Advertisement

Efe Aydan'a 2 Ay Ceza Geldi

TBF Disiplin Kurulu, Beko Basketbol Ligi'nin 26. haftasında Antalya'da oynanan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Tofaş'ı 88-87 mağlup ettiği maçın ardından, soyunma odası koridoruna inerek maçın yardımcı hakemine küfür eden ve yumruk atan, ardından da yazılı basında MHK ile hakemler aleyhinde demeçlerde bulunan Tofaş Başkanı Efe Aydan'a 2 ay hak mahrumiyeti ve 10.000 TL para cezası verdi..

TBF Disiplin Kurulu'nun konuyla ilgili gerekçeli kararında şu ifadelere yer verildi:

 “Disiplin soruşturmasına esas olmak üzere Hakem Raporu, Önemli Olay Raporu ve Tofaş Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan’ın yazılı basına verdiği açıklamalar ile savunma yazısı incelendiğinde; müsabaka bitiminde Tofaş Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan’ın soyunma odası koridoruna indiği ve müsabakanın yardımcı hakemini kasteder şekilde küfürlü sözler söylediği, kendisine kaba ve sert müdahale ettiği, iki gün sonra ise, basına verdiği demeç içerisinde MHK ve hakemler aleyhinde uygunsuz, gerçek dışı söylemlerde bulunduğu anlaşılmaktadır. Tofaş Spor Kulübü Başkanı savunmasında, kendi sinir sistemi içinde gördüğü aşırı haksızlık karşısında kendisine hakim olamadığını, kendisinin basında çıkan demecinin ise aynı şekilde yansıtılmadığından tekzip ettiğini belirtmiştir. Dosya ve olay değerlendirildiğinde; spor salonlarında kabul edilemeyecek, sportif anlayış ile kesinlikle bağdaşmayan ve yıllardır en üst liglerde mücadele eden bir kulübü başkan olarak temsil eden bir yöneticinin davranışının mazereti olamayacağı, diğer taraftan ise, Efe Aydan, 250’nin üzerinde Türk Milli Takım formasını başarı ile taşımış, basketbol branşı dışında da, Türk sporunda örnek sporcu olarak kabul edilen, spor yöneticiliği sürecini de centilmenlik anlayışı içinde yürüten üst düzey bir spor adamı olduğu bilinmektedir. 

Dosya münderecatı, olayın cereyan ediş şekli ve Efe Aydan’ın savunma yazısındaki özeleştirisi birlikte değerlendirilerek, Tofaş Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan’ın eylemlerine uyan Disiplin Yönergesi’nin 36. maddesi çerçevesinde, kendisinin 3 (ÜÇ) AY HAK MAHRUMİYETİ VE 15.000-TL PARA CEZASI ile tecziyesine, kendisinin bu güne kadarki bilinen örnek kişiliği ve savunması dikkate alınarak, cezada 14. madde çerçevesinde indirime gidilerek, neticeten kendisinin Tedbir Kararı tarihinden başlamak üzere 2 (İKİ) AY HAK MAHRUMİYETİ VE 10.000-TL PARA CEZASI ile tecziyesine, iş bu kararın ilgiliye tebliğine, Disiplin Yönergesi’nin 51. maddesi çerçevesinde para cezasının 30 gün içinde ödenmesi gerektiğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi.”
 

Efe Aydan'a 2 Ay Ceza Geldi Efe Aydan'a 2 Ay Ceza Geldi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:12 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.