Advertisement

Derbinin Ardından..

Beko Basketbol Ligi'nin 25. haftasında Galatasaray Medical Park ile Beşiktaş Milangaz arasında Abdi İpekçi Arena'da oynanan ve Sarı-Kırmızılıların 92-81'lik skorla kazandığı derbinin ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın antrenörleri ve oyuncuları karşılaşmayı değerlendirdi..

Basın toplantısında konuşan Galatasaray Medical Park başantrenörü Oktay Mahmuti şunları söyledi; “Her şeyden önce renkli ve eğlenceli bir maç oldu. Şut yüzdesi bayağı yüksekti. Rakibimiz cevap vermeye çalıştı. Farkı açmamıza rağmen mücadele sonuna kadar devam etti. İlk maçta farkın sekiz sayı olduğunu düşünürsek bizim açımızdan önemliydi. Önemli bir rakibe, iyi hazırlanmış bir takıma, yetenekli bir takıma karşı galip gelmek önemli. Bundan sonra böyle galibiyetlerin anlamlı olması için üstüne yeni galibiyetler eklemek lazım. Türk Telekom, Fenerbahçe Ülker ve Mersin maçlarıyla devam edeceğiz. Aynı şekilde hazırlanıp galip gelmek istiyoruz” dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı Shumpert ve yeni transfer Dedovic ile ilgili sorulan soruya ise şu cevabı verdi; “Cevher, Shumpert, Boris o pozisyonda oynayan oyuncular. Değişik günlerde değişik roller alıyorlar. Farklı özellikleri var. Shumpert tecrübeli bir oyuncu. Onun ne kadar süre aldığı değil, ne kadar verimli olduğu önemli. Nihad için ise birinci gün söylemiştim. 36 dakika oynaması önemli değil. Shipp de böyle süreler alıyordu. Her rotasyonda iki türlü oynamanız lazım. Bugün o süreyi alması ona bağlı ama Nihad düzeni değiştirmek için değil devam ettirmek için burada. Bunların üstüne bir şeyler katarsa daha güzel olur.”

Takımın genç oyuncusu Furkan Aldemir ise; “Play-off’larda ev sahibi avantajı ve liderlik için kazanmamız gerekiyordu.Önemli bir maçtı. İyi hazırlandık. Kötü oynadığımız dönemler oldu ama şutları sokmasını bildik. Önümüzde zor bir seri var. Bunlardan alnımızın akı ile çıkarak ilerlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Siyah-Beyazlı takımın başantrenörü Ergin Ataman ise sözlerine Galatasaray Medical Park’ı kutlayarak başlarken; “İnanılmaz bir yüzde ile oynadılar. Bu seviyedeki maçlarda 17 tane 3’lük atışını sokuyorsanız karşınızda kim olursa kazanırsınız. Bugün Beşiktaş değil Barcelona olsa Galatasaray gene kazanırdı. Kutluyorum. Maçın birinci periyodunda hazırladığımız strateji yerindeydi. Bir tek üçüncü periyotta bir anda beş-altı dakika disiplinden koptuk ve suni bir fark oluştu. Son periyotta genç oyuncumuz Kartal’ın önemli çabalarıyla yeniden oyuna ortak olmaya çalışmamıza rağmen böyle bir günde yenmek zordu. Bir iki oyuncumuz dışlında oyuncularımız büyük mücadele verdiler. Bu sezon rakibimizle 3 maç yaptık. Bir tanesini kaybettik” dedi.

Beşiktaş Milangaz’ın oyuncusu Mehmet Yağmur da şunları kaydetti; “İstediğimiz taktiği yansıtarak başladık. Ancak üçüncü periyotta oyundan biraz vazgeçtik gibi oldu. Yüksek yüzdeli oynadı rakibimiz ve fark oldu. Dördüncü periyottaki çabalarımız galibiyet için yeterli olmadı.”
Derbinin Ardından.. Derbinin Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.