Advertisement

Aliağa'da Hedef Rochestie

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hızlı giren ve öncelikle bu sezon kadrosunda yer alan tüm yabancılar ile yollarını ayırdıktan sonra, ilk olarak Marcus Arnold'u ve Melih Yıldız'ı renklerine bağlayan Aliağa Petkim, Branislav Ratkovica'dan boşalan oyun kurucu koltuğunu ise daha önce de ülkemizde forma giymiş deneyimli guard Taylor Rochestie'yi getirmeyi plânlıyor..

Ulaş Sağ'ın haberine göre, sezonu Fransız ekibi Le Mans'ta tamamlayan 27 yaşındaki ve 1.85 boyundaki Taylor Rochestie ile temasa geçen Aliağa Petkim, oyuncudan gelecek cevabı bekliyor. 2010 yılında Alman ekibi BG Goettingen'de geçirdiği başarılı sezonda hem EuroChallenge Cup'ı kazanan hem de kupada Final-Four MVP ödülü alan Rochestie, ertesi sezon Galatasaray'a transfer olmuş fakat takıma uyum sorunu nedeniyle sezonu tamamlayamadan Alman ekibi Alba Berlin'e transfer olmuştu..

Bu sezon ise Fransız ekibi Le Mans ile Euro Cup'ta 8, Fransa Ligi'nde ise 34 maçta forma giyen ABD'li guard, Euro Cup'ta forma giydiği 8 maçta ortalama 29.6 dakika sahada kalarak; 12.5 sayı, 3.6 ribaund ve 4.4 asist ortalamaları yakalarken, Fransa Ligi'nde ise ortalama 35.5 dakika sahada kalarak; 16.6 sayı, 3.6 ribaund ve 6.5 asist ortalamaları yakaladı..

Euro Cup ön eleme turunda temsilcimiz Pınar Karşıyaka’yı saf dışı bırakan Fransız ekibinde, İzmir’deki ilk maçta takımına; 17 sayı ve 6 asistlik katkı yapan Rochestie, rövanşta ise; 15 sayı ve 10 asistlik performans sergilemişti. Washington State mezunu deneyimli guard, ayrıca Karadağ pasaportuna sahip olduğu için Bosman statüsünde de sayılıyor..
Aliağa'da Hedef Rochestie Aliağa'da Hedef Rochestie Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.