Advertisement

Umutlar Bitmedi (64-57)

A Milli Kadın Basketbol ekibimiz, 2011 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası 2. Tur E Grubu'ndaki ikinci maçında Büyük Britanya'yı 64-57 mağlup ederek çeyrek final şansını devam ettirdi. Maç boyunca özellikle hücumda yeterli organizasyonu sağlayamayan ekibimiz, Nevriye'nin etkinliği ile sonuca giderek iyi oynamadığı bir maçta galibiyete uzanmayı başardı..

Mücadeleye ekibimiz sürpriz bir şekilde Nevriye ve Işıl'ın kenarda olması nedeniyle biraz tutuk başladı ve bu bölümde potaya yönelerek sayılar bulan Büyük Britanya skor üstünlüğünü eline aldı. Ardından Nevriye'nin oyuna girmesi ile birlikte pota altında etkili olmaya başlayan millilerimiz, hücumda etkili olsa da rakibinin yüksek yüzdeli hücumlarına karşı koyamadı ve ilk periyot Büyük Britanya'nın 17-15'lik üstünlüğü ile kapandı. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci çeyrekte her iki takım da yine alçak post sayıları ile skor üretmeye devam etti. Rakibinin boyalı alan sayılarına Şaziye ve Birsel'in üçlükleri ile yanıt veren millilerimiz, maçın ilk yarısını 33-27'lik üstünlükle geçen taraf oldu..

Üçüncü periyota Nevriye'nin iki basketi ile giren ekibimiz, farkı çift haneli sayılara taşırken, karşılıklı sayılarla geçen bölümde ise yine Nevriye ve Birsel ile etkili olarak skor farkını korumaya devam etti. Her iki takımın da şut yüzdelerinin düştüğü bu periyotta pota altından gelen karşılıklı sayılarla birlikte millilerimiz son periyota 45-40 üstün girmeyi başardı. Son çeyreğe Şaziye'nin sayıları ile giren A Millilerimiz, hücumda oldukça zorlansa da rakibine savunmada üstünlük sağlayınca sayı farkını korumayı başardı. Bu bölümün ardından hücumda Nevriye'yi kullanmaya başlayan ekibimiz, bu oyuncumuzun yarattığı eşleşme sorunu nedeniyle bulduğu sayılarla farkı açmaya devam etti. Britanya ekibi; Page, Collins ve Stafford ile üst üste sayılar bulup farkı 2 sayıya kadar indirse de, serbest atış çizgisinden ve boyalı alandan sayılar bulan millilerimiz skor üstünlüğünü rakibine bırakmadı. Son bölümde de serbest atışlardan sayılar bulan ekibimiz, pek iyi oynamadığı bu önemli maçtan galibiyet çıkartarak gruptan çıkma şansını sürdürdü..

A Millilerimiz, gruptaki son maçını 27 Haziran Pazartesi günü, saat 21.30’da Belarus ile oynayacak ve diğer maçların da sonuçlarına göre tur şansı arayacak..


BÜYÜK BRİTANYA (57): Natalie Stafford 18 (5 ribaund, 2 asist), Stefanie Collins 1 (1 ribaund, 1 asist), Rachael Vanderwal 2, Chantelle Handy 2 (1 ribaund), Julie Page 12 (13 ribaund, 3 asist), Kimberly Butler 4 (8 ribaund, 1 asist), Johannah Leedham 11 (3 ribaund), Azania Stewart 7 (3 ribaund, 2 asist), Rose Anderson (1 ribaund, 1 asist)

TÜRKİYE (64): Tuğba Palazoğlu 2 (2 ribaund), Seda Erdoğan 4 (1 ribaund), Birsel Vardarlı 7 (5 ribaund, 1 asist), Nilay Kartaltepe (3 asist), Nevin Nevlin 13 (9 ribaund, 1 asist), Gülşah Akkaya, Işıl Alben 2 (2 ribaund), Nevriye Yılmaz 18 (7 ribaund, 1 asist), Naile İvegin (2 ribaund), Yasemin Horasan 2 (6 ribaund-1 asist), Şaziye İvegin 14 (3 ribaund, 3 asist), Bahar Çağar 2 (1 ribaund, 2 asist)

1.PERİYOT: 15-17
2.PERİYOT: 12-16
3.PERİYOT: 13-12
4.PERİYOT: 17-19
Umutlar Bitmedi (64-57) Umutlar Bitmedi (64-57) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:13 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.