Advertisement

Milliler Bu Kez Farklı (76-60)

Polonya'da düzenlenen Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası A Grubu ikinci maçında Slovakya ile karşılaşan A Milli takımımız, rakibini 76-60 mağlup ederek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı. Maç boyunca özellikle savunma performansı ile öne çıkan ekibimizde 20 sayı üreten Birsel Vardarlı, maçın da en skorer ismi olmayı başardı..

Önceki gün Rusya karşısında rakip guardlara baskı ile son topa kadar maçın içinde kalmayı başaran Slovakya karşısında antrenörümüz Ceyhun Yıldızoğlu, yine böyle bir baskı karşısında sorun yaşamamak maça Işıl Alben ve Birsel Vardarlı ile, yani çift oyun kurucuyla başladı. Ve beklenen baskı Slovakya'dan değil, millilerimizden geldi. Maçın başından itibaren rakip guardlara baskı ile rakibin oyun kurmasına engel olan Potanın Perileri, hücumda da doğru şutları bulup hücum ribaundlarında da üstünlük sağlayınca rakibine büyük üstünlük kurarak beklenenden rahat bir galibiyet elde etti..

Maça 3/3 üçlük isabeti ile birlikte 11-0'lık harika bir seri ile başlayan ekibimiz, periyotun kalan bölümünde ise rakibinin yüksek yüzdeli dış atışlarına engel olamadı. İlk periyotta özellikle Nevriye üzerinden sayılar bulan millilerimiz, bu çeyreği 21-18 önde tamamlayan taraf oldu. İkinci periyota da baskılı savunma ile başlayan ekibimiz, kaptığı topları hızlı hücumlarla sayıya çevirirken Birsel ve Işıl'ın organize hücumlarında skor üretmekte de zorlanmadı fakat periyotun özellikle son bölümünde yine orta mesafeli şutlarla sayılar bulan Slovakya maçın içinde kalmayı başardı. Millilerimiz, maçın ilk yarısını 38-32'lik skorla önde kapattı..

Maçın üçüncü periyotuna da ilk periyottaki gibi baskılı savunma ve rakibin top kayıpları karşısında hızlı hücumlarla başlayan ekibimiz, bu bölümde 12-0'lık bir seri daha yakaladı. İkili oyunlarda Nevriye'yi iyi kullanan millilerimiz, yine Birsel ve Işıl'ın rakip guardlara kurduğu üstünlük ile sonuca gitmeyi başardı. Bu çeyrekte 5 dakika 10 saniye geride kalırken rakibine sayı şansı vermeyen Potanın Perileri, tempoyu düşürmeyerek farkı açmaya devam etti ve son çeyreğe 62-41'lik üstünlükle giren taraf oldu. Son periyotta rotasyonu kullanan millilerimiz, farkın da getirdiği rahatlık ile ilk üç periyota oranla rölanti bir oyun seçti. Kenardan gelen oyuncularının katkısı ile skor bulmakta sıkıntı çekmeyen Slovakya, kramp nedeniyle kenara gelen Işıl'ın yokluğunda baskıyı azaltan millilerimiz karşısında farkı biraz eritse de, Şaziye ve Birsel'in bu bölümdeki skor katkısı ile Milli Takımımız mücadeleden 76-60'lık galibiyetle ayrılan taraf oldu..

Karşılaşmaya 3/3 üçlük isabeti ile başlayan millilerimiz, maçın geri kalanında ise 0/15 ile çok kötü bir performans sergiledi. Maçın ilk yarısında 5/10 ile üçlük atan Slovakya ise karşılaşmayı 7/21 üçlük isabetiyle tamamladı. Rakibine ribaundlarda 31-24 üstünlük kuran ekibimiz, iki sayılık atışlarda ise rakibinin iki katı skor üretmeyi başardı..

Millilerimiz, grubundaki son maçında yarın saat 19:00'da Rusya ile çok kritik bir randevuya çıkacak. Karşılaşma NTV Spor'dan naklen yayınlanacak..


SLOVAKYA (60): Z.Brezaniova (1 ribaund, 1 asist), D.Misurova 5 (3 ribaund, 4 asist), L.Kupcikova 7 (3 ribaund, 2 asist), K.Tetemondova 5 (2 asist), M.Abelova 3 (2 ribaund), R.Palusna (1 ribaund), K.Lukacovicova 10 (1 ribaund, 2 asist), A.Jurcenkova 5 (5 ribaund), G.Kubatova (1 ribaund, 3 asist), R.Vynuchalova 10 (2 ribaund), F.Lawless 15 (1 ribaund, 1 asist).

TÜRKİYE (76): Tuğba Palazoğlu, Seda Erdoğan 8 (2 asist), Birsel Vardarlı 20 (6 ribaund, 2 asist), Nilay Kartaltepe, Nevin Nevlin 5 (2 ribaund), Gülşah Akkaya 2, Işıl Alben 9 (4 ribaund, 2 asist), Nevriye Yılmaz 14 (4 ribaund, 4 asist), Yasemin Horasan 2 (2 ribaund), Şaziye İvegin 7 (3 ribaund, 1 asist), Bahar Çağlar 9 (4 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT: 18-21
2.PERİYOT:14-17
3.PERİYOT:9-24
4.PERİYOT:19-14
Milliler Bu Kez Farklı (76-60) Milliler Bu Kez Farklı (76-60) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:35 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.