Advertisement

Mersin, Hacettepe'yi Ankara'da Devirdi (Maç Analizi)

Beko Basketbol Ligi'nin 29. hafta maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ankara Arena'da konuk olduğu Hacettepe Üniversitesi'ni, ilk yarısını 10 sayı farkla geride kapattığı maçta 71-73'lük skorla mağlup ederek ligdeki 12. galibiyetini elde etti. Bu sonuçla birlikte Hacettepe Üniversitesi ise 11 galibiyette kaldı..

Ev sahibi Hacettepe Üniversitesi’nde, babasının vefatı nedeniyle takımdan ayrı olan Serkan İnan bu maçta kadroda yer almazken, sakatlığı düzelen ABD’li guard Courtney Eldridge ise forma giydi. Konuk Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ise kadroda yer alması ve ısınmalarda da takımla birlikte çalışmasına rağmen, deneyimli guard Alex Scales’e bu maçta süre vermedi coach Mete Babaoğlu. Herhangi bir sakatlık sorunundan değil de, formalite havasının hakîm olduğu maçta dinlendirmek amaçlı olarak süre vermedi Mete hoca, tecrübeli oyuncuya..

Karşılaşmaya Hacettepe Üniversitesi; Derya Yannıer, Murat Kaya, Melvin Sanders, Matthew Bryan-Amaning ve Hüseyin Beşok beşiyle başlarken, konuk ekip Mersin Büyükşehir Belediyesi ise; Anthony Grundy, Can Maxim Mutaf, Yalçın Azizmahmutoğulları, James Mays ve Asım Pars beşiyle başladı. Maç içerisindeki; Hüseyin Beşok - Asım Pars eşleşmesi de güzel bir nostalji oldu bizlere, her ne kadar eskisi kadar kora kor mücadeleye sahne olmasa da tabi..

Bu maçtan önce sona eren Tofaş – Türk Telekom maçında Tofaş’ın Play-Off vizesi almasıyla birlikte, Hacettepe – Mersin maçı tamamen formalite maçına dönüştü. Maça Murat Kaya’nın etkili oyunu ile giren Hacettepe Üniversitesi, bu oyuncunun organize ettiği hücumlarda rakibi karşısında skor bulmakta zorlanmadı. Özellikle de genç Can Mutaf, ilk bölümde Murat Kaya’nın savunmasında bir hayli sıkıntı yaşadı. Takımın bir numaralı skor opsiyonu olan Grundy’nin çok kötü yüzdeyle şut attığı ilk yarıda genelde el üstü şutlara kalan konuk ekip, hücumdaki bu sıkıntısını savunmada da devam ettirdi. Maça çok iyi başlayan Murat Kaya’nın erken faul problemine girmesi ve daha ilk yarıda 3 faul alması Mersin ekibi adına çok büyük bir avantaj gibi görünse de, bu seferde sahneye Melvin Sanders çıktı. Ligin en iyi ribaundcu 3 numaralarının başında gelen deneyimli forvet, hem ribaundlarda çok büyük katkı sağlarken, hücumda da orta ve uzak mesafeli şutlarla farkı takımı lehine açan isim oldu. Murat – Sanders ikilisinin savunmasında Can – Yalçın ikilisinin etkisiz olduğunu gören coach Mete Babaoğlu, Barış Güney – Omar Sneed ikilisine dönse de, yine de savunmada beklenen katkı gelmedi. Zorlama atışlar yerine topu çok iyi çevirerek doğru şutu bulmaya çalışan Ankara ekibinde, bunun olmadığı bölümlerde de ribaundlar imdada yetişti. Marsh – Önder ikilisi ile pota altına dinamizm getiren Hacettepe’de, Amaning de dönem dönem smaçları ile skorda katkı yapmayı başardı. Mersin adına çare ise Sneed – Mays ikilisini pota altında kullanmak oldu. Bu bölümde Yalçın’ın dış atışları da imdada yetişti fakat ilk yarı Hacettepe’nin 46-36’lık üstünlüğü ile tamamlandı..

Melvin Sanders, 15 sayıyla ilk yarının en skorer ismi olurken, Başkent ekibinde ayrıca; Ricardo Marsh 8, Courtney Eldridge 6, Murat Kaya 5, Hüseyin ve Amaning 4’er, Derya ve Önder ise 2’şer sayıyla ilk yarıyı tamamladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk yarıdaki en skorer ismi 8 sayı kaydeden Anthony Grundy olurken, Asım Pars 7, Mays ve Yalçın 6’şar, Erdal 5, Can 3 ve Mutlu da 1 sayılık katkı yaptı ilk devre itibariyle..

