Advertisement

Olin Edirne Eurochallange Cup'ta Yok? (!)

Beko Basketbol Ligi'ne yükseldiği ilk sezonunda 17 galibiyet alan ve ligi 7.sırada tamamlayarak Eurochallange'a katılmaya hak kazanan Olin Edirne, sponsorun bulunamamasından doğan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu kupaya katılamayacak.

Benim konuyla ilgili naçizane yorumum şöyle: Bir basketbol sever olarak üzüldüm bu duruma. İlk senesinde takım bu kadar başarılı olmuşken önce başkanın başkanlığı bırakması, bırakırken de mantıklı bir bırakma sebebinin olmayışı, "Her şeyi tadında bırakmalı" diyerek olayı geçiştirmesi üzerine takımlar gün geçtikçe transferlerini çoğaltırken Edirne ekibinin sadece Ogün Sevinç'i kadroya katması Olin Edirne'de bir şeylerin ters gittiğini gözler önüne seriyordu. Sponsor işleri kolay işler değil eyvallah ama bu takım öyle ya da böyle Avrupa Kupası'nda oynamaya hak kazanmış. Bu durumda nasıl tüm şartlar zorlanmaz? Harıl harıl, "Ne yapıp edip Eurochallange'a katılmalıyız." mantığı aranmaz? İşte ben bunu anlamıyorum. Ligde orta halli takımların hepsi Avrupa Kupaları'nda oynamayı bırakın play-off'a girmek için varını yoğunu ortaya koyarken Olin Edirne'nin bu şekilde kendini kilitlemesine anlam veremiyorum. Koskoca bir sezon heba olmuş olur böyle.

Antrenör Gökhan Taştimur'un konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Yoğun ve yorucu bir sezonun bitiminden hemen sonra yaşadığımız bazı aksiliklerden dolayı çalışmalarımıza hemen başlayamadık. Bunlar öyle çok özel aksilikler olmayıp her kulübün karşılaştığı veya karşılaşacağı düzeyde aksilikler olsa da mesaimizin önemli bir bölümünü bu sorunların giderilmesine ayırmak zorunda kaldık.

Bu aksiliklerin en büyüğü şüphesiz ana sponsorumuzun bütçe konusunda tek kalmasıydı. Ana sponsorumuzdan başka kayda değer başka bir katkı sağlayanımız yok ne yazık ki. Ana sponsorumuz dışındaki en büyük katkı sağlayıcımız kombine bilet, taraftar ürünü alarak, basketbol okulumuza çocuklarını kayıt yaptırarak kulübümüze 700-750 bin TL civarında bir para girişi sağlayan Olin Edirne taraftarları olmuştur.

Sezon başında hedeflediğimiz reklam gelirleri ve Edirne’nin önde gelen iş sahiplerinin ve şehrin mülki erkanının katkısının istenilen seviyenin çok altında kalması bir süredir yaşadığımız belirsizliğe neden olmuştur.

Geçen sezon kombine bilet satışlarımız Ağustos ayında başlamış olsa bile ancak 100 dolayında kombine bilet alan olmuş ve ancak takımımızın sezona iyi bir başlangıç yapması sonucu sahamızda oynadığımız ilk 2 maçta 500 dolayında kombine bilet satışı gerçekleşebilmişti.

Bugün itibarıyla bunları geride bıraktık. Ama maalesef daha önce açıkladığım Bölgesel Lig’e katılma ve alt yapı organizasyonumuza bu yıl da başlayamayacağız.

Ve maalesef çok üzülerek EuroChallange hakkımızı da değerlendiremeyeceğiz ve Avrupa Kupalarında olamayacağız.

Avrupa Kupalarına katılmama kararının altında ana sponsorumuzun ilimize vermek istediği bir mesajın yattığını tahmin ediyorum. Öyle ki EuroChallange dışında, şayet Galatasaray ve Banvit kulüpleri Euroleague ön elemelerini geçip gruplara kalma hakkını elde ederlerse Avrupa kupalarının ikinci büyük organizasyonu Eurocup’a katılma daveti alma imkanımız olacaktı. Ama dediğim gibi maalesef bunları bu yıl değerlendiremeyeceğiz.

Ana sponsorumuzun tek kalması transfer politikamızı da etkilemiş bulunuyor. Bu durum transfer politikamızı çok aşağılara çekiyor. Arzu ettiğimiz bir transfer politikası izleyemeyeceğiz. Açıkçası geçen sezon transfer bütçemiz (yerli-yabancı) 2 Milyon TL idi. Maalesef bu yıl transfer bütçemiz bunun altına inmiş bulunuyor.

