Advertisement

Anadolu Efes'ten Şaşırtan Mağlubiyet (79-80)

Turkish Airlines EuroLeague C Grubu'ndaki temsilcimiz Anadolu Efes, Abdi İpekçi Arena'da konuk ettiği Belçika ekibi Belgacom Spirou Charleroi'ya 79-80'lik skorla mağlup olarak ikinci maçında ilk yenilgisini aldı..

Grubun, kağıt üzerindeki en zayıf takımı olan Spirou karşısında aslında herkesin beklentisi farklı bir galibiyetti ama oyunun başından itibaren potansiyelinin üzerinde bir performans sergiledi Belçika ekibi. Maça hiç konsantre görünmeyen temsilcimizde ise Kerem Tunçeri'nin ilk periyotta sakatlanması ile plânlar da altüst oldu iyice. Fizik olarak daha üstün olmamıza rağmen ribaundlardaki Charleroi üstünlüğü maçın sonucuna direkt etki eden unsurlardan olurken, Belçika ekibinin 12/29 ile attığı üç sayılık basketler de temsilcimizin sürekli rakibini geriden takip etmesine neden oldu..

Geçtiğimiz haftanın flaş ismi Dusko Savanovic, bu maçta 1/4 saha içi isabetiyle sadece 2 sayı üretebilirken, 0/4 saha içi isabeti ile sayı üretemeyen Esteban Batista ve 0/2 ile üçlük atarak yine sayı bulamayan Sinan Güler de Lacivert-Beyazlılar adına günün vasat performanslarına imza atan isimlerdi. Tabi Ersan ve Kinsey dışında potansiyeline yaklaşan bir oyuncu bile yoktu temsilcimizde. Geniş rotasyonu ile dikkat çeken Anadolu Efes'te, 2 sayı kaydeden Savanovic'le birlikte sadece 7 oyuncu sayı kaydedebildi bu maçta. Pota altı rotasyonundaki fiziksel üstünlüğü ikili oyunlarla değerlendirmek galibiyet için anahtar olabilirdi, dönem dönem bunu da denedi Anadolu Efes ama özellikle pivotlarımızın potaya yakın atışlarda sonuç alamaması ile son bölümde sistem dışı şutlar da geldi..

Maçta birde belkide galibiyeti rakibe hediye eden bölüm yaşandı. Son saniyelere 76-76 beraberlik ile girilirken, bitime yaklaşık 13 saniye kala üstelik hücum süresi dolacakken Hamilton'dan gelen basket ile skoru 76-78'e getiren Belçika ekibi karşısında son hücum kullanan temsilcimiz, deneyimli guard Ilievski'nin üç sayı çizgisinin bir hayli gerisinden üstelik daha süre de varken anlamsızca kullandığı şutun isabetsiz olmasıyla bir nevi maçı da rakibine vermiş oldu. Tabiki maç boyunca oynanan tutuk oyunun sonucu ile kaybedilmiş bir maçtı ama o pozisyonda bir penetre denenmesi en azından maçı uzatmaya götürme şansını da getirecekti. Açıkçası bu bölümlerin oyuncusu Kerem Tunçeri'yi aradık o pozisyonda..

Telafisi olan bir maç elbette ama kayıpsız geçmek en azından zirvede yer almak açısında son derece önemliydi. Artık kalan maçlarda ekstra performanslar gerekiyor Anadolu Efes adına..


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Emilio Perez Pizarro – Sergey Mikhaylov – Sergiy Zashchuck

ANADOLU EFES (79): Doğuş Balbay (1 asist), Vlado İlievski 9 (3 ribaund- 8 asist), Tarence Kinsey 14 (6 ribaund- 2 asist), Kerem Tunçeri (1 asist), Cenk Akyol, Esteban Batista (2 ribaund- 1 asist), Sasha Vujacic 12 (6 ribaund), Dusko Savanovic 2 (2 ribaund), Ersan İlyasova 21 (6 ribaund- 2 asist), Ermal Kurtoğlu 10 (2 ribaund- 2 asist), Sinan Güler, Stanko Barac 11 (1 ribaund).

BELGACOM SPIROU (80): Chris Hill 7 (7 ribaund- 1 asist), Jiri Welsch 6 (4 ribaund), Justin Hamilton 12 (3 ribaund- 7 asist), Caleb Green 18 (4 ribaund), Randy Oveneke, Andre Riddick 2 (4 ribaund), Demond Mallet 14 (5 ribaund- 2 asist), Boris Penninck, Christophe Beghin 13 (2 ribaund), Tornike Shengelia 8 (8 ribaund- 4 asist).

1.PERİYOT: 15-24
2.PERİYOT: 17-14
3.PERİYOT: 24-22
4.PERİYOT: 23-20
Anadolu Efes'ten Şaşırtan Mağlubiyet (79-80) Anadolu Efes'ten Şaşırtan Mağlubiyet (79-80) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:58 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.