Advertisement

Aliağa, Olin'i Ateşe Attı (72-77)

Beko Basketbol Ligi'nin 28. hafta maçında Olin Edirne ile Aliağa Petkim'in Edirne Mimar Sinan Arena'daki randevusunda gülen taraf 72-77'lik skorla konuk ekip Aliağa Petkim oldu. İzmir ekibi, bu sonuçla ligdeki 13. galibiyetini elde ederek tarihinde ilk kez Play-Off vizesi almaya hak kazandı. Bu sonuçla haftayı 7 galibiyette kapatan Olin Edirne ise düşme hattına doğru iyice geriledi..

Mücadeleye; Mustafa Abi, Filip Videnov, Ogün Sevinç, Polat Kocaoğlu ve Vladimir Stimac beşiyle başlayan Olin Edirne'de, rahatsızlığı nedeniyle sezonu kapatan Chris Wright ve deneyimli oyuncu Fatih Solak, maç kadrosunda yer almadılar. Konuk ekip Aliağa Petkim ise mücadeleye; Branislav Ratkovica, Ryan Toolson, Caner Şentürk, Ümit Sonkol ve Trent Plaisted beşiyle başlarken, sakatlıkları süren; Pertev Öngüner ve Eren Ocaktürk de İzmir ekibinde maç kadrosunda yer almadılar..

Olin Edirne'nin deneyimli antrenörü Gökhan Taştimur, maçın bitimine 3 dakika kalarak fenalaştı. Tansiyonunun düştüğü belirlenen Taştimur, sağlık görevlileri tarafından soyunma odasına götürülürken, maçın son bölümünde Edirne ekibini yardımcı coachlar yönetti. Mücadeleyi; 26 sayı ve 17 ribaund ile tamamlayan Vladimir Stimac, harika performansının yanı sıra, Aliağa Petkim'in iki pivotu; Trent Plaisted ve Brian Qvale'i faul problemine sokarak oyun dışına çıkarsa da, Toolson, Orhan ve Ümit'in öne çıkan performansları ile Aliağa Petkim galibiyete uzanan taraf oldu..

Branislav Ratkovica ve Ümit Sonkol’un sayılarıyla oyuna hızlı başlayan Aliağa Petkim, ilk 3.5 dakikada skoru 2-10’a getirdi. Stimac ile Mustafa’nın basketleriyle hücumdaki suskunluğunu bozan Olin Edirne, buna karşın savunmada zorlandı. İlk periyotu konuk ekip 15-20 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk hücumunda Wesley Wilkinson ile üç sayılık basket bulan Olin Edirne, Reha Öz’ün de üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle 21-20 öne geçti. Temponun düştüğü dakikalarda iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, son bölümde Stimac ile Videnov’un basketleriyle Edirne temsilcisi devre sonunda soyunma odasına 38-32 üstün gitti.

Ryan Toolson’ın sayılarıyla üçüncü periyotun ilk bölümlerde skor üreten Aliağa Petkim, üç sayı çizgisinin gerisinden Polat ile Mustafa’nın basketlerine engel olamayınca üstünlüğü de eline alamadı. Olin Edirne ise boyalı alanda ikili sıkıştırmalar sonrasında boş adamları bularak basketler üretti. Ev sahibi ekip, üçüncü periyot sonunda da 56-53’lük skorla üstünlüğünü korudu. Mücadelenin final periyotu Stimac ile Orhan’ın karşılıklı sayılarıyla başlarken, 34.dakikada skora denge geldi (58-58). Son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede son dakikaya 70-73 üstün giren Aliağa Petkim, karşılaşmadan da 72-77 galibiyetle ayrıldı.


SALON: Mimar Sinan Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Fatih Arslanoğlu – Sami Özel

OLİN EDİRNE (72): Ogün Sevinç 3 (4 ribaund), Mustafa Abi 13 (3 ribaund- 5 asist), Vladimir Stimac 26 (17 ribaund- 2 asist), Wesley Wilkinson 12 (5 ribaund- 3 asist), Polat Kocaoğlu 9 (2 ribaund), Filip Aleksandrov Videnov 4 (1 ribaund, 1 asist), Reha Öz 3 (1 ribaund), Fırat Töz (1 asist), Davud Kamer 2 (1 ribaund- 4 asist).

ALİAĞA PETKİM (77): Caner Şentürk (2 ribaund), Branislav Ratkovica 5 (2 ribaund- 5 asist), Ryan Toolson 22 (1 asist), Hakan Köseoğlu 1 (1 ribaund- 3 asist), Ümit Sonkol 15 (9 ribaund), Ersin Görkem 5 (4 ribaund- 1 asist), Orhan Hacıyeva 18 (5 ribaund), Brian Qvale 6 (2 ribaund- 1 asist), Trent Plaisted 5 (2 ribaund).

1.PERİYOT: 15-20
2.PERİYOT: 23-12
3.PERİYOT: 18-21
4.PERİYOT: 16-24

Özet: Tbf
Aliağa, Olin'i Ateşe Attı (72-77) Aliağa, Olin'i Ateşe Attı (72-77) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.