Advertisement

Potanın Perileri Çeyrek Finalde (65-56)

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek final bileti alabilmek için "ya tamam,ya devam" maçına çıkan periler, maç boyu kontrolü elinde tutarak galibiyete uzandı. 2009'da yine çeyrek finale çıkabilmek için oynadığımız ve o zaman yenildiğimiz Belarus'u bu kez dize getirdik, hem intikamımızı hem de çeyrek final biletini almış olduk.

İnişli çıkışlı ve biraz da şanssız geçirdiğimiz turnuvada son maçlarda yüzümüz güldü. Bugün önceki maçlara nazaran hücumda çok daha iyi bir milli takım vardı. En basiti, sadece Nevriye'ye bağlı değildi hücumumuz. Önce Şaziye ilk çeyrekteki arka arkaya üçlükleriyle takımımızı önde tuttu, ardından Nevriye devreye girdi, kapanışı ise Birsel yaptı. Genel olarak bu üçlünün yönetimiyle 40 dakika geçse de takım olarak daha iyiydik.

Birsel maçın yıldızı oldu şüphesiz. Dört çeyrek boyunca aktifti sahada, hücumu yönlendiren başlıca oyuncumuzdu. Son çeyrekte ise el yakan toplarda hep isabeti buldu, güzel asistler verdi. 10 üzerinden 10 puan Birsel'e, aslan payı onundu. Ayrı bir parantez açmak istedim.

Maçı 13 sayı - 7 asist - 6 ribaundla tamamlayan ve galibiyeti getiren oyuncu olan Birsel Vardarlı'ya şapkamı çıkarttım, koydum masanın üzerine. Dişi Kobe gibiydi adeta sahada. 4/6 üçlük, 2/3 ikilik isabetleriyle 17 sayı atan Şaziye de günün kahramanlarındandı. Yüksek skorlarına alıştığımız Nevriye Yılmaz da 13 sayı - 11 ribaundla double double yaptı ve yine yanıltmadı bizleri.

65-56'lık galibiyetle en iyi 8 takım arasına kaldık şimdilik. 30 Haziran'da rakip Karadağ. Hiç maç kaybetmeden geldiler onlar da. Zor maç. Umarım bugünkü performansımızın üzerine koyarak, şansımızın da yardımıyla kazanıp yarı finale yükseliriz. Teşekkürler, tebrikler Potanın Perileri!

Maçın ayrıntılı istatistiklerini buradan görebilirsiniz.
Potanın Perileri Çeyrek Finalde (65-56) Potanın Perileri Çeyrek Finalde (65-56) Reviewed by Adsız on 23:37 Rating: 5

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet.Maçı İzledim..Cok İyi Oynadık..Sanki Kobe,Lebron,Anthony...

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.