Advertisement

Türk Telekom'un Olası Guardı: Willie Solomon

Türk Basketbolu'na gelen en iyi oyun kuruculardan biri Solomon. Kendisiyle ilgili bir çok haber ve görüş yazmıştım. Okumak isterseniz: "Akıllanmayan Adam Willie Solomon" ve "Willie Solomon mı Dediniz?"

Her neyse... Bu deli adam son olarak İsrail'de Hapoel Jerusalem'de oynadı geçen sezon. İstatistikleri de fena değil. Ligde 29 maçta 14,3 sayı - 2,7 asist; Eurocup'ta 8 maçta 18 sayı - 4,5 ribaund - 1,5 asist ortalamalarına sahip. Yukarıdaki birinci linkte de yazdığım gibi kafasını basketbola verdiğinde Türkiye'de durdurulması en zor oyuncu Solomon. Aslına bakarsanız Türk Telekom için de bayağı uygun bir oyun kurucu. Solomon kendi kafasına göre oynamayı seven, sistemi, oyun planını pek tınlamayan bir pg. Türk Telekom'da da yıllardır bir ciddiyetsizlik hakim genel olarak. Haksız mıyım? Ne savunmada ne hücumda bir ritmi yoktu Telekom'un. Dolayısıyla Solomon'a sonuna kadar serbestlik verilirse eski skorer kimliğine bürünebilir yıldız oyuncu. Maç da kazandırır maç da kaybettirir orası da ayrı konu tabii. Ama kazandıracağı sayı kaybettireceğinden fazla olur.

2009'da Türkiye'den ayrılan Solomon Telekom'a gelirse kariyerine üçüncü kez Beko Basketbol Ligi'nde devam edecek. 33 yaşındaki oyuncu daha önce Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker formalarını terletmişti.
Türk Telekom'un Olası Guardı: Willie Solomon Türk Telekom'un Olası Guardı: Willie Solomon Reviewed by Adsız on 09:52 Rating: 5

1 yorum:

Ediz dedi ki...

Solomonun eğer gelirse ülkemize 4. gelişi olacak , daha önce 1 kere efes'e 2 kere Fenerbahçeye gelmişti...

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.