Advertisement

Fenerbahçe Ülker Yine Kayıp (81-74)

Turkish Airlines EuroLeague A Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, deplasmanda karşı karşıya geldiği BC Olympiakos'a 81-74 mağlup olarak ikinci maçında da galibiyetle tanışamamış oldu. Maçta bir dönem 12 sayı farkla üstün olan temsilcimiz, son bölümlerdeki kritik hatalar yüzünden galibiyet şansını da kaçırmış oldu..

Temsilcimizde sakatlıkları süren Mirsad Türkcan ve Marko Tomas maç kadrosunda yer almazken, uzun bir sakatlık döneminin ardından kadroda yer alan Engin Atsür ise maçta süre almadı. Yeni transfer Thabo Sefolosha ise; 17 sayı, 12 ribaundluk performansıyla Sarı-Lacivertli ekibin bu maçtaki en etkili ismi olurken, son dönemin formsuz ismi Bojan Bogdanovic ise yine vasat bir performans ile beklentilerin altında bir oyun sergiledi. Ömer Onan'ın da sadece 3 sayı ile maçı tamamladığı bu ortamda büyük iş düşen pota altı oyuncularımız Vidmar ile Kaya'nın yokları oynamasını ise Gist'in çabaları ile az da olsa amorte etmeyi başardık. Ukic ve Jerrels'ın bir hayli aksadığı bu maçta, Sarı-Lacivertlilerin 10 asistinin 7'sinde ise takımı çok iyi organize eden Emir Preldzic imzası vardı..

Ev sahibi Olympiakos'ta ise sakatlıkları süren Panos Vasilopoulos ile birlikte; Pelekanos, Glyniadakis ve Sloukas da coach Ivkovic'in 12 kişilik maç kadrosuna almadığı isimlerdi. Sakatlıktan çıkan isimlerden Marko Keselj, görev yaptığı 15 dakika boyunca 0/4 üçlük isabetiyle toplam 2 sayı kaydederken, Kalin Lucas da sahada yer aldığı 7 dakikayı 2 sayıyla tamamlayarak tıpkı Keselj gibi potansiyelinin altında bir performans sergiledi. Deneyimli uzun Pero Antic ise ribaundlarda takımı adına önemli katkılar yapsa da, hücumdaki 1/12'lik saha içi isabeti ile günün vasat performanslarından birine imza attı. Son dönemin formda ismi ve hazırlık maçlarında da yarattığı eşleşme sorunları ile temsilcilerimizin bir hayli başını ağrıtan Kyle Hines'ı, bu maçta bir nebze olsun yavaşlattık ama sahneye bu sefer de; 22 sayı, 7 asist ile oynayan tecrübeli guard Spanoulis ve 7/7 saha içi isabeti ile 21 sayı üreten Printezis çıktı..

İki takımın da maç boyunca dış atışlarda etkisiz olduğu karşılaşmada toplam 8 tane üçlük isabeti olurken, bunlardan üç tanesi temsilcimizden geldi. Maçta son bölümler ise büyük bir heyecana sahne oldu. Ukic ile bitime 20 saniye kala skoru 75-73'e getirerek farkı 2 sayıya indiren temsilcimiz, ardından Olympiakos pota altından topu oyuna sokarken Gist ile topu çaldı ve maçta son hücum şansını yakaladı. Spahija'nın molası ile birlikte topu yarı sahadan oyuna sokma şansı da yakalayan Fenerbahçe Ülker'de, Bogdanovic topu 5 saniyede oyuna sokamayınca hücum sırası Olympiakos’a geçti. Ardından taktik faulleri Gecevicius ve Spanoulis ile iyi değerlendiren Olympiakos, maçı da 81-74'lik skorla kazanan taraf oldu ve bu sezonki ilk galibiyetini elde etti..

Sarı-Lacivertli temsilcimiz, grubundaki üçüncü maçta ise Fransız ekibi SLUC Nancy'i 3 Kasım 2011 Çarşamba günü saat 19:45'te sahasında konuk edecek..


SALON: Peace and Friendship Stadium

BC OLYMPIAKOS (81): Kyle Hines 10 (3 ribaund - 1 asist), Kalin Lucas 2, Pero Antic 5 (12 ribaund), Vassilis Spanoulis 22 (1 ribaund - 7 asist), Matt Howard, Marko Keselj 2 (1 ribaund - 1 asist), Lazaros Papadopoulos 6 (3 ribaund - 1 asist), Martynas Gecevicius 13 (1 ribaund - 2 asist), Georgios Printezis 21 (7 ribaund - 1 asist), Kostas Papanikolaou (3 ribaund), Evangelos Mantzaris (2 ribaund), Dimitrios Katsivelis (1 ribaund - 2 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (74): Roko Ukic 13 (1 asist), Curtis Jerrels 9 (1 ribaund), Ömer Onan 3 (1 asist), Gasper Vidmar (1 ribaund), Kaya Peker 2 (1 ribaund), James Gist 14 (6 ribaund - 1 asist), Oğuz Savaş 6 (2 ribaund), Thabo Sefolosha 17 (12 ribaund), Bojan Bogdanovic 2 (1 ribaund), Emir Preldzic 8 (5 ribaund - 7 asist).

1.PERİYOT: 12-14
2.PERİYOT: 14-23
3.PERİYOT: 27-17
4.PERİYOT: 28-20
Fenerbahçe Ülker Yine Kayıp (81-74) Fenerbahçe Ülker Yine Kayıp (81-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 05:12 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.