Advertisement

Galatasaray Medical Park'tan Kötü Son (64-68)

Turkish Airlines EuroLeague D Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray Medical Park, grubundaki ikinci maçında Abdi İpekçi Arena'da konuk ettiği Rus ekibi Unics Kazan'a, uzun süre önde götürdüğü karşılaşmada 64-68'lik skorla mağlup olarak ilk yenilgisini aldı..

Temsilcimizde sakatlığı süren Zaza Pachulia bu maçta forma giymedi. Maç boyunca ribaundlarda oldukça sıkıntı yaşayan Sarı-Kırmızılılar, rakibinin 17 hücum ribaunduna engel olamadı. İki sayılık atışlarda rakibininden 12 sayı fazla üreten temsilcimiz, buna rağmen dış atışlarda 4/18 ile vasatı aşamadı. Unics Kazan'ın 6/15 ile üçlük attığı maçta, en etkili şutörümüz olan Jaka Lakovic de 1/7 ile çok kötü bir yüzde yakaladı tıpkı 0/4 ile atan Ender Arslan gibi..

Maçın ilk yarısında oyunun mutlak hakimi Galatasaray Medical Park'tı. Songaila'nın yarattığı eşleşme sorununu yüksek yüzdeli şutlarıya iyi değerlendirmesi, Shipp'in atletizmini iyi kullanarak sayılar bulması ve kenardan gelen Furkan'ın da ikili oyunlar sonrasında pas trafiğinde takım arkadaşlarına iyi pozisyonlar hazırlamasıyla birlikte temsilcimiz, ilk periyotunu 21-12 önde kapattığı maçta ilk yarıyı da 35-28 önde kapattı. Özellikle ikinci periyotta dört kısalı sistem ile de rakibini epey zorladı Sarı-Kırmızılılar. Fakat üçüncü çeyrekte Rus ekibi oyunda dengeyi kurmayı başardı. Temsilcimizin pas kanallarını iyi kapatan Unics Kazan, hücum ribaundlarıyla da ekstra sayılar bulmayı başardı. Bu bölümde Greer'ı savunmada zorlanan temsilcimiz (ki onu da günün tutuk ismi Lakovic ile savunuyorduk), Ender'in sayıları ile yine de skor üstünlüğünü korudu ve bu oyuncunun son saniye üçlüğü ile dördüncü periyota 50-45'lik üstünlükle girmeyi başardı Sarı-Kırmızılılar. Son periyotta savunmasını sertleştiren Unics Kazan, üst üste kritik üçlük isabetleri bularak skorda da öne geçmeyi başardı. Hücumda o alışılan sistemin pek işleyememesi, savunmada da rakibin zorlama atışlardan isabetler bulması nedeniyle epey sekteye uğradı. Bitime 10 saniye kala, hücum süresi de dolmak üzereyken Domercant'in el üzerinden dengesizce attığı üçlük isabetli olunca artık Sarı-Kırmızılı ekip için yapacak pek fazla bir şey de kalmamıştı..

Bu sonuçla Galatasaray Medical Park, uzun bir serinin ardından ilk mağlubiyetini alırken, Unics Kazan ise kulüp tarihindeki ilk EuroLeague galibiyetini elde etmiş oldu. Temsilcimiz, grubundaki üçüncü maçta ise 2 Kasım Çarşamba günü saat 21:45'te İtalyan ekibi Montepaschi Siena ile deplasmanda karşı karşıya gelecek..


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Zoran Sutulovic, Gianluca Mattioli, Sasa Marcicic

GALATASARAY MEDICAL PARK(64): Joshua Shipp 11 (3 ribaund), Jaka Lakovic 5 (2 ribaund, 4 asist), Caner Topaloğlu (3 ribaund, 2 asist), Tutku Açık 4 (1 asist), Luksa Andric 14 (7 ribaund), Furkan Aldemir (5 ribaund, 3 asist), Jamon Lucas (3 ribaund, 1 asist), Darius Songaila 10 (4 ribaund), Ender Arslan 4 (1 ribaund, 4 asist), Cevher Özer 5.

UNICS KAZAN (68): Terrel Lyday 7 (1 asist), Petr Samoylenko 2 (2 ribaund), Zakhar Pashutin 4 (1 ribaund), Vladimir Veremeenko 4 (7 ribaund, 3 asist), Lynn Greer 12 (1 ribaund, 4 asist), Aleksey Savrasenko 9 (7 ribaund, 1 asist), Kelly McCarty 5 (4 ribaund, 1 asist), Nathan Jawai 3 (3 ribaund), Henry Domercant 16 (4 ribaund, 1 asist), Mike Wilkinson 6 (4 ribaund, 1 asist).

1.PERİYOT:21-12
2.PERİYOT:14-16
3.PERİYOT:15-17
4.PERİYOT:14-23
Galatasaray Medical Park'tan Kötü Son (64-68) Galatasaray Medical Park'tan Kötü Son (64-68) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.