kaçırarak başlarken, yaklaşık 1.5 dakika boyunca sayı bulamadılar. Ray Wesson’un serbest atış sayısı ile farkı ikiye indiren ev sahibi ekip, Mutlu Akpınar ile de eşitliği yakaladı. Skor üretmekte zorlanan Trabzonspor, bu periyottaki ilk basketini devrenin bitimine 7 dakika kala Levent Bilgin ile bulabilirken, Erdemir de cevap vermekte gecikmedi. Devrenin son 4 dakikasına 26-27 konuk ekibin üstünlüğünde girilirken, bu dakikadan sonra maçta başa baş bir mücadele yaşandı ve takımlar karşılıklı sayılar buldular. Devrenin son dakikasına 32-32’lik eşitlikle girilirken, son dakika içinde Antwayne Robinson ile bir kez daha skor üreten ev sahibi ekip ilk devreyi 35-32 önde tamamladı.

İkinci devreye Kerem Özkan’ın sayısı ile başlayan Trabzonspor’a, Erdemir de Mutlu Akpınar ile cevap verdi. Soner Şentürk ve Mutlu Akpınar’ın sayıları ile skor üstünlüğünü koruyan Erdemir, periyodun ilk 5 dakikasını da 44-42 önde geçen taraf oldu. Bu dakikalarda her iki takım da hücumda tutuk bir görüntü çizerken, Erdemir, Caner Ercan’ın üçlüğü ile 5 sayılık farka ulaştı (47-42). Maçtan kopmamaya çalışan Trabzonspor rakip potada sayılar bulsa da savunmasında açıklar verince periyodun son dakikasına da 53-47 Erdemir üstünlüğünde girildi. Son dakika içinde etkili bir oyun ortaya koyan Trabzonspor, Polat Kaya’nın üçlüğü ve Serhat Büker’in basketi ile 5 sayı üretti ve final periyoduna 53-52’lik skorla girildi. Karşılaşmanın final periyodu Melih Yıldız’ın serbest atış sayısı ile başladı. Karşılıklı devam edilen maçta, Erdemir skor üstünlüğünü korumayı başarırken, maçın son 5 dakikasına da 61-56’lık skorla girildi. Gerek atış yüzdelerinde gerekse de ribaundlarda rakibine üstünlük kuran ev sahibi ekip, maçın son 3 dakikasına da 61-58 önde girdi. Bu dakikalarda her iki takım da eline geçirdiği fırsatları sayıya çeviremezken, Gerrod Henderson’un sayısı ile ev sahibi ekip bitime 1:47 kala bir kez daha 5 sayılık farka ulaştı. Mutlu Akpınar'ın üçlüğü ile son dakikaya 66-58 önde giren Erdemir, skor üstünlüğünü geride kalan sürede de korudu ve karşılaşmadan 71-62 üstün ayrılarak ilk galibiyetini aldı.


SALON: Erdemir Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı-Kaan Büyükçil-Sinan İşgüder

ERDEMİR (71): Kzell Ray Wesson 3 (17 ribaund-6 asist), Emre Ekim, Antwayne Robinson 11 (8 ribaund-1 asist), Mutlu Akpınar 13 (8 ribaund), Melih Yıldız 2 (1 ribaund), Gerrod Henderson 18 (6 ribnaund-3 asist), Caner Ercan 5, Soner Şentürk 19 (3 ribaund-2 asist), Alper Özcan.

TRABZONSPOR (62): Polat Kaya 9 (2 ribaund-1 asist), Levent Bilgin 10 (6 ribaund-1 asist), Stevan Milosevic 6 (2 ribaund), Serhat Büker 2 (2 ribaund), Oktay Yılmaz, Maurice Bailey 4 (1 ribaund), Jonathan Gibson 16 (4 ribaund-5 asist), Monwell Randle 2 (6 ribaund), Kaan Üner 6 (2 ribaund-2 asist), Kerem Özkan 7 (3 ribaund).

1. PERİYOT: 19-22
2. PERİYOT: 16-10
3. PERİYOT: 18-20
4. PERİYOT: 18-10

Özet: Tbf
Erdemir'den İlk Galibiyet (71-62) Erdemir'den İlk Galibiyet (71-62) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.