Fakat tüm bunlar standartlarımızda düşüş olacağı anlamına gelmiyor. Kamp çalışmalarımızı ve hazırlık maçlarımızı tıpkı geçen sezon olduğu gibi en iyi şartlarda yerine getireceğiz.

Görevde olduğum 19 ay boyunca, önce 2.Lig’den Beko Basketbol Ligi’ne çıktık. İlk senemizde çok zorlu ve kaliteli bir ligi 7. sırada bitirdik ve hatta ve hatta Lig şampiyonluğunu kıl payı kaçıran Galatasaray Cafe Crown’un Beko Basketbol Ligi’nde yenemediği tek takım olduk. Bu, Beko Basketbol Ligi’nde ne kadar başarılı olduğumuzun bir göstergesidir.

Yerli-yabancı tüm basketbolcularımızın maddi kazançları önümüzdeki yıl için 2-3 katına çıkmış olması benim için mutluluk verici bir tablodur. Gönül isterdi ki bir çoğu ile devam edebilecek bir ekonomik gücümüz olsaydı. Benim onlara ekonomik anlamda yaptığım katkı basketbol kamuoyunda konuşuluyor. Ama aslında bu katkı karşılıklı. Özellikle Erdal Bibo, Can Akın, reha Öz ve kaptan Ege Taşpınar’ın önce şahsıma sonra takıma katkıları asla göz ardı edilmemelidir. Özellikle bu dört oyuncum bana 1. Lig’de nasıl bir basketbol yapısı kurulması gerektiğini gösterdiler, bana yo açtılar. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır.

Bu sezon için takımımızın yaş ortalamasını 8-9 yaş düşürme planımız vardı ve bunu gerçekleştireceğiz. İlk yılımızda ki yerli transferlerimiz olmazsa olmaz idi. Şu andan itibaren de çok yoğun bir biçimde, bütçemiz daha da küçülse de transfer çalışmalarımıza başlayacağız. Ligdeki hedefimiz de artık en azından geçen seneki seviyede kalmak zorundadır. Artık “Gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek” hedefimiz mazide kalan bir slogandır. Kendi basketbolumuzu oynayarak ligi ilk 7 içinde bitirmek zorundayız. Bunun için de önümüzde çok uzun bir yol var.

2010-11 sezonunda malzeme sorumlumuzdan en fanatik taraftarımıza kadar Olin Edirne Basketbol ailesinden hiç kimseyi mahcup etmedim. Şimdi ben de Olin Edirne taraftar ailesinden herkesin beni önümüzdeki sezon mahcup etmemesini istiyorum. Ve onlara öylesine güveniyorum ki! Şimdi sıra onlarda.

Türkiye basketbol kamuoyuna, basketbol camiasına, herkese geçtiğimiz sezon ki başarımızın tesadüfi olmadığını kanıtlamak zorundayız. Ve bunu başardığımızda inanın bunun tadı bambaşka olacak.

Şimdi taraftarlarımızdan, bugün, 22 Haziran itibarıyla, 5 Temmuz Salı gününe kadar 500 kombine bilet almalarını bekliyorum. Önümüzdeki sezon için bir kombine bilet fiyatımız 500 TL’dir. Bu kombine biletimizle birlikte oyuncularımızın sahada giydiği orijinal takım forması da hediye edilecektir. Taraftarlarımız bu kombine bilet alımıyla bir anlamda da takımlarına sahip çıkmış olacaklardır.

Ben Olin Edirne Baş antrenörü olarak eminim ki; siz ne kadar taraftar ürünü, kombine bilet, alırsanız, çocuklarınızı basketbol okullarımıza kayıt ettirirseniz, kulüp organizasyonlarına ne kadar çok aktif katılırsanız, yani takımınıza ne kadar sahip çıkarsanız, katkıyı sağlarsanız ana sponsorumuz da en az bunun iki katı sahiplenecektir.

Bunu gerçekleştirdiğiniz takdirde emin olun ki, ülke basketbolu, tüm basketbol camiası tüm sezon boyunca A’dan Z’ye yine bizden bahsedecektir.”
Olin Edirne Eurochallange Cup'ta Yok? (!) Olin Edirne Eurochallange Cup'ta Yok? (!) Reviewed by Adsız on 12:43 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.