Advertisement

Finalde İlk Raund Fenerbahçe'nin (75-69)

TKBL'de final serisinin ilk maçı Caferağa Spor Salonu'nda oynandı. Ev sahibi Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı 75-69'luk skorla mağlup ederek seride 1-0 öne geçmeyi de başardı. Final serisinin ikinci maçı da 14 Nisan 2012 Cumartesi günü, saat 18:00'de yine Caferağa Spor Salonu'nda oynanacak..

Ev sahibi Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan yıldız forvet Penny Taylor ve Elina Babkina maç kadrosunda yer almazken, Galatasaray Medical Park'ta ise sakatlıkları devam eden Alba Torrens, Sariye Kumral ve Gülşah Gümüşay ile birlikte, yabancı oyuncular; Ivanka Matic, Ticha Penicheiro ve Elge Sulciute maç kadrosunda yer almadılar. Sarı-Lacivertliler karşılaşmaya; Birsel Vardarlı, Cappie Pondexter, Angel McCoughtry, Nevriye Yılmaz ve Ivana Matovic ile başlarken, Sarı-Kırmızılılar ise; Işıl Alben, Diana Taurasi, Şaziye İvegin, Tina Charles ve Sylvia Fowles beşiyle mücadeleye başladı.

Fenerbahçe'de, karşılaşmayı 20 sayıyla tamamlayan Angel McCoughtry ve 17 sayıyla tamamlayan Cappie Pondexter hücum anlamında öne çıkan isimler olurken, 4/5 üçlük isabetiyle kaydettiği 14 sayının yanında takımını da çok iyi organize eden Birsel Vardarlı da takımı adına galibiyetin baş mimarı olan isimlerdendi. Galatasaray Medical Park'ta ise 20 sayıyla maçı tamamlayan Tina Charles ve 19 sayı üreten Sylvia Fowles'ın çabaları mağlubiyeti önleyemezken, yıldız oyuncu Diana Taurasi ise 5/13 saha içi isabetiyle 12 sayı kaydedebildi. Her iki takımda da sadece 2 yerli oyuncu skor bulabilirken, Galatasaray Medical Park'ın deneyimli oyun kurucusu Işıl Alben, bu sezon Fenerbahçe'ye karşı oynadığı beşinci maçta da sayı kaydedemeden maçı tamamladı..

Tempolu başlayan mücadelenin ilk dakikalarında Galatasaray Medical Park, Tina Charles ve Diana Taurasi ikilisiyle sayılar buldu. Angel McCoughtry ile maçtaki ilk sayılarını bulan Sarı Lacivertliler karşısında boyalı alanı iyi kullanan Sarı Kırmızılılar, 5.dakikada skoru 6-12’ye getirdi. Hücum ribaundlarında etkili olan rakibini savunmasıyla durduran Fenerbahçe, Pondexter’ın da hızlı hücumları sayıya çevirmesiyle farkı 1 sayıya indirdi (15-16). İlk periyotu da Galatasaray Medical Park 15-17 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk iki dakikası Epiphanny Prince ile Cappie Pondexter’ın karşılıklı sayılarıyla başlarken, Zane Tamane’nin de turnikesiyle skora denge geldi (19-19). Alan savunmasına karşı iyi hücum eden Fenerbahçe, Zane Tamane ve Birsel Vardarlı’nın sayılarıyla farkı 7 sayıya çıkarttı (28-21). Ancak Pondexter’ın sayılarına Taurasi ile karşılık veren Galatasaray Medical Park, ilk yarının tamamlanmasına 1 dakika kala farkı 3 sayıya indirdi (33-30). Mücadelenin ilk yarısını da Sarı Lacivertliler 33-30 önde tamamladı.

Üçüncü periyotun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmazken, Birsel, Nevriye ve McCoughtry üçlüsüyle sayılar üreten Fenerbahçe, 24.dakikada durumu 42-36’ya getirdi. Tina Charles ile Sylvia Fowles’a top indirerek ilk dakikalarda hücumları değerlendiren Galatasaray Medical Park, savunmadaki direncini de arttırdı. Son bölümde Ivana Matovic ve Zane Tamane ikilisiyle boyalı alanda üstünlüğü eline alan Fenerbahçe, periyotu da 7 sayı farkla 54-47 önde tamamladı. Mücadelenin final periyotunda Tamane ve Matovic ikilisiyle pota altındaki etkinliğini sürdüren Sarı Lacivertliler, 34.dakikada skoru 59-51’e getirdi. Alan savunmasına dönen Galatasaray Medical Park, Şaziye İvegin, Tina Charles ve Epiphanny Prince üçlüsüyle bulduğu sayılarla farkı 3 sayıya indirdi (61-58). Birsel ve Taurasi’nin karşılıklı üçer sayılık basketleri sonrasında Sarı Kırmızılılar, Fowles’ın da pota altı tipiyle durumu 68-67’ye getirdi. Cappie Pondexter’ın basketi sonrasında alan savunmasına dönen Fenerbahçe, Taurasi ile Bahar ikilisiyle hücumları değerlendiremedi. Bitime 13 saniye kala Angel McCoughtry’nin turnikesiyle durumu 74-69’a getiren Sarı Lacivertliler, karşılaşmadan da 75-69 galibiyetle ayrıldı.


SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Zafer Yılmaz – Halil Baldemir – Ziya Özorhon

FENERBAHÇE (75): Zane Tamane 13 (8 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 14 (2 ribaund- 5 asist), Esmeral Tunçluer (3 ribaund- 2 asist), Nevriye Yılmaz 3 (8 ribaund), Ivana Matovic 8 (5 ribaund- 3 asist), Cappie Pondexter 17 (4 ribaund- 1 asist), Angel McCoughtry 20 (9 ribaund- 4 asist).

GALATASARAY MEDİCAL PARK (69): Epiphanny Prince 11 (2 ribaund- 2 asist), Bahar Çağlar 4 (3 ribaund- 3 asist), Işıl Alben (3 ribaund- 2 asist), Diana Taurasi 12 (2 ribaund- 5 asist), Şaziye İvegin 3 (3 ribaund- 1 asist), Tina Charles 20 (7 ribaund- 4 asist), Sylvia Fowles 19 (14 ribaund).

1.PERİYOT: 15-17
2.PERİYOT: 18-13
3.PERİYOT: 21-17
4.PERİYOT: 21-22

Özet: Tbf
Finalde İlk Raund Fenerbahçe'nin (75-69) Finalde İlk Raund Fenerbahçe'nin (75-69) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.