Advertisement

Hacettepe - Olin Edirne Maçında Bir İlk Yaşanacak

Beko Basketbol Ligi'nin 2. Haftasında, Hacettepe Üniversitesi ve Olin Edirne takımları arasında oynanacak olan karşılaşmada, bu sezon ilk defa yürürlüğe giren bir karar uygulanacak..

22 Ekim 2011 Cumartesi günü, saat 16:00'da Ankara Spor Salonu'nda oynanacak olan mücadele, ev sahibi Hacettepe Üniversitesi'nin geçtiğimiz sezondan kalan seyircisiz oynama cezası nedeniyle taraftara kapalı olacaktı fakat Türkiye Basketbol Federasyonu'nun geçtiğimiz hafta sonu aldığı yeni bir karar nedeniyle, çocuklara ve bayan velilerine ev sahipliği yapacak..

Seyircisiz oynama cezası uygulanması gereken karşılaşmalarla ilgili olarak TBF'den yapılan açıklamada; "Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Liglerine olan ilginin, dolayısıyla maçlardaki seyirci sayısının artması yönünde çalışmalar yürütmüş, yürütmeye de devam etmektedir. Basketbol Liglerine kadın erkek tüm yetişkinler gibi çocukların da büyük ilgisi bulunmaktadır. Bu bağlamda, prensip olarak, seyircisiz oynama cezası alan kulüplerin maçlarına, bir kadın seyircinin eşliğindeki 14 yaş ve altındaki çocuklar ile yıldız ve daha küçük takımlarda basketbol oynayan altyapı sporcularının alınmasına TBF Yönetim Kurulunca karar verilmiştir. Bu şekilde seyircisiz oynanacak maçların, kadın ve genç seyircilere basketbol sevgilerinin karşılığının verilmesi ve basketbol liglerine olan ilginin erken yaşlarda aşılanması için uygun bir ortam haline geleceği öngörülmüştür." ifadeleri yer almıştı..

Bu sezon futbolda da TFF benzer bir karar almış ve seyircisiz oynama cezası uygulanması gereken maçlarda sadece "kadınların ve 12 yaş altı çocukların" stadlara alınmasına izin vermişti. TBF'nin aldığı karar da prensip olarak benzer özellik taşısa da, önemli bir konuda farklılık taşıyor..

Seyircisiz oynanması gereken futbol maçlarında kadın taraftarlar maça girebiliyor iken, TBF'nin aldığı karar ile seyircisiz oynanması gereken basketbol maçlarına kadın taraftarlar sadece 14 yaş ve altındaki bir çocuğun velisi olarak girebilecek. Yani bayanlar yanlarında bir çocuk olmadan salona giremeyecekler. Fakat salona girebilmek için bayanların yanlarında bulunması gereken 14 yaş ve altı çocuklar ile herhangi bir aile bağı (anne, abla, teyze v.b) şartı da aranmıyor..

Öte yandan, 14 yaş altı çocuklar ve kadın velilerinin yanı sıra, yıldız ve daha küçük takımlarda basketbol oynayan altyapı basketbolcuları da seyircisiz oynanması gereken maçlarda salonda yer alabilecekler..
Hacettepe - Olin Edirne Maçında Bir İlk Yaşanacak Hacettepe - Olin Edirne Maçında Bir İlk Yaşanacak Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 05:01 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.