İkinci yarıya ise daha iyi başlayan taraf Mersin ekibi oldu. İlk yarının aksine, bu devre potaya yönelerek skor üretmeye çalışan Güney temsilcisi, Grundy’nin 1/10 ile üçlük attığı maçta da sadece böyle skor bulabilirdi. Mays – Sneed ikilisinin pota altını atletizmleri ile karıştırdığı bölümde, Yalçın ve Erdal gibi iki deneyimli oyuncudan gelen dış atış katkısı da skoru bir anda Mersin lehine çeviren faktörlerden oldu. Grundy’nin potaya yönelerek hem sayı bulduğu hem de takım arkadaşlarına paslarla pozisyon hazırladığı ikinci devrede, Mersin takımı da ribaundlarda dengeyi kurmayı başardı. Sanders ve Marsh üzerindeki baskılı savunma yüzünden ekstra sayılar bulamayan Hacettepe ise ikinci yarı tamamen bireysel becerilere odaklı hücumlar etmeye başladı. Dış atışlardaki yüzdenin düşmesinin yanında, Mersin ekibinin pota altında atletizm olarak dengeyi kurması da önemli bir detaydı ikinci yarıda. Her iki takımın da pota altı oyuncuları güzel bloklar izlettirdiler ikinci yarıda. Fakat maçın en güzel hareketi hiç kuşkusuz ki James Mays’in ligin en atletik uzunlarından olan Matthew Amaning’in üzerinden vurduğu smaç basketti. Mays’in tüm maçı sol el baş parmağı sargılı şekilde oynadığını da vurgulamak gerek. Grundy’nin yerine yaklaşık 3 dakika sahada kalan genç guard Şuacan’ın basketi ile üçüncü periyotun son dakikasında 55-56 ile maçta ilk kez öne geçen Mersin, üçüncü periyotu 58-56 geride kapatsa da, son periyota Erdal ve Grundy’nin iki üçlüğü ile girdi. Son periyotta Derya ve Murat ile sayılar bulan ev sahibi ekip, Sneed’in ve Yalçın’ın basketlerine de engel olamadı. Maçın ilk periyotunda 28 sayı atan Hacettepe Üniversitesi, ikinci yarının toplamında ise sadece 23 sayı atabildi. Maçta son 1.43 dakikaya girilirken Murat Kaya’nın serbest atış sayıları skoru 71-73’e getirdi fakat kalan sürede her iki takım da basket atamayınca Mersin ekibi karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı.

Maçın son bölümü de hayli ilginçti. O kalan 1.43’lük sürede önce karşılıklı boş üçlükler geldi. Özellikle Mersin ekibi boş şutlar da buldu ama isabet gelmedi bunlarda. Son 15 saniyeye girilirken Barış Güney’in girmeyen üçlüğünün ardından Hüseyin Beşok ile ribaundu alan Hacettepe, son topta maçı uzatmaya götürmek istedi. Sanders’ın baskılı savunmada olduğu bu bölümde son topu Murat Kaya kullandı. Murat Kaya, ona hazırlanan izolasyon hücumunda potaya yönelip turnikeye girerken o kalabalığın arasında (tam emin olmamakla birlikte Barış veya Yalçın ikilisinden biri) bir Mersinli oyuncu topa müdahale edince dışarıya doğru açılan top, deneyimli kaptan Hüseyin Beşok’un elinde patladı. Bu sezon Trabzonspor ve Beşiktaş maçlarında attığı kritik üçlüklerle takımını galibiyete ulaştıran tecrübeli pivot, bu kez yerden eğilip aldığı ve yaklaşık 1 saniye içerisinde attığı şutta isabet sağlayamadı..

Melvin Sanders’ın; 19 sayı ve 24 ribaundluk muhteşem performansı takımı adına mağlubiyete engel olamazken, çoğunu ikinci yarıdaki penetrelerinden ürettiği 22 sayıyla takımının en skoreri olan Anthony Grundy ise konuk ekip adına galibiyetin baş mimarı oldu. Fakat kritik üçlükleri ile takımlarına hayat veren Yalçın ve Erdal ikilisini de unutmamak gerek tabi.


SALON: Ankara Arena

HAKEMLER: Murat Biricik – Ali Şakacı – Osman Sinan İşgüder

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (71): Özgür Adıgüzel (1 ribaund), Derya Yannıer 7 (1 ribaund-2 asist), Murat Kaya 12 (3 ribaund-1 asist), Önder Külçebaş 2 (1 ribaund), Hüseyin Beşok 6 (6 ribaund- 1 asist), Ricardo Marsh 9 (2 ribaund-1 asist), Matthew Bryan-Amaning 8 (3 ribaund), Courtney Eldridge 8 (2 asist), Melvin Sanders 19 (24 ribaund-4 asist)

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (73): Asım Pars 7 (2 ribaund- 4 asist), Erdal Bibo 8 (4 ribaund- 1 asist), Şuacan Pişkin 2, Yalçın Azizmahmutoğulları 14 (2 ribaund), Omar Sneed 6 (11 ribaund- 2 asist), Can Maxim Mutaf 3 (5 ribaund- 2 asist), Anthony Grundy 22 (5 ribaund- 3 asist), Barış Güney (2 ribaund- 1 asist), James Dixon Mays 10 (14 ribaund- 4 asist), Mutlu Demir 1 (2 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 28-17
2.PERİYOT: 18-19
3.PERİYOT: 20-20
4.PERİYOT: 13-17

Mersin, Hacettepe'yi Ankara'da Devirdi (Maç Analizi) Mersin, Hacettepe'yi Ankara'da Devirdi (Maç Analizi) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:20 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.