Advertisement

TKBL'de Beklenen Final

Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi'nde Play-Off yarı final serileri bugün oynanan maçlarla tamamlandı. Yarı final serilerinde; Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 3-0 ile geçen Fenerbahçe ve Kayseri Kaski'yi 3-0 ile geçen Galatasaray Medical Park, TKBL'de finale yükselen takımlar oldular. Ezeli rakipler arasındaki final serisi, 12 Nisan Perşembe günü başlayacak..

TKBL'de final serisi 0-0'lık eşitlikle başlayacak ve 3 galibiyete ulaşan takım şampiyonluğa da uzanmış olacak. Normal sezonu averajla Galatasaray Medical Park'ın önünde birinci tamamlayan Fenerbahçe, final serisinde saha avantajına sahip olacak..

Serinin ilk maçında Galatasaray Medical Park, 12 Nisan Perşembe günü Caferağa Spor Salonu'nda Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Serinin ikinci maçı 14 Nisan Cumartesi günü yine Caferağa Spor Salonu'nda gerçekleşecek. Serinin üçüncü maçı 17 Nisan Salı günü Galatasaray Medical Park'ın ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Gerek olması halinde serinin dördüncü maçı 19 Nisan Perşembe günü yine Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ve beşinci maçı 22 Nisan Pazar günü Caferağa Spor Salonu'nda olacak. Karşılaşmaların başlama saatleri ise TBF tarafından daha sonra belirlenecek..

Bu iki takım bu sezon içerisinde 5 kez karşı karşıya geldi. Oynanan maçlarda 3-2'lik Fenerbahçe üstünlüğü olsa da, Galatasaray Medical Park kazandığı 2 maçta da kupa kazanmayı başardı. Sarı-Kırmızılılar, rakibini; Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında 85-78 ve Spor Toto Türkiye Kupası finalinde ise 76-72'lik skorla mağlup ederek bu kupaları müzesine götürmeyi başarmıştı. Sarı-Lacivertliler ise rakibini TKBL'nin 6. haftasında 96-82 ile, TKBL'nin 17. haftasında ise 81-65'lik skorla mağlup etmeyi başarmış ve normal sezonu ikili averaj üstünlüğüyle lider kapatmıştı. İki takım arasında geçtiğimiz ay içerisinde FIBA Kadınlar EuroLeague Final-Eight gruplarında oynanan karşılaşmayı da Fenerbahçe, 75-67'lik skorla kazanan taraf olmuştu..
TKBL'de Beklenen Final TKBL'de Beklenen Final Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.