Advertisement

Ataman: "Aldığım mola genç antrenörlere ders olmalı"

Beko Basketbol Ligi’nin 27. haftasında, önceki gün Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk olduğu Anadolu Efes’i 77-86’lık skorla mağlup ederek normal sezonu ilk 4 içerisinde bitirme adına çok önemli bir avantaj yakalayan Beşiktaş Milangaz'ın deneyimli antrenörü Ergin Ataman, karşılaşma ile ilgili olarak BasketDergisi.com sitesine bazı açıklamalarda bulundu..

Lacivert–Beyazlılara karşı sayı bulmakta zorlanmadıklarını söyleyen Ataman; “Efes’in savunmasını incelemiştik. Barac’ın oynadığı dönemlerde ikili oyun savunmalarını zayıf olduğunu biliyorduk. Bu hücumu yaptık. Hawkins’i pota altına soktuğumuz zaman forvet post-up savunmasında zorlanacaklarını düşünüyorduk. Bunda da başarılı olduk. İçeri kapandıkları zaman Erceg’i kullanıp savunmayı açmayı başardık. Sayı bulurken pek zorlanmadık. Her zamanki basketlerimizi bulduk. Savunmada Efes’in silahlarını durdurduğumuzu düşünüyorum. İlk yarı 36 sayı yedik ama bizim hızlı hücuma çıkarken kaptırdığımız toplar sayı oldu. Yoksa Efes’e set hücumunda kolay sayı şansı vermedik. Bir tek son periyotta Kerem Tunçeri sorumluluk aldı. Orada da içeri kapanma tercihimiz nedeniyle o şutları yedik. Ligi ilk 4 içinde bitirmek için önemli bir avantajımız var. Ama kalan 3 maçımızı da kazanmamız gerekiyor” dedi.

Anadolu Efes’in tepki gösterdiği mola konusunda da konuşan Ergin Ataman, kararının genç antrenörlere ders olması gerektiğini söyledi.

Ataman; “Basketbol çok dinamik bir oyun ve maçın bitmesine 30 saniye kala bir takımın 7 sayı önde olması maçı kazandığı anlamına gelmez. Hele ki karşı takım pres yapmaya devam ediyorsa… O zaman da mola alıp topu faul atışını en iyi kullanacak oyuncuna aldırabiliyorsan bu antrenörlüktür. Aldıramıyorsan işini yarım yapıyorsun demektir. Bir pozisyon önce topu çıkarırken Efes’in presine karşı zorlandık ve top Dudley’nin eline geldi. Faulleri soktu ama devamında hızlı hücum yaptılar. Yine prese devam ediyorlardı ve ben mola alıp topun Arroyo’ya gelmesini sağladım. Rakip presi bıraksa ve ben mola alsam o zaman doğru bir davranış olmazdı. Ama rakip pres yapmaya devam ediyorsa molayı almak en doğal hakkım. Bu kararım tüm genç antrenörlere ders olmalı… ” diye konuştu.
Ataman: "Aldığım mola genç antrenörlere ders olmalı" Ataman: "Aldığım mola genç antrenörlere ders olmalı" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.