Advertisement

Sekizli Final İstanbul'da


FIBA bugün açıkladığı karar ile bu sezon Kadınlar Euroleague Final-Eight organizasyonuna Galatasaray Medical Park’ın ev sahipliği yapacağını duyurdu. Sarı-Kırmızılılar, organizasyon için Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımını geride bırakarak ev sahipliği yapmaya hak kazandı..

28 Mart-1 Nisan 2012 tarihleri arasında Galatasaray Medical Park ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenecek olan organizasyon, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak. Sekizli Finali organize eden takım olduğundan dolayı Galatasaray Medical Park, son sekize doğrudan katılacak. Sekizli Finale katılacak diğer yedi takım, normal sezon grup maçlarının ardından oynanacak olan 2. Tur sonrası belirlenecek. Galatasaray Medical Park bundan sonraki Kadınlar Avrupa Ligi maçlarını Sekizli Finale kaçıncı sıradan gireceğini tespit etmek için oynayacak.

FIBA.com'un sitesinden yapılan açıklamadan Türkiye Basketbol Federasyonu'nun büyük deneyim ve tecrübeleri ile İstanbul, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacağı duyurulan turnuva için FIBA Avrupa Başkanı Olafur Rafnsson, “İstanbul turistlerin büyük ilgi gösterdiği ve spor organizasyonlarının merkezi olan bir şehir. Turnuvanın İstanbul’da düzenlenecek olmasından çok memnunum” dedi.

Geçtiğimiz sene Kadınlar Euroleague Final Four’u düzenleyen UMMC Ekaterinburg ile birlikte bu organizasyona aday olan Galatasaray Medical Park turnuvayı düzenlemeye hak kazanırken, FIBA Avrupa Genel Sekreteri Nar Zanolin de “İki kaliteli aday vardı fakat biz tercihimizi Galatasaray Medical Park’tan yana kullandık. Bu hem bizim için hem de Türkiye için bir ilk olacak” şeklinde konuştu.
Sekizli Final İstanbul'da Sekizli Final İstanbul'da Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:09 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.