Advertisement

Yiğitsoy'dan Wright Açıklaması

Hastalığı nedeniyle sezonu kapatan ve basketbol hayatının da sona erme riski bulunan Chris Wright hakkında, Olin Edirne Genel Menajeri Serdar Yiğitsoy bir açıklama yaptı. 24 yaşındaki ABD'li oyun kurucunun henüz MS hastalığına yakalandığının kesinleşmediğini belirten Yiğitsoy, kesin teşhisin 15 Nisan'da olacağını açıkladı..

Yiğitsoy, yaptığı açıklamada; “Wright’ın testler sonucunda hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Tanı süresince yapılacak tedavi nedeniyle Wright bu sezonu kapattı. Test sonuçlarından biri yarın, biri 15′inde doktorların eline ulaşacak. Doktorlar tam teşhisi bu tarihten sonra koyacak. Oyuncumuz haftasonu ABD’ye gidip tedavisine burada devam edecek” dedi.

Bu arada konuyla ilgili olarak da Olin Edirne Kulübü, bugün resmi sitesinden bir açıklama yayınladı. Edirne ekibinden yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren bir çok yazılı, sanal ve görsel medya organlarında kulübümüz oyuncusu Christopher Wright’ın MS (Mutliple Skleroz) hastalığına yakalandığı ve spor hayatının sona erdiği yolunda gerçeği yansıtmayan haberler yayınlanmaktadır.

Christopher Wright’ın rahatsızlığının ne olduğu konusunda bugüne dek kulübümüz tarafından her hangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Baş antrenörümüz Sayın Gökhan Taştimur, Cumartesi günü oynadığımız Fenerbahçe Ülker maçı sonrası yaptığı basın toplantısında oyuncumuzun rahatsızlığı dolayısıyla sezonu kapattığını fakat rahatsızlığının hayati bir tehlike taşımadığını açıklamıştı. Chris Wright ile ilgili kulübümüzden yapılan açıklama bundan ibaret kalmış daha sonra ilerleyen saatlerde oyuncumuzla ilgili çıkan haberler üzerine resmi bir açıklama yapılmış ve kararın doktorlar tarafından bugün açıklanacağı belirtilmişti.

Çekilen MR ve BT’leri ve kan ve diğer testleri inceleyen doktorlardan biraz önce aldığımız bilgilere göre Chris Wright’ın rahatsızlığına kesin teşhis konulabilmesi için 2 test sonucunun daha beklenmesi gerektiği, birinin yarın (Salı) diğerinin de ayın 15’inde belli olacağı ve bu testlerin sonuçlarından sonra kesin bir kararın verileceğidir. Anlaşılacağı üzerine oyuncumuz Christopher Wrigth’ın bir rahatsızlığının olduğu doğrudur ama MS dahil olmak üzere herhangi kesinleşmiş bir teşhis yoktur. Doktorlar tarafından verilen bilgiye göre yaşamını tehdit edecek bir rahatsızlık değildir. Oyuncumuz açıklanacak teşhise göre sürdüreceği tedavi süresince spor yapamayacağı için ve içinde bulunduğu moral ortamdan ötürü sezonu resmen kapatmıştır. Önümüzdeki Cuma günü ülkesi ABD’ye geri dönecek ve doktorlardan gelecek habere göre tedavisine başlayacaktır.

Tüm basketbol kamuoyuna bu bilgileri iletirken, oyuncumuz Chris Wright’a da kulübümüze yapmış olduğu katkılardan ötürü tüm Olin Edirne basketbol ailesi olarak teşekkür eder, en kısa sürede eski sağlığına kavuşmasını temenni ederiz."
Yiğitsoy'dan Wright Açıklaması Yiğitsoy'dan Wright Açıklaması Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:09 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.