Advertisement

Derbinin Ardından..

Beko Basketbol Ligi'nin 27. haftasında Abdi İpekçi Arena'da oynanan ve Galatasaray Medical Park'ın 84-72'lik skorla kazandığı Fenerbahçe Ülker karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında, her iki takımın antrenörleri ve oyuncuları, karşılaşma ile ilgili görüşlerini paylaştılar..

Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşmanın ilk yarısında tutuk oynadıklarını belirten Mahmuti, “İlk devre savunmada istediklerimizi pek fazla yapamadık. Hücumda her ne kadar iyi oynasak ve topu paylaşsak da savunmada bir takım zor atışları basket olunca ve onlar oldukça yüksek bir üçlük yüzdesiyle hücum edince maç dengede gitti. İkinci devrenin son 5 dakikası hariç iyi basketbol oynadığımız düşünüyorum. Özellikle hücumda opsiyonlar tasarlayarak ve savunmada onların istedikleri bir takım pozisyonları kapatarak bizim için önemli bir galibiyet elde ettik. Tabii bu sadece bir maç… Neticede bu keyifli atmosferde oynamayı hedefliyorsak bundan sonraki maçları da kazanmamız lazım. Dolayısıyla bunun için zorlu Mersin deplasmanına en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Dediğim gibi kutlanacak veya yorumlanacak çok fazla şey yok. Her maç ayrı hikâye... Aramızda şampiyonluğu konuşmuyoruz bile. Yani hiç oralarda değiliz. Sadece her maça en iyi şekilde hazırlanıp en üst noktada kalmaya çalışıyoruz. Evet, böyle bir atmosferde oynamak istiyoruz. Ama biz şu anda oraları hiç düşünmüyoruz” dedi.

Sarı-Kırmızılıların genç oyuncusu Furkan Aldemir de artık kendileri için her maçın final havasında geçtiğini anlatırken, “Çünkü playofflarda saha avantajını ele geçirmek istiyorsak bundan sonraki maçları da kazanmamız gerekiyor. Fenerbahçe derbisinin önemini biliyoruz. Burada bizi yalnız bırakmayan, maçın başından sonuna kadar destek veren taraftarı mutlu göndermek istiyorduk. Maçın büyük kısımda iyi oynadık, savunmayı iyi yaptık ve sonuçta kazanmasını bildik. Ama daha lig bitmedi. Önümüzde küçümsenmeyecek maçlar var. Bu maçları da alıp ligi birinci bitirerek saha avantajını ele geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Neven Spahija ise Galatasaray Medical Park’ı tebrik ederek başladığı konuşmasında, “40 dakika boyunca aynı seviyede ve bizden daha iyi basketbol oynadılar. Maçın dönüm noktasının 3. çeyrek olduğunu düşünüyorum. Biz orada maçın tüm kontrolünü kaybettik ve Galatasaray çok iyi oynayarak avantajı eline geçirdi. Galatasaray şu dönemde çok iyi oynuyor ve bugün bizden daha iyilerdi. Takımımızın bazı sorunları var. Sakatlıklar nedeniyle birlikte antrenman yapamadığımız için kimyayı yakalayamadık ve bu yüzden 40 dakika aynı seviyede oynayamıyoruz. Ama sakat oyuncularımız yavaş yavaş aramıza dönüyor ve playofflara kadar kendimizi toparlayıp tam bir takım olarak oynamaya hazır olacağız. Her maçın sonuna kadar mücadele etmeliyiz ve bunu yapacak kaliteye sahip olduğumuzdan eminim” ifadelerini kullandı.

Sarı-Lacivertli oyun kurucu Engin Atsür ise şunları söyledi: “Öncelikle Galatasaray’ı galibiyeti için tebrik ediyorum. Bugün yer yer iyi oynadık. Böyle bir seyircinin önünde zor bir maçtı. Zaman zaman çok iyi oynadık. Önceki maçlara göre gelişim gösterdiğimizi söyleyebilirim. Fakat 40 dakikaya yayamadık, problemimiz bu oldu. Ev sahibi avantajını iyi kullandılar, kırılma noktalarında iyi cevap veremedik ve bir mağlubiyet aydık. Fakat iyi sinyaller verdiğimizi düşünüyorum. Playoffa girerken ivme kazanıp Fenerbahçe Ülker’i hak ettiği yere götürmeye çalışacağız.”
Derbinin Ardından.. Derbinin Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:58 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.