Advertisement

Derbinin Ardından..

FIBA Kadınlar Euroleague Final-Eight’te mücadele eden temsilcilerimiz Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park’ı karşı karşıya getiren ve Sarı-Lacivertlilerin 67-75’lik galibiyetiyle sonuçlanan A Grubu maçının ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik adamları ve oyuncuları karşılaşmayı değerlendirdiler..

Bu galibiyetle birlikte final şansını sürdüren Fenerbahçe'nin deneyimli antrenörü George Dikeoulakos, takımının ilk ve ikinci yarıdaki performansları arasındaki farkı vurgularken; “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Maç bittiğinde aklım Penny Taylor’daydı. Kazandığımız için çok mutluyum. Maçın iki farklı yüzü fardı. İlk yarı ikinci yarıdan tamamen farklıydı. İlk yarıda hücumda tereddüt ettik ve hem hücumda, hem de savunmada yavaş kaldık. Bu da bizi biraz sinirlendirdi. Ama üçüncü çeyrekteki değişim şaşırtıcıydı. İstatistikler her şeyi gösteriyor. Galatasaray’ı üçüncü periyotta 12, dördüncü çeyrekte ise 10 sayıda tuttuk. Bence maçın anahtarı da buydu. İyi savunmamızı hücumumuza yansıttığımızda her zaman fark yaratıyoruz. Taraftarlarımız da bugün müthişti. Enerjimizi onlardan aldık. Fakat bu sadece ikinci maçtı ve eğer bir şeyler yapmak istiyorsak yarın kazanmamız gerekiyor” dedi.

Sarı-Lacivertlilerin Letonyalı oyun kurucusu Elina Babkina da Avustralyalı yıldızları Penny Taylor’ın sakatlığına dikkat çekerek; “En iyi oyuncularımızdan biri sakatlığı nedeniyle oynayamıyorken kazanmış olmamız bizim için çok önemli. Takım oyunu oynadık, bencilce davranmadık, birlikte hereket ettik ve bu sayede galip geldik” diye konuştu.

Şampiyonluğun en büyük favorilerinden olan fakat Final-Eight’teki ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılan Galatasaray Medical Park’ta ise başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, Rivas Ecopolis karşılaşmasına oranla daha iyi oynadıklarını belirterek; “Fenerbahçe’nin gücünü biliyorduk. Çok tecrübeliler ve uzun zamandır beraber oynuyorlar. Bugün savaştık ve kaybettik. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum, galibiyeti hak ettiler” ifadelerini kullandı.

Sarı-Kırmızılıların Portekizli oyuncusu Ticha Penicheiro da karşılaşma ile ilgili olarak; "Dün olduğu gibi bugün de ilk yarıda iyi mücadele ettik. Fakat buna rağmen maalesef yine kazanamadık. İkinci maçımızdan da mağlubiyetle ayrıldığımız için üzgünüz." dedi..
Derbinin Ardından.. Derbinin Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.