Advertisement

5 Günde 3 Kupa, Devamı da Gelir (mi?)

http://cdn.galatasaray.org/images/haberler/20/B_11379_B_11374_B.jpg
Henüz sezonun başı olmasına rağmen Galatasaray bu yıla damgasını vurdu. Sarı-kırmızılılar bir kaç senedir düzenli olarak Eurocup'ta mücadele vermesine rağmen somut başarılar elde edememişti. Oktay Mahmudi'nin koçluğa getirilmesiyle beraber takımda gözle görülen ciddi anlamda farklılıklar meydana geldi. Şu son 5 günlük tablo aslında kendini belli etmişti.

Galatasaray, ön elemede Asvel ve Rytas'ı iterek Euroleague'in yolunu tuttu ve Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes ile beraber Avrupa'nın devleri arasına adını yazdırmayı başardı. Bence yaşanan bu olumlu gelişme, Galatasaray'ın lig şampiyonu olmasından da büyük bir şey. Euroleague'e gitmesi mi, yoksa lig şampiyonluğunu kazanması mı diye bir soru sorulsa zannediyorum ki büyük bir çoğunluk Galatasaray'ı Avrupa'nın en büyük ve en prestijli kupasında; Euroleague'de görmek isterdi.

Ha Galatasaray Euroleague'e kalmayı başardı, bu sezon şampiyonluğa oynayamaz mı? Şuan için gidişat o kadar mükemmel ki... Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i geçerek sezona kupayla başlamaları, oynanan maçlarda alınan farklı skorlar ve yenen az sayı, takımın formda olması ve daha sayabileceğimiz bir çok etken. Ama ben diyorum ki bu başarıların yakalanmasındaki en mühim faktör Oktay Mahmudi. Bu adam bu işi biliyor. Çalıştırdığı her takımda başarısı olan Mahmudi, transfer sezonunda nokta transferler yaptı. Öyle bir sürü oyuncu alarak oyuncu kalabalığına neden olmadı. Gerekli ve gedik bölgelere kariyerli ve tecrübeli oyuncuları monte etti. Zaten müthiş saygı duyduğum ve hiç bir zaman taviz vermeyen savunması da her geçen gün artıyor. Cümleyi okudum da sanki Oktay Hoca savunma yapıyormuş gibi bir anlam çıktı. Önce Mahmudi beyninde o savunmayı kuruyor, sonra takımına aşılıyor, öyle diyelim. :)

Erkeklerde ligin en formda takımı Galatasaray şuanda şahsi görüşümce. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak tüm samimiyetimle dile getiriyorum ki Allah sakatlık, kaza, bela vermesin de, Galatasaray da ligde Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes'e rakip olsun, şampiyonluk heyecanı ve yarışı iyice kızışsın. Bu şekilde devam ederlerse şampiyonluk uzak değil. Nitekim en büyük temennimiz Euroleague'de başarı sağlanması. En çok merak ettiğimiz de bu nokta zaten. Gerek Mahmudi olsun gerekse oyuncular olsun Euroleague tecrübesi yaşamış oyuncular. Lakovic, Songaila, Shumpert vs...

http://img5.mynet.com/spr4/gs-fb-bayan-41747_501.jpgGalatasaray'ın basketbol şubesi elbette sadece erkeklerden ibaret değil. Kadınları da iyi başladı sezona. Bugün ezeli rakip Fenerbahçe'yi 7 sayı farkla mağlup ettiler ve Cumhurbaşkanlığı Kupasını ikilediler. Yıllardır hem erkeklerde hem de kadınlarda bu kupayı aynı sezonda kazanamamışlardı. Yanılmıyorumdur umarım bu konuda.

Vee en çok alkışı hak eden takım... Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı... Boşuna "Engelsiz Aslanlar" demiyorlar onlara. Gerçekten de övgü içeren tüm kelimeleri hak ediyorlar. Japonya'da 9.su düzenlenen Kıtalararası Kupa'nın finalinde Miyagi'yi 68-51 gibi net bir skorla yenerek "üçüncü kez" Dünya Şampiyonu oldular. O yüreklere koskocaman bir tebrik buradan MixBasket ailesi olarak...

Bugün 16 Ekim. Bu yazı da 16 Ekim'in son saatlerinde yazıldı. Bundan 5 gün öncesine kadar Galatasaray taraftarları ve basketbolseverleri böylesine heyecan yaşayacaklarını düşünmemişlerdi belki de. Ama işte gerçek şu ki; 5 günde 3 kupa. Böylesine büyük bir camianın bu başarıları elde etmesi bir basketbolsever olarak beni çok mutlu etti.

Ozan AKTAY
http://twitter.com/#!/mixbasket
Kişisel twitter hesabım: http://twitter.com/#!/cakmajohnydeep
5 Günde 3 Kupa, Devamı da Gelir (mi?) 5 Günde 3 Kupa, Devamı da Gelir (mi?) Reviewed by Adsız on 23:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.