Advertisement

Milliler Rusya'ya Direnemedi (65-80)

Polonya'da devam eden Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası A Grubu'ndaki üçüncü maçında Rusya ile karşılaşan A Milli Kadın Basketbol ekibimiz, güçlü rakibine 80-65 mağlup olarak grubu üçüncü sırada tamamladı. Ekibimiz, bu sonuçla ikinci tur grubu olan E Grubu'na yükseldi..

Hemen hemen her pozisyonda rakibine göre fiziksel dezavantaja sahip olan millilerimiz, maçın ilk bölümünde topu pota altına indiren rakibine savunmada yeterince karşı koyamadı. Boyalı alanda yüksek yüzdeli şekilde hücum eden Rusya, ribaundlarda da büyük üstünlük kurarak ekibimiz karşısında ilk periyotu 7-29 gibi farklı bir şekilde üstün kapattı. Turnuva boyunca dış şutlarda büyük sorun yaşayan Rusya, bu maçta tam tersine bir performans sergileyerek ekibimizin boyalı alanı kapatmak için alan savunması yapmasına da engel oldu ve Korstin önderliğinde skor bulmakta da sıkıntı yaşamadı. İkinci periyotta Birsel-Işıl-Nevriye üçlüsü ile hücumda biraz daha etkili olan millilerimiz, savunmada ise Danilochkina’nın yüksek yüzdeli şutlarına engel olamadı. Hücum ribaundlarında da etkili olarak üst üste hücumlar eden Rusya, farkı lehine açmaya devam ederek ilk yarıyı 27-45 üstün geçmeyi başardı..

Maçın üçüncü periyotuna Birsel'in penetre sayıları ve Nevriye'nin yüksek post şutları başlayan A Milli takımımız, bu bölümde baskılı savunma ile rakibinin hücumda organize olmasına da engel olarak farkı biraz kapattı. Rus pota altı oyuncularının oldukça uzun olması nedeniyle, penetre sonrası dışarıya çıkarılan paslarla bu bölümde skor arayan millilerimiz, dış şutlarda yeterli skor katkısı bulamayınca üçüncü periyot Rusya'nın 42-58 üstünlüğü ile sona erdi. Son çeyreğe Nevlin'in ikili oyun sayıları ile giren A Milli takımımız, Işıl'ın da devreye girmesi ile farkı hızla eritse de, Kuzina'nın üst üste sayılarına engel olamadı. Birsel'in de skor katkısı ile farkı 11 sayıya kadar indiren Potanın Perileri, kalan bölümde ise yine rakibine karşı koyamadı. Stepanova ve Danilochkina’nın sayıları ile farkı koruyan Rusya, karşılaşmadan da 65-80'lik galibiyetle ayrıldı..

Maç boyunca ekibimize ribaundlarda 46-18 gibi büyük bir üstünlük kuran Rusya, asistlerde de 22-16'lık üstünlük sağlayan taraf oldu. Üçlük atışlarda 7/11 gibi yüksek bir yüzde yakalayan Rusya karşısında millilerimiz ise 4/17 gibi düşük bir yüzdede kaldı..


TÜRKİYE (65): Tuğba Palazoğlu (1 ribaund-1 asist), Seda Erdoğan (2 ribaund-1 asist), Birsel Vardarlı 7 (2 ribaund-4 asist), Nevin Nevlin 13 (3 ribaund-2 asist), Gülşah Akkaya 4 (1 ribaund), Işıl Alben 12 (2 ribaund-4 asist), Nevriye Yılmaz 18 (4 ribaund- 4 asist), Şaziye İvegin 3 (1 ribaund), Bahar Çağlar 8 (1 ribaund)

RUSYA (80): Olga Arteshina 13 (8 ribaund – 4 asist), Tatiana Popova 1 (3 ribaund –3 asist), Marina Kuzina 6, Elena Danilochkina 13, Natalya Myasoedova 5 (5 ribaund- 1 asist), Ilona Korstin 10 (4 ribaund- 3 asist), Maria Stepanova 13 (6 ribaund –1 asist), Irina Osipova 6 (6 ribaund –4 asist), Liudmila Sapova 5 (5 ribaund), Svetlana Abrosimova 6 (5 ribaund- 6 asist), Tatiana Vidmer 2

1.PERİYOT: 7-29
2.PERİYOT:20-16
3.PERİYOT:15-13
4.PERİYOT:23-22
Milliler Rusya'ya Direnemedi (65-80) Milliler Rusya'ya Direnemedi (65-80) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.