Advertisement

Periler'den Müthiş Zafer (56-44)

Polonya'da devam eden Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında, turnuvanın tek namağlup takımı olan Karadağ ile karşılaşan millilerimiz, rakibini 56-44 mağlup ederek yarı finale yükselmeyi başardı. Potanın perileri bu sonuçla, en kötü ihtimalle Olimpiyat elemeleri oynamaya da hak kazandı..

Mücadeleye rakibine oranla tutuk başlayan millilerimiz, ilk bölümde rakibine fiziksel anlamda karşılık veremeyince bu periyotta genelde skor üstünlüğü Karadağ lehineydi. Özellikle pota altını etkili kullanan Karadağ, ribaundlarda da ekibimize üstünlük kurarken, tempoyu yeterince ayarlayamayan millilerimiz rakibine hücumda yanıt veremedi. Orta mesafeli şutlar ve Şaziye-Birsel ikilisinin üçlükleri ile skor arayan ekibimiz, bu oyuncularla isabet bulsa da ilk periyot Karadağ'ın 16-12'lik üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci periyot karşılıklı basketlerle başlarken, Birsel'in sayıları ile kısa sürede skoru eşitlemeyi başardık. Bu periyottan itibaren tempoyu yükselten ve fast-break sayıları da bulmaya başlayan millilerimiz, Skerovic-Turcinovic ikilisinin sayılarına engel olamasa da Şaziye'nin üçlüğü ile soyunma odasına giderken skoru 27-24'e getirerek farkı 3 sayıya indirmeyi başardı..

Maçın üçüncü periyotu karşılıklı fauller ile gelen serbest atış sayıları ile başlarken, Nevriye ve Tuğba'nın sayıları ile öne geçmeyi başardık. Karadağ'ın alan savunmasına karşılık Nevriye-Nevlin ikilisi ile sayılar bulan millilerimiz, skor farkını lehine açmaya başlarken, son 4.23 dakikasında potasında sayı görmediği bu periyotta rakibine sadece 6 sayı imkanı vererek son periyota da 41-33 üstünlükle giren taraf oldu. Son periyota Skerovic'in üçlüğü ile giren Karadağ'a millilerimiz Nevriye'nin basketi ile yanıt verdi. Savunmaların daha da öne çıktığı bu periyotta ilk 3.30 dakika boyuna her iki takım da birer basket bulabildi. Ardından Şaziye'nin üçlüğü, Nevlin'in boyalı alan isabeti ile farkı 12 sayıya çıkaran millilerimiz, son 5 dakikaya 48-36 önde girdi. Birsel'in potaya yönelerek kaydettiği basketin ardından Şaziye'nin üçlüğü ile son 3 dakikaya 53-38 önde giren Potanın Perileri, karşılıklı sayılarla geçen son bölümde skor farkını korudu ve bu zorlu maçtan 56-44'lük galibiyetle ayrılarak yarı final vizesi almayı başardı..

Millilerimiz yarı finalde, Litvanya'yı 66-58 mağlup eden Fransa ile final için mücadele edecek..


KARADAĞ (44):Jelena Skerovic 6 (4 ribaund, 5 asist), Anna De Forge 6 (8 ribaund, 2 asist), Jelena Dublievic 6 (5 ribaund, 1 asist), Milka Bjelica 2, Iva Perovanovic 9 (12 ribaund, 3 asist), Ana Turcinovic 10 (6 ribaund), Natasa Popovic (1 ribaund)

TÜRKİYE (56): Tuğba Palazoğlu 6 (2 ribaund-1 asist), Seda Erdoğan (1 asist), Birsel Vardarlı 13 (4 ribaund, 5 asist), Nevin Nevlin 11 (7 ribaund-2 asist), Gülşah Akkaya, Işıl Alben 1 (5 ribaund, 3 asist), Nevriye Yılmaz 9 (9 ribaund, 3 asist), Yasemin Horasan, Şaziye İvegin 14 (3 ribaund, 1 asist), Bahar Çağlar 2

1.PERİYOT: 16-11
2.PERİYOT: 11-13
3.PERİYOT: 6-17
4.PERİYOT: 11-15
Periler'den Müthiş Zafer (56-44) Periler'den Müthiş Zafer (56-44) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.