Advertisement

Coachlar Sezona İddialı Giriyor

Bu sezon birçok önemli yıldıza ev sahipliği yapan Beko Basketbol Ligi'nde yer alan büyük bütçeli takımları, zirve yarışında zorlayacak ekiplerden olan; Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkim ve Erdemirspor'un genç ama başarılı teknik adamları, Anadolu Ajansı'na yaptıkları açıklamalarda yeni sezon öncesi de umutlu konuştular..

Ülkemizi bu sezon FIBA EuroChallenge Cup'ta da temsil edecek olan Pınar Karşıyaka'nın başarılı antrenörü Hakan Demir, sezona zorlu bir fikstürle girecekleri ama bu zorlu fikstürü lehlerine çevirmek için sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı. İyi bir kadrolarının bulunduğunun altını çizen Demir; ''Bu sezon ligde ve EuroChallenge Kupası'nda başarımızı devam ettirmek istiyoruz. İyi oyunculardan kurulu bir takımımız var. Oyun karakterimizi ortaya koyduğumuz sürece iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum'' dedi..

Spor Toto Türkiye Kupası'nda Anadolu Efes ve Türk Telekom gibi iki güçlü ekibi mağlup ederek tüm dikkatleri üzerine çeken Aliağa Petkim'in başarılı antrenörü Burak Bıyıktay ise yeni sezonun oldukça çekişmeli geçeceğini, üst sıralardaki güçlü takımların yanı sıra alttaki ekiplerin kadro olarak daha da toparlandığını söyledi. Ligden önce oynanan kupa müsabakalarında daha zayıf gözüken ekiplerin, iddialı takımlara karşı başa baş mücadeleler koyduğunu hatırlatan Bıyıktay; ''Biz bu sene iyi bir çıkış yakalamak istiyoruz. Yeni bir takımız, takım olma yolunda iyi sinyaller veriyoruz. Tamamen daha stabil bir takım görünümüne ulaşamadık. Ligde ilk 6 haftadaki maçlarımız çok önemli. Bu müsabakalarda en az 5 galibiyet almayı hedefliyoruz. Bunu yapabilirsek ligdeki hedefimizi gerçekleştirme yolunda önemli bir adım atacağız" şeklinde konuştu.

Sezona Anadolu Efes mücadelesi ile başlayacak olan Erdemirspor'un genç antrenörü Ahmet Çakı ise "Ligin en iyi kadrosuna sahip ve iddialı takımı Anadolu Efes karşında galip gelmeyi istiyoruz" dedi. Rakiplerinin yaptığı transferlerle Avrupa'da finale gidebilecek bir ekip olduğunu anlatan Çakı, şunları kaydetti: "Takımımız da iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Türkiye Kupası'nda üst tura çıkamasak da olumlu sinyaller verdik. Kendi taraftarımız önünde, sezonun ilk maçında pozitif basketbolumuzu devam ettireceğiz. Ligin en iyi kadrosuna sahip ve iddialı takımı Anadolu Efes karşında galip gelmeyi istiyoruz. Tabi ki zor maç olacak. Karşılaşmayı lehimize çevirmek için en iyisini ortaya koyacağız. Sert ve tempolu oynadığımız için kadrodaki 12 oyuncuyu da kullanmamız gerekiyor. Altan Erol'un sakatlığı ve yaklaşık bir ay takımdan uzak kalacak olması bizim için dezavantaj. Çünkü Altan, planlarımızı üzerine kurduğumuz Türk oyunculardan birisi. Bunu kapatmak için kadroda özellikle Melih Yıldız, Caner Osman ve Alper Özcan gibi genç oyuncuların süre aldıkları bölümlerde sorumluluk üstlenmeleri gerekecek."
Coachlar Sezona İddialı Giriyor Coachlar Sezona İddialı Giriyor Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:33 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.