Advertisement

Galatasaray'ın Gençleri Draft'ta

Galatasaray Medical Park'ın iki genç uzunu; Furkan Aldemir ve Sertaç Şanlı, 2012 NBA Draftına girme kararı aldılar. İki oyuncunun da bağlı olduğu menajerlik şirketi BeoBasket'ten Misko Raznatovic, iki oyuncunun da bu konudaki kararını DraftExpress.com sitesine açıkladı..

Bu sezon Galatasaray Medical Park formasıyla hem Turkish Airlines EuroLeague’de, hem de Beko Basketbol Ligi’nde çok iyi performanslara imza atan 21 yaşındaki ve 2.07 boyundaki Furkan Aldemir, Pınar Karşıyaka’dan Sarı-Kırmızılılara transfer olmuştu. Bu sezon Turkish Airlines EuroLeague’de 18, Beko Basketbol Ligi’nde ise 27 maçta görev yapan milli oyuncu, EuroLeague’de forma giydiği 18 maçta ortalama 15.9 dakika sahada kalarak; 6.5 sayı ve 4.9 ribaund ortalamaları yakalamış, Beko Basketbol Ligi’nde görev aldığı 27 maçta ise ortalama 20.1 dakika sahada kalarak; 8 sayı ve 6.8 ribaund ortalamaları tutturmuştu. Furkan Aldemir, DraftExpress sitesinin Mock Draft listesinde şu sıralar 2. tur 14. sırada Detroit Pistons seçiminde yer alıyor..

Sezon başında yaşadığı şanssız sakatlık nedeniyle sezonu erken kapatan ve bu sezon beklenen çıkışı yapamayan 21 yaşındaki ve 2.13 boyundaki Sertaç Şanlı ise Türk Telekom’dan Galatasaray Medical Park’a gelmişti. Sezon başında NBA’deki lokavt süresince Sarı-Kırmızılıların Zaza Pachulia ile anlaştığı dönemde kiralık olarak Tofaş’a gönderilen Sertaç Şanlı, Tofaş forması ile ligde 5 maçta görev yapmıştı. Galatasaray Medical Park ile de 4 lig maçında forma giyen genç oyuncu, Turkish Airlines EuroLeague’de de 4 maçta süre aldı. EuroLeague’de görev yaptığı 4 maçta ortalama 4 dakika sahada kalan Sertaç, bu maçlarda; 1.5 sayı ve 0.3 ribaund ortalamaları yakalarken, Beko Basketbol Ligi’nde görev yaptığı toplam 9 maçta ise ortalama 8.3 dakika sahada kalarak; 3.5 sayı ve 2.8 ribaund ortalamaları yakalamıştı..
Galatasaray'ın Gençleri Draft'ta Galatasaray'ın Gençleri Draft'ta Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.