Advertisement

Fenerbahçe Ülker Yine Farklı (95-74)

Beko Basketbol Ligi Play-Off final serisi ikinci maçında Galatasaray Cafe Crown'ı Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk eden Fenerbahçe Ülker, ilk maçta olduğu gibi bu maçı da farklı kazanarak seride durumu 2-0'a getirmeyi başardı. Oldukça yüksek yüzdeli hücum eden Sarı-Lacivertliler, ilk üç periyotu başa baş giden maçta son periyotta farkı açmayı başardı..

Mücadele karşılıklı boş hücumlarla başlarken, Ukic-Oğuz ikilisinin basketleri ile sayılar bulurken, buna cevap ise yaklaşık 2 dakika geride kalırken Ermal'den geldi. Karşılıklı kaçan dış atışlarla geçen bu bölümde; Fenerbahçe Ülker fiziksel üstünlüğünü kullanan Lavrinovic ve Oğuz ile sayılar bulurken, Galatasaray Cafe Crown ise eşleşme sorunu yaratan Shumpert ile etkili oldu. Ermal-Johnson ikilisinin skor katkısı ile dengeyi kuran Sarı-Kırmızılılar, Lavrinovic-Tomas-Ukic üçlüsünün sayılarına engel olamasa da potaya yönelerek sayılar bulmaya devam etti ancak ilk periyot son topu kullanmak için oyuna giren Jasikevicius'un üçlüğü ile 26-20 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile noktalandı. İkinci periyot Kaya-Andric ikilisinin karşılıklı basketleri ile başlarken, Saras'tan gelen üçlük farkı 9 sayıya kadar çıkarttı. Ardından karşılıklı sayılarla geçen bölümde 4 numaraya çekilen Haluk'un basketleri ile skor bulan konuk ekip, Kaya-Jasikevicius ikilisinin sayılarına engel olamasa da Johnson'ın birebirde Jasikevicius karşısındaki çabukluk avantajı ile skor bulmaya devam etti. Shumpert'ın üçlüğü bitime 2.22 kala skoru 44-42 yaparken, kalan bölümde Shumpert ve Ermal ile birer basket daha bulan konuk ekip ilk yarıyı 44-46 önde tamamlamayı başardı. Bu arada Ukic'in son saniyede attığı basketi önce geçerli gösteren hakemler, tekrarını izledikten sonra topun süre bittikten sonra oyuncunun elinden çıktığını görerek doğru bir kararla basketi iptal ettiler. Bu bölümde, her iki takımdan da gelen yoğun itirazlara (Fenerbahçe Ülker cephesi faul beklediği için itiraz ediyordu) hakemlerin teknik faul çalamaması ise maçtaki en önemli hakem hatalarının başında geliyordu..

İlk yarının en etkili ismi; 16 sayı üreten Lavrinovic olurken, Jerry Johnson da 14 sayı ile ilk yarıyı tamamladı. İlk yarıda dış atışlarda Fenerbahçe Ülker 4/7 ile şut atarken, Galatasaray Cafe Crown ise 4/16 ile bu istatistikte vasatı aşamadı..

Üçüncü periyot karşılıklı sayılarla başlarken, hücum yüzdelerinin düştüğü bu bölümde skor üstünlüğü de konuk ekipteydi. Ukic'in 2 üçlüğüne Ermal'in basketi ile yanıt veren Sarı-Kırmızılılar, ardından rakibinin sert savunması karşısında hücumda tıkanırken; Ukic ve Tomas'ın üçlükleri ile Ömer'in turnikesi ile bir anda oyundan düşerek mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşü Tomas ile bir üçlük daha bulan Fenerbahçe Ülker, rakibine; serbest atış hariç, sayı imkanı vermeyerek farkı da lehine açmaya başladı. Bu uzun suskunluk dönemini Haluk'un üçlüğü ile bozan Galatasaray, son periyota da 73-63 geride giren taraf oldu. Son periyot karşılıklı gelen fauller nedeniyle serbest atış sayıları ile başladı. Emir ve May'in sayıları ile farkı 15 sayıya çıkartan Fenerbahçe, Shipp'in basketine de Emir'in üst üste 5 sayısı ile yanıt verdi. Hücum düzeninden iyice çıkan Galatasaray Cafe Crown karşısında yabancı oyuncuları ile sayılar bulmaya devam eden Fenerbahçe Ülker, farkı açmaya devam ederken, rölanti geçen son bölümde karşılıklı basketler gelince fark kapanmadı ve Sarı-Lacivertliler karşılaşmadan 95-74'lük galibiyetle ayrılmayı başardı..

Rakibine ribaundlarda 37-31'lik üstünlük kuran Fenerbahçe Ülker, asistlerde de 21-14'lük üstünlük sağlamayı başardı. Ayrıca; 10/17 gibi yüksek bir yüzde ile üçlük atan Fenerbahçe Ülker karşısında Galatasaray Cafe Crown'ın 7/24 ile oynaması da farkı yaratan önemli etkenlerden biriydi. Rancik'in sakatlığı nedeniyle oynamadığı maçta 4 numara pozisyonunda büyük sıkıntı yaşayan Sarı-Kırmızılılarda; Evren, Shipp ve Caner'in vasatı aşmayan performansları da farklı mağlubiyete zemin hazırlayan faktörlerden biriydi..

Serinin üçüncü maçı; 9 Haziran 2011 Perşembe günü, saat 20:00'de Galatasaray Cafe Crown'ın ev sahipliğinde Abdi İpekçi Arena'da oynanacak ve Spormax ile Lig Radyo'dan da naklen yayınlanacak..


SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik - Erşan Kartal - Halil Baldemir

FENERBAHÇE ÜLKER (95): Roko Ukic 15 (3 ribaund- 6 asist), Ömer Onan 4 (1 ribaund- 2 asist), Darjus Lavrinovic 18 (6 ribaund), Sarunuas Jasikevicius 10 (1 asist), Kaya Peker 6 (3 ribaund), Oğuz Savaş 8 (7 ribaund - 4 asist), Marko Tomas 18 (2 asist), Sean May 8 (5 ribaund – 1 asist), Emir Preldzic 8 (7 ribaund- 5 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (74): Josh Shipp 4 (2 ribaund – 2 asist), Jerry Johnson 21 (1 ribaund- 4 asist), Caner Topaloğlu 4 (3 ribaund), Preston Shumpert 16 (5 ribaund), Tutku Açık 3 (2 ribaund- 1 asist), Luksa Andric 6 (5 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım 10 (2 ribaund- 2 asist), Evren Büker (2 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 10 (6 ribaund -3 asist)

1.PERİYOT: 26-20
2.PERİYOT: 18-26
3.PERİYOT: 29-17
4.PERİYOT: 22-11
Fenerbahçe Ülker Yine Farklı (95-74) Fenerbahçe Ülker Yine Farklı (95-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.