Advertisement

TB2L'de 35. Haftanın Ardından

TB2L'de 35. hafta heyecanı bu hafta içerisinde oynanan maçlarla tamamlanırken, ligde ilk beş sırada yine bir değişiklik olmadı. Lider Selçuk Üniversitesi, sahasında konuk ettiği Ankara ekibi Maliye Milli Piyango'yu 86-81 ile geçerek ligdeki 28. galibiyetini alırken, averajla ikinci sırada haftayı tamamlayan Optimum TED Ankara Kolejliler ise tehlikeli bölgede yer alan Garanti Koza İstanbulspor'u deplasmanda 78-83 ile geçmeyi başardı. Zirvede yer alan bu iki takımın bu hafta sonu oynayacağı karşılaşma da normal sezonun sonu yaklaşırken nefes kesen bir heyecana sahne olacak..

Haftaya lider giren Konya ekibi Selçuk Üniversitesi, deneyimli oyuncuları ile zirve takibini sürdüren Maliye Milli Piyango'yu ikinci yarıdaki etkili oyunu ile 86-81 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk yarısını konuk ekip 31-37'lik skorla önde kapatırken, bir pozisyonda yüzüne dirsek gelen deneyimli pivot Ümit Türkoğlu'nun burnunun kırılması da maçın en talihsiz anı oldu. Ev sahibi ekipte 22 sayı kaydeden Erdem Türetken ve 20 sayı kaydeden ABD'li guard Henry Dobie, takımları adına galibiyetin baş mimarları olurken, Ufuk Kaçar ve Mustafa Güçyetmez ikilisi de kritik üçlük isabetleri ile maça damgasını vuran isimlerden oldular. Konuk ekipte 18'er sayı kaydeden Tolga Tekinalp ve Arthur Dock Johnson hücumda öne çıkan isimler olurken, bu iki oyuncuya Melih Kabakçı dışında skorda yardım eden isim çıkmayınca Ankara ekibi adına mağlubiyet de kaçınılmaz oldu. Oldukça sert ve çekişmeli geçen bu maçta 86 sayı kaydeden Selçuk Üniversitesi, haftanın da en yüksek skoruna ulaşan takım oldu. Bu sonuçla 24 galibiyette kalan Maliye Milli Piyango, haftayı da averajla dördüncü sırada kapattı..

Lider Selçuk Üniversitesi'ni takibini sürdüren Optimum TED Ankara Kolejliler, ligin 35. haftasında, düşme hattından uzaklaşmak isteyen Garanti Koza İstanbulspor'a konuk oldu. Kısıtlı rotasyonuna rağmen, güçlü Ankara ekibi karşısında maçın büyük bölümünde başa baş bir oyun sergileyen Garanti Koza İstanbulspor, yine de sahadan 78-83'lük mağlubiyetle ayrılarak haftayı averajla düşme hattında tamamladı. Uzun bir sakatlık sürecinin ardından takımına dönen 35 yaşındaki 2.05'lik deneyimli pivot Ufuk Gürgen, 9/10 saha içi isabetiyle 22 sayı kaydettiği maçta takımına galibiyeti getiren isim oldu. 25 dakika sahada kalan başarılı forvet Cihad Şahin ise; 11 sayı, 13 ribaundluk katkısı ile Optimum TED adına düğümü çözen isimlerin başında geldi. Garanti Koza İstanbulspor adına ise son haftaların formda ismi Uluğ Kaçaniku; 24 sayı, 8 ribaund ile yine öne çıkan isim oldu. Geçtiğimiz hafta Maliye Milli Piyango deplasmanında da takımı adına en dikkat çeken isim olan Uluğ'un çabaları ise bu iki maçtaki mağlubiyeti önleyemedi. Deneyimli forvet Özcan Sürücü'nün; 16 sayı, 10 ribaundluk katkısı da İstanbul ekibinde dikkat çeken performanslardan oldu. Fakat undersize bir takım olan Garanti Koza İstanbulspor, rakiplerinin etkili uzunları karşısında ciddi sıkıntılar yaşadığı bir maçtan daha mağlubiyetle ayrılarak düşme hattında haftayı kapattı..

Zirvede yer alan ilk iki takımı 2 galibiyet geriden takip eden Genç Telekom ise, büyük favori çıktığı maçta düşme hattında yer alan bir diğer Ankara ekibi Başkent Gençlik karşısında ecel terleri dökse de, o bölüme kadar 0/3 üç sayı isabeti ile oynayan 2.04'lük power forvet Mustafa Baki Görür'ün bitime 5 saniye kala attığı üç sayılık basketle karşılaşmadan 71-69'luk galibiyetle ayrıldı. Moladan sonra kenardan topu oyuna sokan Başkent Gençlik'te kaptan Melih Sevda'nın pası direkt pota altından dışarı çıkınca süre başlamadan top Genç Telekom'a geçti. Kenardan topu oyuna sokan Genç Telekom'da 1.83'lük oyun kurucu Rahim Rızvanoğlu topu alıp boş alana taşırken Başkent Gençlik oyuncuları da faul yapmak için yetişemeyince Genç Telekom sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Sistem olarak çok fazla dış atış deneyen Genç Telekom'da, rakip oyunculara karşı önemli bir boy avantajı olan 2.10'luk pivot Nenad Delic, 1/7 ile üçlük atmasına rağmen potaya yakın atışlardaki bitiriciliği ile 28 sayı kaydetti ve takımına galibiyeti getiren isimlerin başında geldi. 23 yaşındaki forvet Şahin Ekmen de kaydettiği 16 sayının yanı sıra, çalışkanlığı ile maça damgasını vuran isim oldu. Başkent Gençlik adına ise 2.06'lık ABD'li pivot Marquise Gray; 22 sayı ve 12 ribaund ile oynarken, deneyimli oyunculardan; Recai Öztürk'ün 19, Melih Sevda'nın 15 sayısı da mağlubiyeti önleyemedi. Bu arada Melih'in son pozisyondaki pası da, o bölüme kadar 8/10 isabetle oynayan Recai Öztürk'eydi ama o karambolde topa hareketlenen oyuncular birbirlerine takılınca top da direkt dışarı gitti. Ligin baştan ve sondan üçüncülerinin maçında böylesine dengede bir oyun olması da oldukça keyifliydi basketbol adına..

TB2L'nin 35. haftasında oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar ise şöyle;

Final Gençlik: 82 - Pertevniyal: 77
Orman: 78 - Gamateks PAÜ: 68
Tenis Eskrim Dağcılık: 82 - Akhisar Belediye: 81
İstanbul B.Ş.B: 72 - Uşak Üniversitesi Belediyespor: 73
Selçuk Üniversitesi: 86 - Maliye Milli Piyango: 81
Garanti Koza İstanbulspor: 78 - Optimum TED Ankara Kolejliler: 83
Genç Telekom: 71 - Başkent Gençlik: 69
Tire Belediye: 56 - Gelişim Koleji: 63
Vestel: 54 - Best Balıkesir Basketbol Kulübü: 68
Gaziantep B.Ş.B: 66 - Darüşşafaka: 60
TB2L'de 35. Haftanın Ardından TB2L'de 35. Haftanın Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.