Advertisement

Fenerbahçe Ülker Şampiyon! (88-91)

Tüm Türkiye'nin sonucunu merakla beklediği Galatasaray Café Crown - Fenerbahçe Ülker final serisinin altıncı maçı Abdi İpekçi'de muazzam bir atmosfer önünde oynandı.

Genel olarak maçı ele alacak olursak beşinci maçın benzeri gibiydi diyebiliriz. Maç boyunca en fazla sayı farkı Fenerbahçe Ülker lehine 8 sayı ile yaşandı ancak hemen kapandı fark. 3-4 sayı civarında son saniyelere kadar iki tarafın da öne geçebildiği, tartışmasız son senelerin en keyifli, en heyecanlı ve en çekişmeli final serisiydi.

Fenerbahçe Ülker maça boyalı alandan bulduğu sayılarla başladı. Neredeyse serinin başından beri yapamadığı low post hücumunu ilk defa doğru düzgün bir şekilde seyrettik sarı lacivertli ekipten. Öyle ki toplar ilk olarak Oğuz Savaş ile buluştu. Galatasaray Café Crown'da ise Ermal Kuqo ve Preston Shumpert ikilisi serinin genelinde olduğu gibi ilk çeyrekte etkin olan oyunculardı. İlk çeyrek 23-21 Galatasaray Café Crown üstünlüğüyle tamamlandı.

İlk çeyrekte Oğuz Savaş 10 sayı kaydederken; Shumpert - Ermal ikilisi 14 sayı kaydetti. İlginç istatistik, ilk çeyrekte Galatasaray Cafe Crown'da tüm asistleri Jerry Johnson yaptı 5 asistle.

İkinci çeyreğe Sarunas Jasikevicius ve Ömer Onan'ın sayıları ile 5-0'lık seri ile başladı sarı - lacivertliler. Bir önceki maçı tribünden takip eden Sean May'in de oyuna dahil olmasıyla akıcılık kazandı Fenerbahçe Ülker hücumları. Sene başında sövdüğümüz, yerden yere vurduğumuz May bu kısa sürede attığı sayılarla -ki biri üçlük- hırsıyla bir anlamda cevap vermiş oldu bize. Tabii Galatasaray Café Crown Sean May'in benchten gelerek bu kadar etkili performans göstereceğini tahmin etmemiştir sanıyorum. Sean May ile beraber serinin en formsuz oyuncusu Kaya oyuna girdi ki resmen 4 kişiyle hücum - savunma yaptı diyebiliriz Fenerbahçe Ülker için. İkinci çeyreğin ortalarında Ermal Kuqo'nun üçleyerek kenara gelmesiyle hücumda bir silahını kaybeden Galatasaray Café Crown, Saras'ın üçlüğüyle 8 sayo geriye düştü ki, bu maçta oluşan en büyük farktı (31-39). Galatasaray Café Crown yaşlı kurt Haluk Yıldırım ve Jerry Johnson'ın üçlükleriyle aradaki 8 sayılık farkı eritmeyi başardı. Tutku'nun da oyuna girmesiyle hücum toparlandı ve 12-4'lük Galatasaray Café Crown serisi ile skor 43-43'e geldi. Devrenin bitmesine 4 saniye kala Erşan Kartal aynı pozisyonda 3 teknik faul (!) çalabilme başarısı gösterdi (Ömer Onan, Tutku Açık ve Oktay Mahmuti). İki takım da teknik faullerden doğan serbest atışları isabete çevirdi ve devre 49-49 beraberlikle noktalandı.

İlk yarı sonuna en efektik performans Oğuz Savaş'tan geldi. Genç pivot 5/7 saha içi, 4/4 serbest atış isabetleriyle 14 sayı üretti. Sarı kırmızılı ekip ilk yarı sonunda ribaundlarda 19-13 üstünlük kurdu. Jerry Johnson da 11 sayı - 6 asistle oynadı ilk 20 dakikada.

İkinci çeyreğe karşılıklı sayılarla girdik. 53-49'luk Galatasaray Café Crown üstünlüğünden sonra 6-0'lık bir Fenerbahçe Ülker serisi seyrettik. Üçüncü çeyreğin bitimine 04:49 kala 60-59 ile molaya gidildi. Dönüşte Preston Shumpert'ın üst üste üçlükleri ile sarı kırmızılılar tekrar öne geçse de bu kez de 7-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe Ülker, tüm soruların cevap bulacağı son on dakikaya 3 sayı farkla önde girmeyi başardı (69-66).

Son çeyrekte Ömer Onan ve Oğuz Savaş'ın dört faulle kenarda olması Fenerbahçe Ülker için büyük bir dezavantajdı ancak sahada genç amiral Emir Preldzic'in oluşu tüm sisi dağıttı. Yakın skorlarla seyreden son bölümde bitime 05:40 kala 75-74 Fenerbahçe üstünlüğü vardı. Evren Büker'in serbest atışlarının ardından Ömer Onan'ın ellerinden gelen 5 sayı ile büyük bir avantaj elde eden Fenerbahçe Ülker, son saniyelere önde girdi. Johnson'ın gayretleriyle farkı eritmeye çalıştı Galatasaray. Başardı da. Ukic, kendisine yapılan faulden sonra 0/2 atarak Galatasaray Café Crown'a bir şans tanıdı, Shumpert ile fark 1'e indi. Geri kalan sürede hata yapmadı bu kez Fenerbahçe Ülker.

Sonuç olarak son 5 yılında 4. şampiyonluk kupasını kaldırdı Fenerbahçe Ülker.
Fenerbahçe Ülker Şampiyon! (88-91) Fenerbahçe Ülker Şampiyon! (88-91) Reviewed by Adsız on 20:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.