Advertisement

Hacettepe'den Galibiyetli Başlangıç (65-75)

Beko Basketbol Ligi'nin ilk hafta maçında Hacettepe Üniversitesi, Aliağa Petkim'i deplasmanda 65-75'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Spor Toto Türkiye Kupası maçlarında aldığı flaş sonuçlarla dikkatleri çeken Aliağa Petkim, bu kez o beklenen performansı sergileyemedi. Hacettepe Üniversitesi ise, kadro yapısına uygun olarak düşük tempolu oyunla sonuca gitmeyi başardı..

Aliağa Petkim'de sakatlığı süren kaptan Barış Güney maç kadrosunda yer almadı. İki takımın da dar bir rotasyonla mücadele ettiği maçta, her iki takım adına da 8 oyuncu süre aldı. Oyundan hiç çıkmadan maçı tamamlayan Melvin Sanders, double-double yaparak galibiyette kilit rol oynarken, atletizmi ile fark yaratan Matthew Amaning ise kaydettiği 19 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Aliağa Petkim'in en skorer ismi olan Ümit Sonkol, yine takımının en önemli hücum silahı olsa da, 0/5 üçlük performansı ile bu istatistikte beklenenin altında kaldı..

Aliağa Petkim'in özellikle Toolson'ın böyle iyi savunulduğu maçlardaki en önemli kozu olması beklenen Barış Güney'in yokluğu elbetteki önemli bir handikap ama istikrarsız oyunlarına da elbetteki bu bahane olamaz. Pota altı oyuncularından Qvale, hücumda çabalasa da savunmada vasatı aşamıyor. Sezon öncesi burnu kırıldığı için halen beklenen form düzeyine ulaşamayan Paul Miller ise kredisini artık tüketiyor İzmir ekibi adına. Bu bölgeye kısa sürede bir takviye gelecektir artık..

Hacettepe Üniversitesi ise sezon öncesi dönemden itibaren ilk defa oynaması gerektiği gibi oynadı. Ligin yaş ortalaması en yüksek takımı olan Ankara ekibi, kendilerine en büyük zararı veren yüksek tempoya maç boyunca izin vermedi. Derya'nın savunmadaki etkinliği, Sanders ve Amaning'in hücum performansı ile birleşince de kritik bir deplasman galibiyeti ile dönüyor Ankara'ya Hacettepe Üniversitesi ekibi. Fizik olarak hazır duruma geldikçe oyun olarak da iyiye gittikleri ortada hiç kuşkusuz..


SALON: Enka Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik – Kaan Büyükçil – Semih Vural

ALİAĞA PETKİM (65): Caner Şentürk, Branislav Ratkovica 9 (4 ribaund- 4 asist), Pertev Öngüner (1 ribaund), Ryan Toolson 8 (2 ribaund- 6 asist), Ümit Sonkol 17 (13 ribaund), Buğrahan Tuncer 4 (1 ribaund- 4 asist), Ersin Görkem 11 (7 ribaund), Brian Qvale 12 (3 ribaund- 1 asist), Paul Miller 4 (6 ribaund)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (75): Özgür Adıgüzel, Derya Yannier 6 (5 ribaund- 1 asist), Murat Kaya 5 (4 asist), Sherron Collins 9 (2 ribaund- 3 asist), Hüseyin Beşok 11 (6 ribaund- 2 asist), Ricardo Marsh 8 (4 ribaund), Matthew Amaning 19 (7 ribaund- 3 asist), Melvin Sanders 17 (10 ribaund- 3 asist), Ali Işık (1 ribaund).

1.PERİYOT: 17-19
2.PERİYOT: 22-20
3.PERİYOT: 15-19
4.PERİYOT: 11-17
Hacettepe'den Galibiyetli Başlangıç (65-75) Hacettepe'den Galibiyetli Başlangıç (65-75) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.