Advertisement

A Lisansı Milano'ya Gitti

Lottomatica Roma'nın kendi liginde Play-Off'a kalamayarak hakkını kaybettiği Euro League A Lisansının yeni sahibi bugün belli oldu. Galatasaray'ın da talip olduğu bu lisans, yine bir İtalyan ekibi olan Armani Jeans Milano'ya verildi..

Euro League'den yapılan açıklamada; A lisansı alarak Turkish Airlines Euro League'e doğrudan katılan takımın, geçtiğimiz sezon İtalyan Ligi yarı finalisti Armani Jeans Milano olduğu duyuruldu. Galatasaray'ın hem idari kadrosu hem de basketbol sever taraftarları bir süredir ses getirecek çeşitli kampanyalar başlatmıştı ama Euro League yönetimi tercihini onlardan yana kullanmadı. Sarı-Kırmızılı temsilcimiz için bundan sonra önemli olan hamle ise Euro League ön elemesinin bir ayağının İstanbul'da oynanmasını sağlamak veya böyle bir karar çıkmasını beklemek olacak hiç kuşkusuz..

Ön eleme turu için Wild Card alan takımlar ise; Alman ekibi Alba Berlin ve Fransız ekibi Asvel olarak açıklandı. Bu arada yeni sezonda Turkish Airlines Euro League ön elemesine davet edilen fakat sonradan katılmaktan vazgeçen; Sloven ekibi Krka Novo Mesto, Hollanda ekibi Z&Z Leiden ve Ukrayna ekibi Budivelynk'in yerine; Hırvat ekibi Cibona Zagreb, Polonya ekibi PGE Turow ve Ukrayna ekibi BC Donetsk takımları eleme turuna dahil oldular..

Bu gelişmelerin ardından, temsilcilerimiz Galatasaray ve Banvit'in mücadele edeceği Turkish Airlines Euro League ön eleme turundaki takımlar ise şöyle; Alba Berlin, Asvel Basket, BC Donetsk, BC Khimki, BCM Gravelines, CEZ Nymburk, Cibona Zagreb, Cholet Basket, KK Buducnost, Lietuvos Rytas, PAOK BC, PGE Turow, Spirou Charleroi ve VEF Riga..
A Lisansı Milano'ya Gitti A Lisansı Milano'ya Gitti Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.