Advertisement

Kaf Kaf'ta Hedef Chatman

Yeni sezon için transfer çalışmalarına erken başlayan takımlardan olan Pınar Karşıyaka, oyun kurucu boşluğunu da tanıdık bir isimle doldurmayı hedefliyor. Geçtiğimiz sezon kadroda olan ABD'li oyuncu David Holston ile yeniden anlaşma zemini arayan fakat henüz bu konuda somut bir adım atamayan İzmir ekibi, Beşiktaş'tan ayrılan ve şu an boşta olan Mire Chatman'la ilgileniyor..

Daha önce; Sırp pivot Jovo Stanojevic'le sözleşme yenileyen ve dış transferde de skorer guard Goran Ikonic'i kadrosuna katan Kırmızı-Yeşilliler, oyun kurucu ve power forvet pozisyonlarına da iki ABD'li oyuncu katacağını daha önceden açıklamıştı. Şu sıralar Furkan Aldemir'in Galatasaray'a olası transferi konusunda hayli hareketli bir dönem geçiren Pınar Karşıyaka'nın Mire Chatman ile anlaşma zemini aradığı iddia edildi. Bu iddia ilk olarak Milliyet'te yayınlandı. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ta 500 Bin Dolar'a forma giyen tecrübeli oyuncuya Pınar Karşıyaka'nın teklifi ise yıllık 400 Bin Dolar. Ayrıca İzmir ekibi, Chatman'ın sözleşmesinde yer alan özel bir madde nedeniyle Siyah-Beyazlı Kulübe bonservis bedeli de ödemek zorunda değil..

Tüm bunların yanında, deneyimli guardı Türkiye'ye ilk olarak getiren antrenörün Hakan Demir olması ve ayrıca Mire Chatman'ın önümüzdeki sezon için Türk statüsünde oynama hakkı da bulunması bu olası transferin önemli ayrıntıları olarak göze çarpıyor..

Henüz bu konuda durumlar netlik kazanmadı ama olma ihtimali yüksek bir transfer denebilir mevcut şartlarda. Şu an için transferin önündeki tek engel ise yıllık ücret konusunda olabilir. Çünkü Mire Chatman, Türk vatandaşlığına geçmesi halinde, geçtiğimiz sezon aldığı 500 Bin Dolar'lık yıllık ücretine zam istemişti Beşiktaş Kulübü'nden. Tabi henüz yabancı oyuncu sayısını aşmayan Kaf Kaf, onu yabancı statüsünde de oynatabilir. Eğer ki bu konuda bir anlaşma sağlanırsa, deneyimli oyuncuyu gelecek sezon yine ligimizde izleyebiliriz..
Kaf Kaf'ta Hedef Chatman Kaf Kaf'ta Hedef Chatman Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:23 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.