Advertisement

Türk Telekom - Olin Edirne Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi'nin 24. haftasında Türk Telekom'un Ankara'da konuk ettiği Olin Edirne'yi 77-69 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından her iki takımın da deneyimli teknik adamları, düzenlenen basın toplantısında mücadele ile ilgili görüşlerini paylaştılar..

Türk Telekom antrenörü Haydar Kemal Ateş, basketbolun temelinde iyi savunma yattığının altını çizerek; “Çok iyi oynadık diyemeyeceğim ama çok iyi mücadele ettik. Basketbolun temelinde savunma yatıyor Yani iyi savunma yaptıktan, iyi ribaund aldıktan sonra iyi yada kötü hücum edersiniz ama hücum faslı sonradan gelir. Çok iyi hücum ettiniz ama savunma yapamadınız, olmaz. Savunma bu işin temeli ve biz bugün bu işi iyi yaptık. Rakibin silahları belli ve o silahları çok iyi kullanıyor. Bence aldığımız son 3 galibiyette, en zor olan galibiyet bu oldu. Çünkü rakibin hem uzunları, hem şutörleri, hem de guardları yerinde ve her pozisyonda iki tane iyi adam var. Bizim uzunlarımızdan Nedim Yücel yoktu. Kambala’da çok çabuk 3 faul yaptı. İyi ki kenarda Gökhan Karabıyık vardı. Gökhan bu sezon ilk kez bu kadar uzun süre aldı. Takıma çok faydalı oldu. Ona da teşekkür ediyorum. Bugünün adamı takımımız için bence Gökhan’dı. Oyuncularıma teşekkür ediyor, rakibe de başarılar diliyorum” dedi.

Başkent ekibinin genç oyuncularından ve günün başarılı isimlerinden Gökhan Karabıyık ise şunları dile getirdi; “Bugün sahada çok iyi mücadele ettik. Çalışmalarımızın çoğunu sahaya yansıttık. Takım arkadaşlarımı kutluyor, bizi destekleyen taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Olin Edirne takımına başarılar diliyorum”.

Olin Edirne'nin deneyimli antrenörü Gökhan Taştimur ise, özellikle uzun oyuncularının erken faul problemine girdiklerine dikkat çekerek; “Önce Türk Telekom’u tebrik ediyorum. Maça gelince maalesef birinci ve ikinci periyotlarda ciddi faul problemine girdik, özellikle uzunlarımız üçer dörder faullere ulaştılar. Sonra da 3. ve 4. periyotlarda Telekom’un düzenine ayak uydurmak zorundaydık. Eşleşmelerde sorunlar yaşadık ve zaman zaman kendi oyun düzenimizden uzaklaşmak zorunda kaldık. İkinci periyotun sonlarına kadar 7-8 sayı geri düştük ama ilk yarıyı da önde kapadık. Son periyotta da 5-6 sayı geri düşmemize rağmen yine toparlandık. Ama Trabzonspor ve Beşiktaş Milangaz karşısında yaşadığımız son 4-4,5 dakikayı burada da yaşadık. Bunu aşmak için çalışacağız. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Zaten Ankara’da Telekom’u yenebilecek veya Beşiktaş’ı denize dökebilecek seviyede olsaydık, bu sıralamada olmazdık. Kazanmamız gereken maçları kazanacağız. Bizim için en önemli olan bu. Ayrıca bir ekstra galibiyet alırsak hak etmediğimiz pozisyonda olduğumuzu kendimize de kanıtlamış oluruz” şeklinde konuştu.

Olin Edirne'nin forvet oyuncusu Ogün Sevinç’in bu karşılaşma ile ilgili görüşleri ise şöyleydi; “Maça tutuk başladık. İlk yarıda bir onlar bir biz öne geçiyorduk. Ama Beşiktaş Milangaz maçında olduğu gibi burada da sonunu getiremedik. 4-5 dakika iyi hücum edemedik, rakibimiz de bunu iyi değerlendirdi. Şimdi önümüzdeki Fenerbahçe Ülker maçına bakacağız”.
Türk Telekom - Olin Edirne Maçının Ardından Türk Telekom - Olin Edirne Maçının Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.