Advertisement

Yedek Olarak Düşünülebilecek Bir Genç: Mustafa Baki Görür

mustafa-gorur.JPG (389×319)
Ne zamandır kafamda vardı aslında Mustafa Baki Görür ile ilgili bir yazı girmek. Ama her defasında araya bir şey girdi, aklımdan çıkıverdi. Bu hafta TBL.org'da gezinirken maç istatistiklerinde ismine rastlayınca artık yazmam gerektiğini hissettim.

Mustafa Baki Görür, 1988 doğumlu, 2.05 boyunda forvet oyuncusu. Haliç Üniversitesi'nde başladığı basketbol yaşantısına kısa bir Aliağa Petkim serüveni hariç 2.ligde devam etti ve ediyor da. Işıkspor, Vestel deneyimlerinin ardından bu sene Genç Telekom forması altında ter döküyor. Dikkatimi çeken husus, 2.05 boyundaki bir oyuncuya göre çok yüzdeli serbest atış kullanması ve üç sayılık isabet yüzdesinin zaman zaman bir oyun kurucu seviyesine yükselebiliyor olması. Haliç Üniversitesi'ndeki ilk sezonunda %47 ile üç sayılık atış yüzdesi yakalayan Görür, 2.ligde Işıkspor'da %35 ile en yüksek yüzdesine ulaşmış bu kategoride. Serbest atış yüzdesi de %75 ile %80 arasında. 1-2 sene daha 2.ligde oynadıktan sonra bütçesi iyi durumda olmayan 1.lig takımları için forvet pozisyonunda orta düzeyde bir oyuncu olabileceği kanaatindeyim. "Oyuncu Önerileri" kısmına dahil edelim kendisini o hâlde.

Fotoğraf: Salsabasket
Yedek Olarak Düşünülebilecek Bir Genç: Mustafa Baki Görür Yedek Olarak Düşünülebilecek Bir Genç: Mustafa Baki Görür Reviewed by Adsız on 23:26 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.