Advertisement

Galatasaray Medical Park 79 Pınar Karşıyaka 72 (Yorgun Ama Galip)


Hafta içinde Euroleague'de Unics Kazan'a boyun eğen yorgun aslan, ligin dişli ve güçlü ekiplerinden Pınar Karşıyaka önündeydi bugün. Abdi İpekçi'de hem fiziksel açıdan hem de mental açıdan zor bir maç olacağı zaten belliydi. Galatasaray'ın bahsettiğim iki yorgunluğu ilk çeyrekte fazlasıyla kendisini gösterdi. Sarı kırmızılılar savunmada el bile kaldıramadı rakibine ilk on dakikada. Başlıca basketbol prensibinin sert savunmaya dayalı olduğu Oktay Mahmudi'nin takımı Pınar Karşıyaka karşısında ilk periyotta 29 sayı gördü potasında, buna karşı attıkları sayı da 19 olunca maç daha da zor bir hâl aldı. İlk on dakikalık bölümde Galatasaray'dan Pınar Karşıyaka'ya kiralanan İlkan Karaman 12 sayı kaydederek takımına ve seyircisine nazire yaparcasına performans ortaya koydu.

İkinci periyotta uzunlarını soluklandıran Mahmudi, 4 kısa kozunu sahaya sürünce işler normale döndü ev sahibi ekipte. 10 sayılık fark yavaş yavaş eridi ve Galatasaray Medical Park devreye 1 sayı farkla önde girmeyi bile başarmıştı. İlk çeyrekte oynanan oyunu gören, seyreden birisinin devreye Galatasaray'ın önde gideceğini kestirmesi, tahmin etmesi oldukça güç bir ihtimaldi. İlk yarıda ev sahibi takımda Preston Shumpert 11 sayıyla takımında çift haneli rakamlara ulaşan tek oyuncu olurken Ender 9, Songaila 8 sayı üretti, Jamon Lucas'ın 5 asisti dikkat çekiciydi. Aynı şekilde İzmir ekibinde ise İlkan 12 sayı, Ikonic 9 sayı, Chatman ise 6 asistle mücadele etti. Yarının bir diğer belirleyici istatiği ise Pınar Karşıyaka aleyhine olan 9-3'lük top kayıpları idi.

Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle sürdü genel itibariyle. Galatasaray Medical Park, yorgunluğunun da verdiği sıkıntıyla rakibine vurup geçemese de en azından skorda geriye düşmedi. Pınar Karşıyaka kovalayan taraf oldu. 63-58 sarı kırmızılıların üstünlüğüyle sona eren çeyrekte İlkan Karaman amatörce beşinci faulünü alarak kenara geldi.

Son çeyreğe Goran Ikonic'in üç sayılık basketiyle başlayan Pınar Karşıyaka bu bölümde iki defa farkı 1 sayıya çekmeyi başardı ancak bir türlü öne geçemedi. Galatasaray Medical Park ise 5 sayıda seyreden farkı, bitime 03:17 kala Hakan Demir'e çalınan arka arkaya iki teknik faul ile arttırdı ve galibiyete uzandı.

Koç Hakan Demir'in Galatasaray'ın galibiyetini kolayladığını söyleyebiliriz bu bağlamda. Bitime bir kaç dakika kalmışken, sayı farkı da bir iken sinirlere hakim olunmalı her ne olursa olsun. Bu şekilde görüldüğü gibi 37 dakikalık emek bir çırpıda bir kenara atılıveriyor, rakip tabir-i caizse bedavadan serbest atış çizgisine gidiyor. Dolayısı ile Hakan Hoca'nın daha fazla dikkat etmesi gerekli bu hususta.

Sonuç olarak sarı kırmızılı ekip ilk çeyreğini facia geçirdiği maçı zor da olsa kazanarak ligde yoluna kayıpsız bir şekilde devam etti. Maçın adamı 22 sayı - 4 ribaund - 1 asistle oynayan Preston Shumpert oldu.

GALATASARAY MEDİCAL PARK (79): Joshua Shipp 5 (1 ribaund, 2 asist), Jaka Lakovic 4 (1 ribaund, 2 asist), Caner Topaloğlu 2 (2 ribaund, 1 asist), Mert Shumpert 22 (4 ribaund, 1 asist), Tutku Açık 10 (1 ribaund, 2 asist), Luksa Andric 10 (1 ribaund, 2 asist), Luksa Andric 7 (3 ribaund), Furkan Aldemir (1 ribaund, 1 asist), Jamon Lucas 2 (2 ribaund, 6 asist), Darius Songalia 12 (2 ribaund), Ender Arslan 13 (1 ribaund, 2 asist), Cevher Özer 2 (3 ribaund),

PINAR KARŞIYAKA (72): Goran Ikonic 15 (5 ribaund, 2 asist), Birkan Batuk 4 (4 ribaund, 1 asist), Jovo Stanojevic 14 (8 ribaund, 1 asist), Emre Bayav 2 (2 ribaund, 1 asist), Ahmet Ali Erdoğan 2 (2 ribaund, 2 asist), Alper Saruhan 5 (2 ribaund, 2 asist), İlkan Karaman 14 (6 ribaund, 1 asist), Mire Chatman 11 (3 ribaund, 7 asist), Brandon De Bodwry 5 (2 ribaund),

1.PERİYOT:19-29
2.PERİYOT:25-14
3.PERİYOT:19-15
4.PERİYOT:16-14
Galatasaray Medical Park 79 Pınar Karşıyaka 72 (Yorgun Ama Galip) Galatasaray Medical Park 79 Pınar Karşıyaka 72 (Yorgun Ama Galip) Reviewed by Adsız on 15:58 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.