Advertisement

Finalde İkinci Maçın Ardından..

Beşiktaş Milangaz'ın, Beko Basketbol Ligi Play-Off final serisi ikinci maçında Anadolu Efes'i deplasmanda 71-76 mağlup ederek seride 2-0 öne geçtiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Beşiktaş Milangaz cephesinde sevinç yaşanırken, Anadolu Efes cephesinde ise hakemlere yönelik tepki vardı..

Basın toplantısında oldukça gergin olduğu gözlenen ev sahibi Anadolu Efes'in deneyimli antrenörü Illias Zouros, karşılaşmada kendilerinin 8, Siyah-Beyazlı ekibin ise 29 serbest atış kullandığını kaydederek, bunun sorulması gereken bir soru olduğunu söyledi. Zouros, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Beşiktaş Milangaz'ı galibiyeti nedeniyle tebrik etti. Zouros, ''Maçla ilgili sadece bir sorum var. Belki bazı şeyler üzerine konuşmak sıkıcı olabilir, ama her zaman rakip takımdan en az 10 serbest atış daha az kullanıyoruz. Başa baş giden maçta bir takım 29, diğeri 8 serbest atış kullanıyorsa benim için soru budur'' diye konuştu. Zouros, açıklamasının ardından soru almadan toplantıdan sinirli bir şekilde ayrıldı.

Anadolu Efes'in genç oyuncusu Doğuş Balbay ise Beşiktaş Milangaz'da sadece 6 oyuncunun skor üretmesine dikkati çekerek, ''Daha iyi savunma yapıp bu oyuncuları durdurmamız gerekiyordu. Bundan sonraki maçlara daha çok konsantre olmalıyız'' dedi.


Beşiktaş Milangaz'ın başarılı antrenörü Ergin Ataman ise, rakiplerinin hakemlerden şikayetine anlam veremediğini belirterek, ''2-0'dan seriyi kaybedersek mazeret aramayacağım, kimse de aramasın'' dedi. Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Anadolu Efes'i bir kez daha sahasında mağlup etmeyi başardıklarını söyledi. Beşiktaş Milangaz'ın THY Avrupa Ligi'ne kabul edildiğini hatırlatan Ataman, ''Aslında bu bizim THY Avrupa Ligi'ndeki ilk maçımız. Bir Avrupa Ligi takımı olan Beşiktaş Milangaz, bir başka THY Avrupa Ligi takımını yendi'' ifadelerini kullandı. Ataman, karşılaşmada rakiplerinin uyguladığı tam saha prese hızlı hücumlarla karşılık verdiklerini dile getirdi.

Bir basın mensubunun, Anadolu Efes antrenörü Illias Zouros'un hakemleri eleştirdiğini hatırlatması üzerine de Ataman, ''Bu sezon bize kaybeden takımlar nedense bunu söylüyor. Neticede bu hakemler Beşiktaş formasıyla çıkmıyor. Ne görüyorlarsa onu çalıyorlar. Kimse mazeret aramasın. 2-0'dan seriyi kaybedersek mazeret aramayacağım. Bazı pozisyonlar rakibimizin aleyhine cereyan etmiş olabilir ama hakemlerimiz gayet iyi niyetli. Hiç kimse bu tarz demeçlerle hakemleri baskı altına almaya çalışmasın. Hakemlerimizin de bu tarz beyanatlardan etkileneceklerine inanmıyorum'' dedi.

Toplantıda kısa bir değerlendirme yapan Barış Hersek ise, serinin kalan maçlarını da kazanıp şampiyon olmak istediklerini söyledi.
Finalde İkinci Maçın Ardından.. Finalde İkinci Maçın Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:31 Rating: 5

1 yorum:

HD TV izle dedi ki...

Güzel Blog Harika Yazılar için Teşekkürler.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.