Advertisement

Pınar Karşıyaka, Avrupa'ya Gitmeyebilir

Bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu altıncı sırada tamamlayan ve Play-Off ilk turunda da Anadolu Efes'e 2-0 ile elenerek sezonu noktalayan Pınar Karşıyaka, önümüzdeki sezon mücadele etmeye hak kazandığı FIBA EuroChallenge Cup'ta yer almayacak. Konuyla ilgili haber, DHA muhabiri Ulaş Sağ tarafından paylaşıldı..

Kulüpteki seçimlerin ardından yeni dönemde Karşıyaka basketbol şubesinin başına geçmesi beklenen Mutlu Altuğ, takımın durumuyla ilgili olarak; “Daha iyisini hak edinceye kadar paramızı ve enerjimizi boşa harcamayacağız” diyerek Pınar Karşıyaka’nın iki sezondur mücadele ettiği FIBA EuroChallenge Cup’a katılmayacağını söyledi.

Karşıyaka’da Cihan Büyükoral’ın zaferiyle sonuçlanan genel kurulun yankıları sürerken, yeni dönemde basketbol şubesinin başına geçmesi beklenen Mutlu Altuğ, bomba gibi açıklamalar yaptı. Altuğ, Pınar Karşıyaka’nın iki sezondur başarıyla mücadele ettiği FIBA EuroChallenge Cup’a önümüzdeki sezon katılmayacağını söyledi. Bu sezon Beşiktaş Milangaz'ın zaferi ile sonuçlanan FIBA EuroChallenge Cup'ta mücadele etmenin pek cazip olmadığını düşünen Altuğ, bu konuda ise; “EuroChallenge’ta yer almayı gereksiz buluyorum. Karşıyaka daha iyisini hak edinceye kadar parasını ve enerjisini boşa harcamayacak” dedi.

Pınar’ın basketbola desteğinin devam etmesini istediğini belirten Altuğ, “Yıllara dayanan birliktelik sürmeli. Ancak son yıllarda büyük paralar harcamaya başladık. Geçmişte bizim bütçemiz olan rakamları, geçen sezon sadece dört yabancıya verdik. Bence Karşıyaka, yine NCAA’den yeni mezun, başarıya aç ABD’liler ve genç yerli oyuncularla heyecan verici bir ekibe dönüşmeli” diye konuştu.

Hiç bir oyuncunun satılmasına izin vermeyeceğini sözlerine Altuğ şöyle devam etti:
“Takımın önemli parçalarından Birkan Batuk’un Fenerbahçe Ülker’e verileceği yönünde dedikodular var. Ben, üç kuruş için Birkan’ın ayrılmasına izin vermem. Menajeriyle oturup konuşacağız. Antrenör Hakan Demir ve teknik kadroya da prensiplerimizi anlatacağız. Karşıyaka’ya faydalı olacak herkesin kalmasını isterim.”
Pınar Karşıyaka, Avrupa'ya Gitmeyebilir Pınar Karşıyaka, Avrupa'ya Gitmeyebilir Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:55 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.