Advertisement

TB2L'de 36. Haftanın Ardından

Artık normal sezonda son bölümüne girdiğimiz TB2L'de 36. hafta heyecanı, geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarla yaşanırken, zirvedeki iki ekibin randevusunda Optimum TED Ankara Kolejliler'i deplasmanda mağlup eden Selçuk Üniversitesi, liderliğini de sürdürmüş oldu. Düşme hattında yer alan 7 takım ise, ligde tutunma adına çok önemli maçlarda galibiyet arasalar da, Pertevniyal dışında amacına ulaşan takım da olmadı..

Haftaya ilk iki sırada giren aynı puandaki iki takımın Ankara'daki zirve mücadelesi nefes kesti. Optimum TED Ankara Kolejliler'i deplasmanda 71-78'lik skorla mağlup eden Selçuk Üniversitesi, hem rakibine kendi sahasındaki ilk yenilgisini tattırmış oldu, hem de 29. galibiyetini alarak liderliğini devam ettirdi. Son bölümüne kadar büyük heyecan içerisinde geçen maçta, rakibinin tam saha presi karşısında akıllıca hücum eden Selçuk Üniversitesi, çok fazla top kaybı yapsa da karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Son haftaların formda ismi Mustafa Güçyetmez, 5/7 saha içi isabeti ile kaydettiği 22 sayıyla Konya ekibini galibiyete taşıyan isimlerin başında gelirken, deneyimli oyun kurucu Henry Dobie ise sadece 1 asist yaptığı maçta 18 sayı kaydetmeyi başardı. Optimum TED Ankara Kolejliler adına ise, 1.86'lık guard Berent Kavaklıoğlu'nun 19 sayısının yanı sıra; Hakan Yapar'ın 14, İlker Türel'in ise 13 sayısı mağlubiyeti önleyemedi. Ankara ekibinin iki yabancısı; Devan Downey ve Olu Famutimi, toplamda sadece 6 sayı üretebilirken, Selçuk Üniversitesi'nin 31 yaşındaki ve 2.03'lük tecrübeli pivotu Lamar Johnson ise sayı atamadan mücadeleyi tamamladı. Bu arada Optimum TED Ankara Kolejliler adına DeAngelo Casto, Selçuk Üniversitesi adına ise JaJuan Smith, bu maçta yabancı kontenjanı nedeniyle takımlarının kadrolarında yer almadılar. Bu maçta sadece 11 kez serbest atış kullanan ev sahibi takım, ligde de haftanın en az serbest atış kullanan takımı oldu. Böylesine bir maç için daha agresif bir oyun beklenebilirdi Başkent temsilcisi adına elbette. İkili averajda da rakibinin gerisine düştüğü için, ligde kalan iki maçını kazanması ve Selçuk Üniversitesi'nin ise iki maçını kaybetmesi gerekiyor ki bu da oldukça düşük bir ihtimal. Hatta Genç Telekom'un katılacağı olası bir üçlü averaj hesabında da yine Selçuk Üniversitesi'nin liderliği ile normal sezon sonlanacak..

Haftaya üçüncü sırada giren Genç Telekom ise düşme hattının tam içerisinde yer alan Gamateks PAÜ'ye konuk oldu. Maça oldukça iyi başlayan ve ilk periyotu 21-13 önde kapatan Gamateks PAÜ, son periyotuna da önde girdiği maçta Genç Telekom'a 65-70'lik skorla mağlup oldu ve ligde kalma ümitlerini iyice azalttı. Başkent ekibinin 20 yaşındaki guardı Can Uğur Öğüt, 4/8 üçlük isabetiyle kaydettiği 25 sayıyla maça damgasını vuran isim olurken, tecrübeli Hırvat pivot Nenad Delic de 18 sayı ile skorda öne çıkmayı başardı. 2.05'lik forvet Hazer Avcı ise 2/10 saha içi isabetiyle oldukça vasat bir performans sergilemesine rağmen, aldığı 10 ribaund ile Genç Telekom adına ribaundlarda direnen tek isim oldu. Bu maçta güçlü rakibine ribaundlarda 37-29'luk üstünlük kuran Gamateks PAÜ adına ise 30 yaşındaki ve 2.06 boyundaki ABD'li pivot Will Caudle 15 sayı ile takımının en skorer ismi olmayı başardı. Ev sahibi adına; 22 yaşındaki ve 2.00 boyundaki forvet Gurur Baybora ise kaydettiği 11 sayıyla çift haneli sayılara ulaşabilen diğer oyuncu oldu..

Takımı Best Balıkesir'in, sahasında konuk ettiği İstanbul T.E.D'i 91-78 mağlup ettiği maçta; 30 sayı ve 11 ribaund ile mücadeleyi tamamlayan Charles Jackson, haftanın en dikkat çeken performansına imza atarken, sayı ve ribaund krallığında zirvede yer alan Tyrone Nelson ise takımı Akhisar Belediyesi'nin sahasında Final Gençlik'e 92-94 mağlup olduğu maçta oyundan hiç çıkmadan mücadeleyi tamamlayarak; 18 sayı ve 11 ribaundluk bir katkı yaptı. Garanti Koza İstanbulspor'un deneyimli guardı Admir Aziz Kan, Gelişim Koleji deplasmanında yaptığı 7 asist ile birlikte ligdeki asist krallığını sürdürürken, ligin blok lideri İsmail Çevik ise bu haftayı blok yapmadan tamamladı..

TB2L'nin 36. haftasında alınan toplu sonuçlar ise şöyle;

6 Nisan 2012 Cuma
Pertevniyal: 76 – Orman: 71

7 Nisan 2012 Cumartesi
Gelişim Koleji: 76 – Garanti Koza İstanbulspor: 64
Best Balıkesir Basketbol: 91 – Tenis Eskrim Dağcılık: 78
Optimum TED Ankara Kolejliler: 71 - Selçuk Üniversitesi: 78
Gamateks PAÜ: 65 – Genç Telekom: 70
Başkent Gençlik: 60 - Gaziantep B.Ş.B: 62
Maliye Milli Piyango: 101 - İstanbul B.Ş.B: 95
Akhisar Belediyesi: 92 - Final Gençlik: 94

8 Nisan 2012 Pazar
Uşak Üniversitesi Belediyespor: 79 – Vestel: 81
Darüşşafaka: 83 – Tire Belediyesi: 60
TB2L'de 36. Haftanın Ardından TB2L'de 36. Haftanın Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.