Advertisement

Fenerbahçe Ülker, Zorlanmadı (48-81)

Beko Basketbol Ligi'nde 25. haftanın açılış maçında Olin Edirne ile Fenerbahçe Ülker'in Mimar Sinan Arena'daki randevusunda konuk ekip Fenerbahçe Ülker, büyük üstünlükle geçtiği maçta rakibini 48-81'lik skorla mağlup ederek ligdeki 19. galibiyetini elde etti. Bu sonuçla haftayı 7 galibiyette kapatan Olin Edirne ise yine alt sıralardan uzaklaşamadı..

Genç guardı Chris Wright'ın yakalandığı MS hastalığı nedeniyle basketbolu bırakmak zorunda kalmasıyla büyük bir şok yaşayan Olin Edirne takımı, maça da pek konsantre görünmedi. Olin Edirne'de Chris Wright ile birlikte, Fatih Solak da maç kadrosunda yer almadı. Konuk ekip Fenerbahçe Ülker'de ise sakatlıkları devam eden; Ömer Onan, Marko Tomas ve Engin Atsür maç kadrosunda yer almadı. Coach Spahija, Hakan Demirel'e de maçta süre vermezken, sezon başında çifte lisans ile İTÜ'ye gönderilen genç guard Erbil Eroğlu'na fazlasıyla şans tanıdı. 23 dakika sahada kalan Erbil, sayı kaydedemeden maçı tamamladı. Wright'ın yokluğunda Olin Edirne ekibi ise oyun kurucu pozisyonunu Fırat Töz ve Mustafa Abi ile doldurmak zorunda kaldı..

Ev sahibi Olin Edirne, karşılaşmaya; Mustafa Abi, Filip Videnov, Ogün Sevinç, Wesley Wilkinson ve Vladimir Stimac beşiyle başlarken, Fenerbahçe Ülker ise; Roko Ukic, Emir Preldzic, Bojan Bogdanovic, James Gist ve Oğuz Savaş beşiyle karşılaşmaya başladı. Fenerbahçe Ülker, bu maçta rakibine ribaundlarda 41-23 gibi önemli bir üstünlük kurarken, 4/5 üçlük isabetiyle 23 sayı kaydeden Bojan Bogdanovic de Sarı-Lacivertlilerin galibiyetinde başrol oynayan isim oldu..

Mücadeleye hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic, Oğuz Savaş ve Bojan Bogdanovic’in sayılarıyla ilk 1.5 dakikayı 0-6 önde geçti. İlk sayılarını Vladimir Stimac ile bulan rakibi karşısında Oğuz Savaş ve Bojan Bogdanovic’in etkili oyunuyla reklam molasına Sarı Lacivertliler 9-14 üstün girdi. Aranın ardından boyalı alandan bulduğu sayılarla kontrolü elinden bırakmayan Fenerbahçe Ülker, ilk periyotu da 14-26 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk dakikalarında Emir Preldzic ile hücumları değerlendiren konuk ekip, 14.dakikada farkı 19 sayıya çıkarttı (14-33). Reha Öz’ün üç sayılık basketiyle ikinci periyottaki ilk sayılarını bulan Olin Edirne karşısında Kaya Peker ve Bojan Bogdanovic’in de hücuma katkı vermesiyle devre sonunda soyunma odasına 23-43 üstün gitti.

Üçüncü periyota Reha Öz’ün basketiyle başlayan Olin Edirne’ye konuk ekipte Mirsad Türkcan karşılık verdi. Temponun yükseldiği dakikalarda rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren Sarı Lacivertliler, Oğuz Savaş, Mirsad Türkcan ve Bojan Bogdanovic’in sayılarıyla basketler buldu. Fenerbahçe Ülker, üçüncü periyot sonunda da 37-65 ile üstünlüğünü korudu. Mücadelenin final periyotunda etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Ülker, 35.dakikasını 41-73 üstün geçtiği karşılaşmadan 48-81 galibiyetle ayrılmayı bildi.


SALON: Mimar Sinan Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman – Fatih Arslanoğlu – Erman Erdemli

OLİN EDİRNE (48): Ogün Sevinç (2 ribaund), Mustafa Abi 5 ( 2 ribaund- 3 asist), Vladimir Stimac 9 (5 ribaund- 2 asist), Wesley Wilkinson 5 (2 ribaund), Polat Kocaoğlu 5 (1 ribaund), Filip Videnov 8 (1 ribaund- 2 asist), Reha Öz 11 (3 ribaund- 1 asist), Fırat Töz 3 (4 ribaund- 3 asist), Davud Kamer 2.

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Ukic 10 (4 ribaund- 4 asist), Mirsad Türkcan 5 (5 ribaund- 1 asist), Erbil Eroğlu (2 ribaund- 3 asist), Gasper Vidmar 3 (3 ribaund), Kaya Peker 13 (11 ribaund), James Gist 4 (3 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 6 (2 ribaund- 2 asist), Berkan Candan 3 (3 ribaund), Bojan Bogdanovic 23 (3 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 14 (5 ribaund- 4 asist)

1.PERİYOT: 14-26
2.PERİYOT: 9 -17
3.PERİYOT: 14-22
4.PERİYOT: 11-16

Özet: Tbf
Fenerbahçe Ülker, Zorlanmadı (48-81) Fenerbahçe Ülker, Zorlanmadı (48-81) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:20 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.