Advertisement

Efes ve Aliağalılardan Anlamlı Ziyaretler

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Anadolu Efes ve Aliağa Petkim, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında anlamlı ziyaretlerde bulundular. Anadolu Efes, sosyal sorumluluk projesi "Mavi Buluşmalar" kapsamında Tohum Otizm Vakfı'nı ziyaret ederken, Aliağa Petkim ise Yeni Şakran'daki Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'ndaki çocuk mahkumları ziyaret etti..

Anadolu Efesliler, Nisan ayının ''Dünya Otizm Farkındalık Ayı'' olması ve otizme dikkat çekmek amacıyla, Şişli'de bulunan Tohum Otizm Vakfı'na giderek öğrencilerle bir araya geldiler. Oyuncular, organizasyon kapsamında öğrencilerle birlikte resim yaptılar ve çeşitli hediyeler verdiler. Daha sonra ise yıldız oyuncular, minik öğrencilerle küçük bir basketbol gösterisi de yaptılar.

Organizasyon sonrası konuşan Anadolu Efes Antrenörü Ilias Zouros, sadece sporcuların değil herkesin bu tür organizasyonlarda bulunması gerektiğini belirterek, ''Oyuncularımla burada bulunduğum için çok mutluyum. Burada çocukların gücünü ve hayata karşı yaşadıkları zorluğu görüyoruz'' diye konuştu.

Etkinlikte çok güzel vakit geçirdiklerini belirten Doğuş Balbay, ''Genç arkadaşlarımızla birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz. Onların yüzünü güldürmek bizi çok mutlu ediyor. Bizim için çok güzel bir gün. Onlar da bize çok ilgi gösteriyorlar. Onları mutlu etmek çok güzel'' derken, Anadolu Efes'in yabancı yıldızlarından Sasha Vujacic ise ''Burada olmak çok güzel. Çocuklarla birlikte basketbol oynamak ve onlarla interaktif bir iletişime geçmek mutluluk verici. Her ne kadar Türkçe bilmesem de çok güzel vakit geçirdim. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum, böyle organizasyonlara katıldığım için de memnunum. Çocuklar bizim geleceğimiz. Sahip olduğumuz en kıymetli hazinemiz. Onlarla birlikte sık sık bu tür organizasyonlarda buluşmak en büyük dileğimiz'' ifadelerini kullandı. Tohum Otizm Vakfı öğrencileri, Anadolu Efes'in play-off serisinde oynayacağı ilk iç saha maçında kulübün konuğu olacak ve maçı Sinan Erdem Spor Salonu'nda izleyecek. Sözkonusu maçın gelirinin de Tohum Otizm Vakfı'na bağışlanacağı bildirildi. 

İzmir ekibi Aliağa Petkimli basketbolcular ise, Yeni Şakran'daki Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'ndaki çocuk mahkumları ziyaret etti. Başantrenör Burak Bıyıktay ve genel menajer Birtan Saka ile birlikte tam kadro cezaevini ziyaret eden Aliağa Petkimli basketbolcular, çocuklarla maç yaptı. Basketbolcular, çocuklara imzalı top ve forma hediye etti.

Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, yaptığı yazılı açıklamada, takım olarak gösterdikleri sportif başarıyı sosyal sorumluluk projelerinde de sürdürdüklerini, sosyal sorumluluklarını unutmadan, toplumun beklentileri doğrultusunda sosyal konulara duyarlılık gösterdiklerini belirtti. Bu nedenle Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'nu ziyaret ettiklerini kaydeden Eren, kendilerine her türlü kolaylığı gösteren kurum yetkililerine teşekkür etti.

Genel menajer Birtan Saka ise cezaevindeki çocukların biran önce özgürlüğüne kavuşarak, eğitimlerine devam etmelerini istediklerini belirterek, “Umarım tüm çocukların geleceği hep güzel olur. Ziyaretimizde oyuncularımıza büyük ilgi gösterdiler. Çok duygulandık. Bu tür ziyaretleri sıklıkla yapacağız” dedi.
Efes ve Aliağalılardan Anlamlı Ziyaretler Efes ve Aliağalılardan Anlamlı Ziyaretler Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.