Advertisement

Euro Cup'ta Şampiyon BC Khimki

ULEB Euro Cup'ta 2012 şampiyonu Rus ekibi BC Khimki oldu. Kupada Final-Four organizasyonunun da ev sahibi olan BC Khimki, final mücadelesinde İspanyol ekibi Valencia'yı 77-68'lik skorla mağlup ederek tarihinde ilk kez Euro Cup şampiyonluğuna ulaştı. Kupanın üçüncülük mücadelesinde ise Litvanya temsilcisi Lietuvos Rytas, bir başka Rus ekibi Spartak St.Petersburg'u 71-62'lik skorla mağlup ederek Euro Cup'ta sezonu üçüncü sırada tamamladı..

Efes'in eski antrenörü Velimir Perasovic'in çalıştırdığı Valencia, Lietuvos Rytas'ı 80-70 mağlup ederek yükseldiği final maçında, yarı finalde Spartak St. Petersburg'u 77-73 ile geçen BC Khimki ile karşılaştı. Moskova'daki karşılaşma oldukça çekişmeli ve başa baş geçerken, son periyotta başta Hırvat yıldız Zoran Planinic olmak üzere, deneyimli oyuncuları ile öne çıkan Rus ekibi BC Khimki, karşılaşmadan da 9 sayılık farkla galip ayrılmayı başardı..

Final mücadelesine BC Khimki; Chris Quinn, Vitaly Fridzon, Thomas Kelati, Sergei Monya ve Kresimir Loncar beşiyle başlarken, Valencia Basket ise mücadeleye; Rafael Martinez, Stefan Markovic, Nick Caner-Medley, Serhiy Lishchuk ve Victor Claver beşiyle başladı. Valencia kadrosunda yer alan, Beşiktaş'ın eski oyuncuları olan Avustralyalılardan Brad Newley, yaklaşık 8 dakika sahada kaldığı maçta sayı kaydedemezken, Andrew James Ogilvy ise maçta süre almadı..

Karşılaşmayı 19 sayı ile tamamlayan Zoran Planinic, Rus ekibi adına galibiyetin baş mimarı olurken, Hırvat pivot Kresimir Loncar da 14 sayı ile skorda öne çıkan bir başka isim oldu. NBA patentli oyun kurucu Chris Quinn ise; 11 sayı, 5 ribaund ve 3 asistlik bir performans sergiledi. Valencia cephesinde ise 2.03'lük forvet Nick Caner-Medley, mücadeleyi 11/11 serbest atış isabetiyle birlikte; 23 sayı ve 11 ribaund ile tamamlasa da çabaları mağlubiyeti önleyemedi. Ukraynalı power forvet Serhiy Lishchuk ise ürettiği 16 sayı ile hücumda önemli katkılar yapsa da, sahada kaldığı 24 dakika boyunca sadece 2 ribaund alabildi..

Final mücadelesinin MVP ödülü, BC Khimki'nin Hırvat yıldızı Zoran Planinic'e verilirken, Final-Four'da yer alan takımlar içerisinden seçilen "Euro Cup yılın en iyi beş oyuncusu" ise; Zoran Planinic ile birlikte, şimdilerde Rytas'ta oynayan eski Olin Edirne'li Renaldas Seibutis, yine Rytas'tan genç yıldız Jonas Valanciunas, Spartak St.Petersburg'dan Patrick Beverley ve Valencia'dan Nick Caner-Medley oldu. ABD'li oyun kurucu Patrick Beverley, aynı zamanda Euro Cup'ta sezonun MVP ödülünü alırken, yılın antrenörü ödülü ise Spartak St.Petersburg'u Final-Four'a taşıyan deneyimli Sloven coach Jure Zdovc'a verildi..
Euro Cup'ta Şampiyon BC Khimki Euro Cup'ta Şampiyon BC Khimki Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:19 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.