Advertisement

Lakovic: "Daha İyi Olmamız Gerekiyor"

Galatasaray erkek basketbol ekibinin yıldız oyuncusu Jaka Lakovic, yeni sezon öncesi düşüncelerini BasketDergisi sitesi editörü Can İşbakan ile paylaştı. Deneyimli guard, alınan önemli sonuçların ardından takım olarak ayaklarının yere basması gerektiğinin ve çalışıp daha iyisini de yapmaları gerektiğini vurguladı..

Lakovic'in açıklamaları şu şekilde;

- THY Euroleague’e kalmak büyük bir başarıydı. Çünkü çok zor bir eleminasyon sistemiydi. Üç gün üst üste oynadık ve yüzde yüz konsantre olmalıydık. Galatasaray’ı en iyi turnuvaya dahil etmeyi çok istiyorduk. Bunu başardık. Şimdi daha çok gelişmemiz gerekiyor.

- Rytas maçı çok güzeldi. Çok iyi savunma yaptık. İlk çeyrek 9 sayı geriye düşmemize karşın konsantrasyonumuzu koruduk ve teslim olmadık. Takım karakter gösterdi ve maçı çevirip kazandık. Bu çok önemliydi. Rytas’ın evinde kazanmak ve Euroleague’e kalmak kolay değil.

- Yoğun bir fikstürümüz var. Kısa sürede çok maç yaptık. Tüm oyuncular yorgun ancak hızlı toparlayıp bu yoğunluğa alışık olmalıyız. Lig başlıyor ve ardından Polonya’ya gideceğiz.

- Fenerbahçe Ülker ile oynadığımız Cumhurbaşkanlığı Kupası dramatik bir maçtı. Geriye düştüğümüz anda yine pes etmedik. Konsantrasyonu koruduk. Koç çok iyi bir hamle yaparak savunmayı değiştirdi. Alan savunmasıyla tempoyu ele geçirdik ve karşılaşmayı uzatmalara taşıdık. Uzatmalarda da şanslıydık. Maçı kazanmak için her zaman şansa ihtiyaç var ve Fenerbahçe Ülker ligin yine favorisi. Çok iyi bir takımlar. Ama biz onlarla oynayacağımızı gösterdik. Şimdi ayaklarımız yere basmalı. Bir günde süper takım olmadık, olamayız. Çalışmamız ve daha iyi olmamız gerekiyor. Daha iyi maçlar çıkarmalıyız.

- Oktay Mahmuti’nin sistemini şöyle anlatabilirim: Hücumda çok hareket istiyor. Her oyuncunun her dakika aktif olup rakibini meşgul etmesini istiyor. Şu ana kadar sistem gerçekten çok iyi işliyor. İyi oyuncular takıma girdi. Benim de sisteme tam anlamıyla uyum sağlamam için zamana ihtiyacım var. Umarım zamanla daha da iyi olacağız. Sistemi daha iyi anlayınca kazanmak kolaylaşılacaktır.

- Euroleague’de savaşacağımızı göstereceğiz. Her maça yüzde 100 konsantrasyonla gireceğiz. Euroleague’de kolay maç yok. Hazır olup konsantre olunca şansınız vardır. Bizim için için reçete şu: Çok çalışmak ve her maç tam konsantrasyon. Ancak bu şekilde diğer takımlarla mücadele edebiliriz. Kalitemizi ve silahlarımızı biliyoruz. Bunları en iyi şekilde kullanmalıyız.

- Öncelikle Galatasaray’ın güzel ve sağlıklı bir proje üstünde durduğunu gördüm. Mahmuti Efes’i başarıdan başarıya taşımış önemli bir antrenör. Takım yüksek hedeflere kilitlenmişti. Bu benim için önemli bir motivasyon. Galatasaray’ı Euroleague’e sokup iyi basketbol oynatmak için elimden geleni yapmak istedim. Önümüzde zor bir yol var. Kazandığımız bu başarılar kendimizi özel hissettirse sorun yaşarız.

- Takımda dört oyun kurucu özellikli oyuncuyla süreleri paylaşıyoruz. Koç Mahmuti ne istediğini biliyor, sistemi hangi oyuncuyla ilerleteceğini biliyor. Takımını bu şekilde kurdu ve inanıyorum ki iyi bir iş başardı.
Lakovic: "Daha İyi Olmamız Gerekiyor" Lakovic: "Daha İyi Olmamız Gerekiyor" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.