Advertisement

Trabzonspor, Tofaş'a Yetişemedi (84-83)

Beko Basketbol Ligi'nin 25. haftasında Tofaş ve Trabzonspor'un son bölümü büyük heyecana sahne olan randevusundan galibiyetle ayrılan taraf 84-83'lük skorla ev sahibi Tofaş oldu. Maçta son 13 saniyeye 1 sayı geride giren Trabzonspor, Nichols'ın serbest atıştan farkı 2 sayıya çıkartmasının ardından son 9 saniyede Gibson ile atıştan yararlanamadı ve kalan kısa sürede gelen karşılıklı sayılar da sadece maçın skorunu belirledi. Bu sonuçla Tofaş, ligdeki 12. galibiyetini elde ederken, 5 galibiyette kalan Trabzonspor ise ligde kalma umutlarını azaltmaya devam etti..

Ev sahibi Tofaş'ta sakatlığı geçen Tomislav Ruzic, uzun bir aradan sonra kadroda yer alırken, ABD'li guard Taurean Green ise yabancı kontenjanı nedeniyle kadroda yer almadı. Konuk Bordo-Mavililerde ise sakatlığı geçen ABD'li oyun kurucu Russell Robinson bu maçta görev aldı ve maçtaki son saniye üçlüğününde sahibi oldu. Tofaş karşılaşmaya; Ronald Steele, Austin Nichols, İnanç Koç, Samet Geyik ve Brad Buckman beşiyle başlarken, konuk ekip Trabzonspor ise; Jonathan Gibson, Polat Kaya, Kerem Özkan, Monwell Randle ve Elton Brown beşiyle karşılaşmaya başladı..

Maça konuk takım, Jonathan Gibson-John Randle ikilisinin basketleriyle başlarken Tofaş ise İnanç Koç ve Ronald Lee Steele ile skor üretti. Bradley Buckman ile ilk 4 dakikayı 10-9 üstün geçen ev sahibi takım, Tomislav Ruzic ile skordaki avantajını korumayı başararak ilk periyodu da 25-19 üstün tamamladı. Barış Özcan ve Jurica Zuza’nın skora katkı verdiği ikinci periyotta farkı 8 sayıya çıkartan Bursa temsilcisi skoru da 35-27’e taşıdı. Jonathan Gibson ile farkı eritmeye çalışan Bordo Mavililer, Austin Melvin Nichols’ı durdurmakta zorlandı. Soyunma odasına Tofaş, 47-38 önde gitti.

Üçüncü periyoda hücumda tutuk başlayan rakibi karşısında Trabzonspor, Elton Brown ve Russel Robinson ile üst üste sayılar buldu. Farkın 3 sayıya kadar inmesinin ardından suskunluğunu Ronald Lee Steele ile bozan Tofaş, bu kez de Jonathan Gibson’ın sayılarına engel olamadı. Son periyoda Trabzon temsilcisi 63-64 önde girdi.

Final periyoduna Tomislav Ruzic ve Jurica Zuza’nın basketleriyle üstünlüğü tekrar ele geçirerek başlayan ev sahibi takım, Melvin Nichols ile etkili olarak son 2 dakikasına 78-73 önde girdi. Son bölüme geride giren Trabzonspor, bitime 13 saniye kala Ernests Kalve ile skoru 81-80'e getirerek farkı 1 sayıya indirdi. Ardından bitime 9 saniye kala yapılan taktik faulde Austin Nichols 2 serbest atıştan birini sayıya çevirdi ve skor 82-80'e geldi. Maçta kalan 9 saniyede son hücum deneyen Trabzonspor, 2 saniye kala Jonathan Gibson'ın şutu ile maçı uzatmaya götürme şansı yakaladı ama çemberden seken topu alan Brad Buckman'a bir taktik faul daha geldi. ABD'li power forvet serbest atışlarla farkı 4'e çıkardı. Kalan 1 saniyelik sürede uzun mesafeli bir üçlük deneyen Russel Robinson'ın basketi skoru 84-83'e getirse de takımına galibiyet için yeterli olmadı ve bu çekişmeli maçta kazanan taraf Tofaş oldu..


SALON: Bursa Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar-İsmail Aydın-Ahmet Tatlıcı

TOFAŞ (84): Ronald Lee Steele Jr. 13 (3 ribaund-3 asist), Austin Melvin Nichols 23 (3 ribaund-1 asist), Samet Geyik 2 (1 ribaund-2 asist), Can Altıntığ 2 (1 ribaund-3 asist), Barış Özcan 4 (2 ribaund), İnanç Koç 6 (2 ribaund-3 asist), Tomislav Ruzic 9 (3 ribaund-1 asist), Jurica Zuza 14 (6 ribaund), Bradley Buckman 11 (9 ribaund-1 asist), Kenan Sipahi (5 asist).

TRABZONSPOR (83): Russell Robinson 15 (1 ribaund-2 asist), Polat Kaya 3 (1 ribaund), Elton Brown 23 (11 ribaund), Ernests Kalve 4, Jonathan Gibson 26 (1 ribaund-5 asist), John Monwell Randle 3 (3 ribaund-2 asist), Kaan Üner 2 (1 ribaund), Kerem Özkan 3 (1 ribaund-1 asist), Umut Yenice 4 (8 ribaund).

1.PERİYOT: 25-19
2.PERİYOT: 22-19
3.PERİYOT: 16-26
4.PERİYOT: 21-19

Özet: TBF
Trabzonspor, Tofaş'a Yetişemedi (84-83) Trabzonspor, Tofaş'a Yetişemedi (84-83) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.