Advertisement

Galatasaray Liderliği İzmir'de Perçinledi (83-85)

Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun son haftasında, şu ana kadar oynanan maçlar içerisinde en çok çekişmeye sahne olan karşılaşmada Galatasaray Medical Park, deplasmanda karşı karşıya geldiği Aliağa Petkim'i 83-85'lik skorla mağlup ederek ligdeki 25. galibiyetini elde ederek normal sezonu lider tamamladı..

Uzun süre geride götürdüğü maçtan, özellikle son 5 dakika içerisindeki etkili oyunu ile galibiyetle ayrılan Sarı-Kırmızılılar, böylelikle 43 yıl aranın ardından TBL'de normal sezonu lider kapatmayı başardı ve Play-Off ilk turunda Tofaş'ın rakibi oldu. Bu sonuçla sezonu 14 galibiyetle yedinci sırada kapatan Aliağa Petkim ise, Play-Off ilk turunda Banvit ile karşılaşacak..

Sakatlıkları devam eden Pertev Öngüner ve Murat Erensoy'dan yoksun olarak mücadeleye çıkan Aliağa Petkim, karşılaşmaya; Branislav Ratkovica, Ryan Toolson, Ersin Görkem, Ümit Sonkol ve Brian Qvale beşiyle başlarken, Galatasaray Medical Park ise; Jamon Lucas, Nihad Djedovic, Caner Topaloğlu, Boris Savovic ve Furkan Aldemir beşiyle mücadeleye başladı. Sarı-Kırmızılıların maç kadrosunda; Sertaç Şanlı, Joshua Shipp, Haluk Yıldırım ve Evren Büker yer almazken, genç oyuncu Göksenin Köksal ise maçta süre almadı..

Karşılaşmayı 7/13 üçlük isabetiyle ürettiği 32 sayıyla tamamlayan Ryan Toolson, maça damgasını vuran isim olsa da çabaları Aliağa Petkim için galibiyete yeterli olmadı. Galatasaray Medical Park'ın genç pivotu Furkan Aldemir ise; 23 sayı ve 9 ribaundluk performansı ile takımını galibiyete taşıyan isimlerin başında geldi..

Oyuna hızlı başlayan Galatasaray Medical Park, Boris Savovic, Jamon Lucas, Nihad Djedovic ve Caner Topaloğlu’nun sayılarıyla 2.5 dakikada skoru 0-8’e getirdi. Ryan Toolson ile maçtaki ilk sayılarını bulan Aliağa Petkim, hücumda toparlanarak 7.dakikaya girilirken durumu 8-19 yaptı. Boyalı alanda Furkan’ı etkili kullanan Sarı Kırmızılılar, Toolson’ın basketlerine rağmen ilk periyotu 24-27 önde tamamladı. ikinci çeyrekte Toolson’ın dış atışlardaki etkili oyunuyla skor üstünlüğünü eline alan Aliağa Petkim, savunmada da daha dirençli bir oyun ortaya koydu. Mola alan Sarı Kırmızılılar, Orhan Hacıyeva’nın da dış atışları sonrasında 39-34 geri düştü. Son bölümde İzmir temsilcisi, tempoyu arttırdı ve devre sonunda da soyunma odasına 47-44 üstün gitti.

Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü periyotun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmadı. Branislav Ratkovica, Ümit Sonkol ve Ryan Toolson üçlüsüyle skor üreten Aliağa Petkim, reklam molasına girilirken de farkı 9 sayıya çıkarttı (59-50). Aranın ardından Plaisted’in turnikesine Shumpert ile karşılık veren Galatasaray Medical Park, dördüncü periyota da 12 sayı farkla 67-55 geride girdi. Mücadelenin final periyotunun ilk dakikası içerisinde Tutku ile üç sayı bulan Sarı Kırmızılılara ev sahibi ekip, Orhan ile karşılık verdi. İki takımında hücumda skor üretmekte sıkıntı yaşamadığı bölümlerde boyalı alanı iyi kullanan Aliağa Petkim, 75-65’lik skorla 10 sayılık farkı yakaladı. Büyük bir çekişmeye sahne olan son bölümde Furkan, Ender ve Lakovic’in önderliğinde 18-6’lık bir seri yakalayan Galatasaray Medical Park, 81-83’lük skorla öne geçti. Plaisted’in turnikesiyle durumu 83-83’e getiren Aliağa Petkim karşısında bitime 13 saniye kala hücumu Mert Shumpert ile değerlendiren Sarı Kırmızılılar, karşılaşmadan da 83-85 galibiyetle ayrıldı.


SALON: Enka Spor Salonu

HAKEMLER: Zafer Yılmaz – Halil Baldemir – Semih Vural

ALİAĞA PETKİM (83): Caner Şentürk (1 ribaund- 1 asist), Branislav Ratkovica 9 (6 asist), Ryan Toolson 32 (5 ribaund- 3 asist), Hakan Köseoğlu 1 (1 ribaund- 1 asist), Ümit Sonkol 4 (5 ribaund- 1 asist), Ersin Görkem 7 (4 ribaund), Orhan Hacıyeva 12 (8 ribaund- 2 asist), Brian Qvale 4, Trent Plaisted 14 (7 ribaund- 2 asist)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (85): Jaka Lakovic 8 (1 asist), Caner Topaloğlu 2 (3 asist), Mert Shumpert 5 (3 ribaund- 1 asist), Tutku Açık 6 (2 asist), Luksa Andric 4 (2 ribaund- 1 asist), Furkan Aldemir 23 (9 ribaund), Jamon Lucas 15 (5 ribaund- 6 asist), Ender Arslan 3 (2 asist), Cevher Özer 3 (3 ribaund), Boris Savovic 9 (1 ribaund- 1 asist), Nihad Djedovic 7 (1 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 24-27
2.PERİYOT: 23-17
3.PERİYOT: 20-11
4.PERİYOT: 16-30

Özet: Tbf
Galatasaray Liderliği İzmir'de Perçinledi (83-85) Galatasaray Liderliği İzmir'de Perçinledi (83-85) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.