Advertisement

Gist ve Bogdanovic Bombası

Beko Basketbol Ligi final serisinde ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown'ı geride bırakarak şampiyonluğa uzanan Fenerbahçe Ülker, transfere de hızlı girdi. Sarı-Lacivertlilerin, uzun süredir ilgilendiği James Gist ve Bojan Bogdanovic ile sözleşme imzaladığı, bu anlaşma ile ilgili resmi açıklamanın ise birkaç gün içerisinde yapılacağı iddia edildi..

Basketbol camiasının önde gelen spor yazarlarından olan Ümit Avcı kaynaklı bu haber, Milliyet Gazetesi'nde yayınlandı. Zaten uzun süredir Fenerbahçe Ülker'in bu oyuncularla ciddi şekilde ilgilendiği hem yerli hem de yabancı basketbol kaynaklarınca yazılıyordu..

Artık birçoğumuzun bildiği gibi Adana'da görevli bir Amerikan askerinin oğlu olarak Adana'da dünyaya gelmişti James Gist. Özellikle bu sezon Partizan forması ile sergilediği performansla dikkat çeken başarılı power forvet, 25 yaşında ve 2.06 boyunda. Geçtiğimiz sezon Partizan forması ile EuroLeague'de 14, Adriyatik Ligi'nde 23 ve Sırbistan Ligi'nde ise 19 maçta görev almıştı yetenekli oyuncu. James Gist, EuroLeague'de; 11.4 sayı, 6.9 ribaund ve 1.6 asist, Adriyatik Ligi'nde; 12.1 sayı, 6.1 ribaund ve 0.8 asist, Sırbistan Ligi'nde ise 11.3 sayı, 6 ribaund ve 2 asist ortalamaları ile mücadele etmişti..

Bosna doğumlu bir Hırvat vatandaşı olan Bojan Bogdanovic ise 22 yaşında ve 2.03 boyunda. Guard ve forvet pozisyonlarında görev yapabilen genç oyuncu, geçtiğimiz sezonu Cibona Zagreb'de geçirmişti. Bogdanovic, EuroLeague'de 10, Adriyatik Ligi'nde 24 ve Hırvatistan Ligi'nde ise 17 maçta forma giymişti. Skorer oyuncu, EuroLeague'de; 18 sayı, 3.5 ribaund ve 1.8 asist, Adriyatik Ligi'nde; 18.9 sayı, 3.9 ribaund ve 2.5 asist, Hırvatistan Ligi'nde ise; 20.1 sayı, 4.6 ribaund ve 2.6 asist ortalamaları yakalamıştı..

James Gist, Sarı-Lacivertlilerin büyük handikap yaşadığı çabuk ayaklı ve atletik uzun açığını kapatacak kalitede bir oyuncu. Eğer bu transfer gerçekleşirse önemli fayda sağlayabilir takımına. Bojan Bogdanovic ise yetenekli ve geleceği parlak olan bir oyuncu. Fakat benzer özelliklerdeki Emir Preldzic ve Marko Tomas varken, eğer Tomas da kalırsa bu üç oyuncunun aynı takımda olması doğru bir yapılanma olur mu onu bilemeyiz. Uzun vadeli bir yatırım olursa kuşkusuz ki, uyum sorunu yaşamazsa, önemli katkılar yapacaktır tabi genç yıldız...

Gist ve Bogdanovic Bombası Gist ve Bogdanovic Bombası Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.