Advertisement

O Bu Takımın Beyni: Emir Preldzic

2007-2008 sezonunda Bogdan Tanjevic sayesinde Fenerbahçe Ülker'e kazandırılan, önce "kim lan bu, daha çocuk" diye yakıştırmalar yapılan, Fenerbahçe Ülker gibi büyük hedefleri olan bir takımın oyuncusu olamaz denilen gencecik bir yıldız adayı Emir Preldzic. Dördüncü sezonunda üçüncü şampiyonluğunu kazandı Fenerbahçe Ülker'de. İlk sene çok acemiydi, yaptıkları göze çok batıyordu belki ama gel gelelim iki sezondur Fenerbahçe Ülker'in jokeri durumunda.

Fenerbahçe Ülker ne zaman oyuncu eksikliği yaşasa yardıma Emir koştu. 2.06'lık Emir, 1-2-3-4 hiç fark etmedi, gerektiğinde her pozisyonda oynadı. Bir takımda bu tarz bir oyuncunun olması işleri çok kolaylaştırıyor elbette. Boyuna göre fundamental ve penetresinin çok iyi oluşu, her iki elini de kullanabiliyor olması onun savunmasını güçleştiriyor.

Bu sezon en verimli yılıydı şüphesiz, hem kendisi için hem de takımı için. Unutulmaz Türkiye Kupası finali bıraktı mesela hafızalarda. 35 sayı ile oynadı ki 35 sayının 30'unu ikinci yarıda tek başına attı genç Sloven. Euroleague'de Cholet karşısında 11 sayı - 11 asist - 2 ribaundla müthiş bir maç çıkardı. Ligde Olin Edirne'ye karşı 10 sayı - 10 asist - 15 ribaundla mücadele ederek tripple - double yapmayı başardı.

Tanjevic'in ülke basketboluna kazandırdığı ve geleceğin "Bodiroga"sı olarak adlandırılan Emir Preldzic'i uzuuuuuun seneler Fenerbahçe Ülker'de seyredebilmek dileğimiz. Zaman geçtikçe, Emir olgunlaştıkça daha da keyif veriyor. NBA şansını yüksek buluyorum, hak etmiyor da değil hani ama 2-3 sene daha pişmeli Avrupa'da.
O Bu Takımın Beyni: Emir Preldzic O Bu Takımın Beyni: Emir Preldzic Reviewed by Adsız on 11:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.